"Şehitlik, neden hep garibana nasıp oluyor?" diye yazar dururduk.Cumhuriyet tarihinde il kez bir milletvekilinin yeğeni şehit düştü.
Allah yolunda canını feda eden bir Müslüman şehit olur. Şehitlik İslam’da büyük bir mertebedir. Allah katında kadir ve kıymeti çok yücedir.
Ahrette Peygamberlikten sonra en yüce mertebe şehitlik olduğu söylenir. Üç kişi şefaat edecek. Peygamberler, âlimler ve şehitler. Kısacası şehitlik bu kadar yüce bir mertebedir ve hep garibana nasip oluyor.Bu konuda değişik ayetler vardır.(Bakara,Al-i İmran süreleri gibi)
***
“Yine şehitlik de, gazilik de nasıp işidir.” Siyasiler,şehit cenazelerinde  öyle diyorlar.
Şehit ve Gazi yakınları ise diyorlar ki:
Allah sevdiği için mi fidan gibi gençlerin ölümüne razı oluyor. Şehitliği ve gaziliği gerçekten bu kadar güzel buluyorlarsa, karşılığı cennet ise, Başbakan ve bakanlar ,siyasiler ve üst düzey paşalar,bürokratlar neden koruma ordusuyla geziyorlar. Neden şehit olmamak için bu kadar büyük önlemler alıyorlar. Şehitlik bu kadar iyi ise neden istemiyorlar, neden çocuklarına ABD’de  ve diğer Avrupa ülkelerinde okumak nasıp olurken şehitlik neden nasip olmuyor?
****
Bende diyorum ki: 30 yıllık gazeteciyim. Şehit olan, parçalanan, hayatları sönen hep fakir ve gariban halkımızın çocuklarıdır.
Bugüne kadar, bu vatan için şehit olan tek bir, Başbakan, Bakan, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet komutanları, paşalar, üst düzey bürokrat, işadamı ve siyasilerin çocuğuna şehitlik nasıp olduğunu hatırlamıyordum.Varsa da benim cahilliğime   versinler.
(Gelmiş geçmiş bütün siyasiler için geçerli)Makamı, parayı, ihaleleri, yatları, katları, devlet içindeki önemli kadroları hiç kimseye bırakmayanlar, ülkenin hiçbir imkânını yoksul vatandaşa reva görmeyenler, bu kadar önemli olan ve Kur' an la da müjdelenen’ Şehitlik ‘mertebesini neden garibanlara bırakıyorlar anlamış değilim.
Madem Şehitlik ve Gaziler Allah’ın sevgili kullarıdır. Neden anlı-şanlı siyasetçilerimiz, paşalar ve üst düzey bürokratlar, çocuklarını Allah’ın sevgisinden yoksun bırakılıyor. Gönderin cepheye onlara da belki şehitlik nasip olur." derken;(Tek vatan evladı şehit olsun asla istemeyiz)
****
AK Parti Giresun milletvekili Cemal Öztürk Cumhuriyet tarihinde ilk kez  bu kuralı bozdu,"Madem bütün vatan evlatları,bu ülke için canını seve seve veriyorlar,çocuğum de olsa,yeğenimde olsa,diğer garibanlar gibi eşit şartlarda vatanı görevini yapacak" dedi ve yeğenine diğer siyasiler gibi torpil yapmadı,cepheye gitmemek için  entrikalara girmedi. Eşit şartlarda,kaderinde ne vardı is o yaşadı.
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'la çatışmaların devam ettiği El Bab'dan acı haber geldi.TSK, önceki hafta  yaşanan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını duyurdu. Şehit olan askerin 25 yaşındaki Giresunlu Teğmen Furkan Yayla olduğu açıklandı. Şehit Yayla'nın AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün yeğeni olduğu öğrenildi..
***
Vatan toprağına düşen her şehit bizim şehidimizdir.Onların sayesiyle bu bayraklar inmiyor,ezanlar susmuyor.Hepsini rahmet,minnet ve saygıyla anıyoruz.
İşi milletvekiline bağlamamızın amacı de,Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün örnek duruşunu ve üstün niteliklerini ortaya koymak içindir.Acısı büyük,telafisi imkansız bir kedere sahip,ancak, gücünü kullanıp,başka garibanların hakkını yemedi,kimseye haksızlık yapmadı."Bu vatan için gerekirse hepimiz şehit oluruz" dedi.
Tekrar başsağlığı dileklerimizle acılarını paylaşıyor,örnek duruşlarından dolayı  aileyi kutluyoruz.
Bütün şehitlerimizin mekanınlar cennet olsun.