Sevgili Okurlar, Teknik Direktörlerin en büyük zaafı ellerindeki oyunculardan ortaya güzel bir kadro çıkarmayı başaramamalarıdır. Bunu en iyi Montella yapar dedik ama o da Avusturya maçında sahaya kötü bir kadro çıkardı ve tam 6 gol yedi. Macaristan maçından sonra 9 oyuncuyu değişti, böyle bir hezimet geldi.

Trabzonspor kalecisi Uğurcan’da 2’si penaltıdan 6 golü kalesinde gördü. Öncelikle Montella savunma hattı oturmuş iken. Abdulkerim ve Samet’i bozdu, orta sahaya Arda Güler’i yerleştirdi ki, henüz A milli takım oyuncusu değil, Ahmet Can Kaplan ile Semih Kılıçsoy’u Ümit milli takıma gönderdi. Ahmet Can Kaplan orada müthiş oynadı. Semih İki maçta iki gol atarak A milli takımın attığı  tek golün üzerine çıkmayı başardı. Barış Alper ise yedekten oyuna girdi A milli takımda  golünü attı.

Burada erkenden uyarmak lazım. A milli takımın kadrosu bellidir. Şapkadan Tavşan çıkarmaya çalışırsa Montella Gürcistan maçında iflas  bayrağını çeker.

A Milli takımın futbolcularında bir de konsantrasyonsuzluk var. 2002’de ve 2008’deki milli takımların maçlarını Montella izlemeli. Futbolcularına da izletmeli. Çek cumhuriyeti maçının son 30 dakikasını izlesinler, milli takım ruhu ne imiş görsünler!

SENDE Mİ BRÜTÜS!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın "Trabzon'un ev sahibi olarak yaptığı bu hareket milli ananeye uymaz" ifadesi, İstanbul'daki maçlarda yaşanan şiddet olaylarını unutmayan birçok kişiyi rahatsız etti.

Gerçekten de, futbol sahalarında ve çevresinde yaşanan şiddetin hangi şehirde olursa olsun kabul edilemez olduğunu belirtmek önemlidir. Ancak bu, sadece bir bölgeye veya takıma özgü bir sorun değildir. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir.

Ortaylı'nın Trabzon'da maçların oynanmasına ara verilmesi önerisi ise Trabzon ve Trabzonsporlu olupta onu sevenleri hayal kırıklığına uğrattı. Sen de mi Britüs dedirtti. Oysa  Ortaylı her zaman ezilmek istenenin yanında duran bir kişiliği vardı. O kişiliğini o saat itibariyle de kaybetti.

PFDK ADALETLİ OLMALI

Muhtemelen yerel seçimleri olumlu veya olumsuz etkilemesin diye Profesyonel Futbol disiplin kurulunun takım ve oyuncular bazındaki sevkleri bekletildi. Sevkleri sadee biz değil Galatasaray’da takip ediyor. Fenerbahçe’den Osai Samuel, İrfan Can Eğribayat, Batşuahi ve Ostervolde PFDK’ya sevk  edilecek isimlerin başında geliyor. Şimdi beklenen son derece adaletli kararlar. Bilirkişi de atandığına göre, kim hangi cezayı hak etmişse onu almalı.

ANCA GÖRDÜLER!

Trabzonspor’un acil sorunu orta sahasıdır. Trabzonspor’un orta sahaszı ‘layt’ olduğu için gelen geçiyor. buna ne savunma dadayanır ne de kaleci. Orta sahanın hücum hattına da beklenen katkısı yok. Mendy savunmada oynuyor orta tamamen düşüyor. Ortaya geliyor savunma çöküyor. O nedenle Trabzonspor 6-8 numara ve 10 numara pozisyonlarında oynayabilecek yeni isimlerin katılması planlanıyor. Olympiakos'tan Masouras ve Borussia Dortmund'tan Marco Reus gibi oyuncular taraftarları heyecanlandırıyor.

EFSANE’DEN OY İSTEDİ

ANAP’ta Azer Benli il başkanı iken Hasan Kandaz gençlik kollarında idi. Nazım Özcan Başkan olduğunda ise gençlik kolları seçildi. Kandaz şimdi CHP’den Ortahisar için 11..sıradan meclis Üye adayı. Azer Benli ile karşılaştı ve sıkı sıkıya koluna girdi. Yerel seçimlerde oyunu istedi. Azer Abinin cevabını bilemiyorum ama Hasan Kandaz’ın yüzündeki ifade mutluluk ifadesi idi.

PİSTLERE VEDA

Trabzon’un engelli koşucusu Hüseyin Bold lakaplı Hüseyin Usta hastanede dizinden ameliyat oldu. Konuştuğumuz Hüseyin Bold  ‘Dinleneceğini ve pistlere dönebilirmiyim bilemiyorum’ dedi. Geçmiş olsun.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Muharrem Özağcı. Gazetecilik mesleğinin çilesini çeken canımız. Genç yaşta aramızdan ayrıldı. İşte o masum yüz.

2-İdmanocağı yıldız basketbol takımı Tokat’ta. Kamil Anara ise kafile başkanı. Yıl 1991.