“Ben insan değil miyim”diye başlayan bir şarkı vardı herkesin bildiği!

Bu şarkı içinde isyan barındırsa da hele ki şu sıralar çok dinlenmeli ve kendimize sormalıyız “Ben ne kadar insanım”?

Kuracak olduğum cümlelerimi inanın bana sokak ağzıyla kurmayı o kadar çok isterdim ki lakin tutuyorum çenemi sıkıyorum tüm dişlerimi tıpkı sizler gibi!

Ey ahali; en küçük çocuğu onsekiz yaşında olan bir anne olarak soruyorum şimdi sizlere, ben ve benim gibi insanlar onsekiz yaşındaki evladımızın  saçını hala tarıyoruz önümüze oturtup, yemeğini en ince ayrıntısına hazırlayıp  odasına kadar götürüp yemesini bekliyoruz sadece ağzına biz götürmüyoruz kaşığı çatalı ama yesin karnı doysun, belki bir isteği daha olur diyerek başında bekliyoruz, okula gitmesi ders çalışması geleceğini şekillendirmesi için elimizden geleni yapıyoruz çünkü onun adı çocuk!

Ve çocuklar bunları yapar, yemek yer, ders çalışır, arkadaşlarıyla sosyal aktivitelere katılır, Güler eğlenir bizler de ebeveyn olarak onlara bu olanakları konumlarımıza göre yapmaya gayret ederiz! Duydum ki onaltı yaşında bir kız çocuğu nişanlısı tarafından ne yazık ki katledilmiş ve ana başlık “ BİR ben KADIN DAHA ÖLDÜRÜLDÜ”!!!

Birincisi Bu başlığı atanın aklimelikelerinden şüphedeyim NE KADINI YAW!

O BİR ÇOCUK HEMDE MİNİK BİR KIZ ÇOCUĞU!

İkincisi evde saçı annesi tarafından taranması hizmet görüp ders çalışması gereken yaştaki yavru nasıl bir zihniyettir ki bu minik evlat nişanlanmış! Babayı geçiyorum anne ya anne , nasıl olurda o yaşta bir bebeği elin eline teslim eder aklım almıyor!

Yanlış doğru kimde  ben bilmem benim bildiğim insanlığıma sığdırdığım şey o yaştaki kişiye bir birey gözüyle değil minik bir çocuk gözüyle bakmamdır gerisi külliyen yanlıştır! Şimdi ahlansan paralansan ne fayda!

Geleceğe dair heyecanı ve hayalleri olan onaltı yaşındaki bir kız çocuğunun yaşam hakkı elinden alındı, ben o noktadayım! O minik kız çocuğunu istemeye giden, çiçeği elinde tutan akraba tayfasına kadar içeriye almalılar ve ona bu kötülüğü yapan nişanlısının alacağı ceza kadar ceza kesilmeli diye düşünüyorum!

Yazıklar olsun desem az olacak ama ben böyle söyleyeyim siz altını doldurun sevgili okurlarım!!!

Mekanın cennet senin minik yavru Sıla Şentürk çünkü sen daha bebeksin!