En çok sorulan soruydu;
Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreterliği gibi önemli göreve getirildiğine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığından vaz mI geçecek?’
Hayır, Akif beyin adaylığı devam ediyor vede edecek.
İki yıldan beri bunu biliyoruz ve bu konuda çok yazı yazdık.
Yola çıktı, dönemez.
Ona güvenen, kendisine destek veren İstanbul seçmenini yüzüstü bırakamaz.
Akif beyin başarılarını çekemeyenlerin ortaya attıkları “Balondur” bu.
Akif Bey, Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya’ya ”Adayım, çalışıyorum, kazanacağım” demesinin altında yatan gerçek te buydu.
***
Akif beyin danışmanı veya sözcüsü değilim..
Sadece yakın dostu ve hemşerisiyim.
Bürokrasideki başarılarından tanırım.
 
Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir.
 
Devletin çeşitli kademelerindeki görevlerinin yanında Milli Emlak ve Gelirler, genelmüdürlüĞÜ, Ankara İstanbul gibi önemli illerinde Defterdarlık yapmış, bütün görevlerinde, hizmetini kusursuz bir ciddiyetle yerine getirmiştir.
Bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çekerdi.
 
Beş dönem parlamentoda..Üç dönem Grup Başkanvekili, bir dönem TBMM Başkan vekili olarak dikkat çeken devlet ve siyaset adamıdır.
 
***
Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler...
 
Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında kırk yıllık dürüst ve hakşinas bürokrasi ve siyaset mesleğinin gururlu tablosunu getiriyor.
 
Az bulunur değerde bir fırsattı...
 
Böylesi önemli devlet ve siyaset adamını tanımaktan da ebetteki onur duyuyorum.
Bu nedenle diyorum ki;
Bir Akif Bey, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na danışmadan, onayını almadan hiçbir göreve aday olmaz. Göreve talip olmaz. Hamzaçebi‘Önce ben’ diyenlerden değildir.
İki; CHP Genel Sekreterlik çok önemli, sorumluluk gerektiren bir makamdır. Ancak Akif Bey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup, çalışmaya başladığında, TBMM Başkanvekili gibi önemli bir görevdeydi.
Üç,Akif Bey,2019 Belediye başkanlığı seçimlerinde, CHP’ de İstanbul’da rakipsiz belediye başkan adaydır. İki yıldır sahada. Bu aşamadan sonra çekilmesi veya başka seçenekler kendisine sunulması mümkün değildir. Tersi olursa da CHP İstanbul’u küstürür, kaybeder. CHP, ancak Akif bey ile başarıyı yakalar.
***
 CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi ‘Ankette ben çıkarım” dedi ve ekledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için çok önceden beri çalışıyorum ve Genel Başkanımızın bilgisi dâhilinde yapıyorum.
*Genel Başkanımıza 'İstanbul'u kiminle kazanacaksanız onu aday yapmak zorundasınız. Halkta kimin karşılığı varsa, onu aday yapmak zorundasınız' dedim.
*Topluma sorulacak, anket yapılacak. İddialıyım, araştırmalardan ben çıkarım. Bu çerçevede yola çıktım çalışıyorum.
* Yeni görevim Genel Sekreterlik ve sorumluluk alanım Cumhurbaşkanlığı seçiminden milletvekilliği seçimine yerel seçimlere kadar genişledi.
* İstanbul çalışmalarım bütün ciddiyetiyle devam edecektir.
Ankara’dan sevgiler…