30 Ağustos Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir'de kutlandı. Resmi olarak Zafer Bayramı ilan edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline ‘dur' diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zafer, o günde beri her yıl 30 Ağustos günü bayramlarla kutlanır oldu.
 
Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz. Dünyada Türk ordusu gibi başka bir ordu yoktur. Cephanesiz, aç, susuz, uykusuz, süngüsüyle de olsa azmi ile bu başarıyı elde etmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.(alıntı)
 
İşte biz böylesi onurlu gururlu bir milletiz!
Geçmişten günümüze ,dış ülkelerin üzerimize oynadığı hertürlü oyuna birlik ve beraberliğimizle en net cevabı verdik,vermeye de devam edeceğiz!
Kolay olmadı elbet bu süreçlerden geçmek...
Niceleri Vatanın bekası için silahsız bedenini serdi düşmanın üzerine...
Asla unutmadık,unutmayacağız!
“Mevzu Vatan’sa gerisi teferruattır dedik,ilelebette diyeceğiz çok şükür”!
Çok şey değişti tabi ilerleyen yıllar içinde,artık top tüfek kullanmıyor dış dünya üzerimize,başka stratejiler uygulamaya çalışıyorlar bastırmak,buyunduruk altına almak ve bizleri ele geçirmek için ama yemin olsun ki başaramıyorlar ve başaramayacaklar!
Çünkü bizler ;
Lazı,kürdü,çerkezi,abazası,muhacırı yani Türk topraklarında yaşayan herbir canlı “BU VATAN BÖLÜNMEZ” demişiz!
Hala akıllanmıyor ,algılayamıyor dış dünya bunu!!!
Ama bizim bu vatan sevgimiz,dik duruşumuz ve asiliğimiz olduğu sürece olası her durum karşısında nice Zaferler kazanacağımızın bilgisindeler bence,yinede iş olsun diye direniyorlar!!!
Benim şehitlerim geçit vermez!
Benim milletim izin vermez!
Benim dualarım ters dönmez!
Allah Devletime,Milletime zeval vermesin,vermesin ki;tüm zaferleri tarih sayfalarına yazdıralım!
30Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!
Bütün AZİZ ŞEHİTLERİMİN RUHU ŞÂD OLSUN!!!
Yasminkorkut