Ara transfer dönemi sona erdi. Trabzonspor bu arada sadece sağ beke transfer yaptı. Bana göre de en doğru kararı aldılar. Çünkü 10 tane oyuncu transfer etsen de bu sezon bizim yerimiz 3’üncülük olur.

Zaten Afrika Kupası’ndan dönecek iki oyuncumuzun katılımıyla biz en kötü 3’üncü veya 4’üncü olarak Avrupa’ya gideriz. Bu nedenle de sezon sonu daha detaylı incelemeler yapılarak ihtiyaç duyulan mevkilere kaliteli oyuncular alınır ve gelecek sezonunda planlaması yapılmış olur. Trabzon’da sosyal medyadan herkes bir yorum yapıyor. Şunu alın bunu alın diye. Bence en iyi transfer zamanı sezon sonu yapılan transferlerdir. Yönetim kurulu da doğru karar vererek ara transferde oyuncu almamıştır.

Maça geçecek olursak Trabzonspor, 5 haftadır galibiyete hasret. Bu maça galibiyeti bulmak için çıkmak inşallah bize nasip olur diyorum. İlk maçta bizi 3-2 yenen Hatayspor’un rövanş maçına eksiklerimizde olsa kazanmak için çıkacağız. Son haftalarda alınan kötü sonuçlar ister istemez seyircilerimizin maça ilgisini azaltmış oldu. Aslında Trabzonspor bu maça çok istekli ve kazanma arzusu ile başladı. İlk dakikalardan itibaren gol arayarak oyunu sürdürdüler. Ancak ilk 30 dakikada 6 şut denemesinde kaleyi bulan şutumuz yoktu. 34’üncü dakikada net bir pozisyona girdik. Trezeguet’nin sert şutuna Erce parmaklarıyla değdi bu top üst direkten dönerek Bardhi’nin önüne geldi. Ama bu oyuncumuz rahat bir pozisyonda çok kötü vurarak topu auta attı. İlk 45 dakikada iki takım adına bir tek gol pozisyonu vardı. O da Trabzonspor adına gelişti. Tek kale oynamamıza rağmen maalesef fazla gol pozisyonu üretemeden ilk yarıyı tamamladık.

İkinci yarıya aynı kadroyla çıktık. Yine gol atmayı düşünen taraf Trabzonspor’du. 49’uncu dakikada Meunier sağ kanattan ortasını yaptı. Trezeguet de bu güzel ortaya  göstere göstere kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi. 60’ıncı dakikada bu kez Bardhi ile geldik. Onun sert vuruşu da Erce’ye çarparak kornere çıktı. 61’inci dakikada serbest vuruştan gelen topa Enis Destan kafayı vurdu ancak kale içinden Kamil Ahmet topa zamanında müdahale ederek net golü önlemiş oldu. 70’inci dakikada yine aynı Enis vurdu Erce nefis bir hamle ile bunu da kurtardı. 72’nci dakikada Hatay kontra atağında Halil’in dönüp vurduğu topa tam zamanında müdahale ederek net gol pozisyonunu kornerle önleyen yeni transferimiz Meunier’di. 77’nci dakikada iki Enis’in işbirliği ikinci Trabzonspor golünü getirdi. Bu gol de Trabzonspor’u rahatlatmış oldu. Trabzonspor maça kazanma arzusu ile başladı ve maçı da kazandı. İkinci yarı mükemmel bir futbol çıkartan Trabzonspor, iki farklı bir galibiyetle sahadan ayrılarak son haftalardaki kötü gidişata da son vermiş oldu.