Hedefe ulaşmak, farklı, özel olmak için; ona ulaşan kişinin” hünerine” bağlıdır.“Hüner” Farsçada ustalık-uzmanlık, becerikli olma üstünlüğü demektir.
Mutluluğu bir değer gibi sunar. İnsana varlığın ispatını verir. Mükemmelliği tanımlar ve onu simgeler.
Marifet, hünerin Arapça karşılığıdır. Eylemlerin, nitelikli tarifine bakarsan ”hüner” ile “marifet” benzer anlamlar taşır.
Hüner, hayatin fizik değerlerine, hâkim olan ustalıktır. Marifet ise, hünere kazandırılmış tasavvuf idrakiyle tezahür eder.
Bir hikmet ve İrfan hadisesidir. Tanrının isim ve sıfatlarının bir hayat tecellisi vardır. Bu tecellinin günlük yaşama hüviyet kazandıran maharetine “marifet” diyoruz.
Bu marifet manasıyla, Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ta tam olarak mevcuttur. Türkiye’nin yetiştirdiği dürüst, namuslu ve başarılı siyasetçidir. Böylesine deneyimi, bilgi birikimi yüksek, güzide şahsiyetin Maliye ve Hazine’nin başında olması Türkiye için büyük bir şanstır.
*
Döviz üzerindeki iç ve dış saldırıları karşısında ulus olarak kenetlendik. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Doğru olan da budur. Bakan Albayrak’a büyük haksızlık yapılıyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor. Lakin Albayrak'a nefes bile aldırmayan bir dirençli lobi de faaliyet gösteriyor. Ve bu sinsi gücün hem deşifre edilmesi hem de elinin kırılması önem taşıyor.
Son bir haftada yapılan hazırlıklar, Merkez Bankası, BDDK ve SPK'nın aldığı önlemler bu şartlar altında doğru adımlara işaret ediyor.
 Psikoloji değişiyor. Türkiye'nin bankaları ve bankacıları, ötekilerden ayrışarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sorumluluğu ile davranarak, bu ekonomik saldırıya karşı yüzde 100 yerli ve milli pozisyon alıyor.
Toplumsal olarak bakıldığında... İçeride ne tür kavgamız olursa olsun dışarıdan gelen saldırılara karşı yek vücut olmamız, her türlü tezgâhı bozacak yegane güç olarak karşımıza çıkıyor.
Ülkenin ekonomik huzurunu bozanların maksadının siyaseti dizayn etmek olduğu aşikarken, siyaset dışı her türlü aracı ve gayri meşru yöntemi elimizin tersi ile itmemiz gerekiyor.
 
*
Bakan Albayrak Trabzonlu hemşerimizdir. Meslek büyüğümüz Sadık Albayrak ’in oğludur. Baba Albayrak, Trabzon’un en köklü ailelerinden birisidir. Karadeniz Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü olduğum dönemde, büyük desteklerini görmüştüm. Mesleki tecrübelerinden çok istifade etmiştim.
Bakan Albayrak,gücünü sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olmasından dolayı almıyor.Geçmişteki  parlak başarıları,  kıvrak zekasi,üstün nitelikleri onun teminatıdır .AK Parti hareketinin öncü isimlerindendir. Davanın tam göbeğindedir. Cesaretli dik duruşu takdire şayandır.Sabah Gazetesi’ndeki köşe yazarlığı döneminde tanışmıştık.
Türkiye’de İşletme okumuş, ABD’de yüksek lisansını yapmıştır. Doktorasını da ABD’deki bir üniversitede yapmıştır. Doktora tezinin konusu “ Yenilenebilir Enerji  KaynaklarınınFinansmanı” dır.
Enerji kaynaklarının finansmanında dünya çapında uzmanlaşmış bir isim. Enerji Bakanlığı’nda başarılı olmuş, kendini ispatlamıştır.
Yeni sistemin ilk bakanlar kurulunda, Hazine ve Maliye bakanı olması sevinç yarattı.Songünlerdeki haklı çıkışları ise takdire şayandır. Açık sözlü…Net ..Şeffaf…Yağcılığı sevmez...”Onun ,bunun adamıyım” diye ortalıkta dolaşan, hava basanları asla barındırmaz.