ZEYTİN DALI, ERDOĞAN VE MEHMETÇİK
İster sağdan, ister soldan okuyun. Sonuç aynı, değişmiyor. Hala tek patron o.
Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan’ı beğenin veya beğenmeyin.  Oy verin veya vermeyin. Eleştirin veya sevin. Siyasi tercihinizi bir kenara koyarsanız; şu gerçeği görürsünüz.  .
Cumhurbaşkanı Erdoğan, on beş yıldır iktidarı tek başına yönetiyor. Partiyi kurdu, altı ay içinde partisini tek başına iktidara taşıdı. Parti’nin büyük Kongrelerinde rakipsiz lideri oldu.
Yüzde 50’nın üstünde oy alarak, halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Bütün eleştirilere rağmen, AKP’yi dördüncü kez tek başına iktidara getirtmeyi başardı .2003 yılından bu yana girdiği bütün seçimlerden; galip çıktı.
İstediğini Cumhurbaşkanı, Meclis başkanı, Başbakanı seçtirdi. Kafasına koyduğunu bakan, milletvekili yaptı. Başbakanı görevden aldı.15 Temmuz ‘da FETÖ terör örgütüne meydan okudu.
Başta Avrupa veABD’  ye olmak üzere dünyaya meydan okuyor. Grubunda, kabinesinde, bürokraside tek patron. Hükümet, kabineve Türkiyeemrinde. Hala tek patron o..Bu gerçeği bir kenara yazın.
***
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”Kimsenin toprağında gözümüz yoktur” sözüne katılmıyorum.
Toprağımızda gözüolandan. Torağında gözümüz olmalı. Bu haydut devletler, demokrasiden, hak hukuktan anlamazlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların anladıkları dilden konuşuyor. İyide yapıyor. Sonuna kadar destekliyorum.
Haydut İsrail, Mısır, Suriye ve Ürdün’den aldığı topraklarla sınırlarını dört kat genişletip,bu toprakları gaspetmedi mi?
 Yüz binlerce Filistinli topraklarından göç etmek zorunda bırakmadı mı?
Ermeniler, toprağımızda gözü yok mu?
Fransa, Libya’yı bombalayıp, lideri başta olmak üzere 30 bin Libyalıları öldürmedi mi?
ABD, 12 bin kilometreden, kıtalar ötesinden gelip, Müslüman Irak’ı parçalamadı mı?
1.2 milyon Müslümanı öldürmedi mi?
Milyonlarca sivil halkı katledip, yüzlerce kadına tecavüz etmedi mi?
Demokrasi getireceğiz” vaadiyle Ortadoğu’daki yeraltı kaynaklarını el koymadı mı?
ABD ve emperyalist güçler, PKK ve diğer terör örgütlerini kurup, başımıza bela etmediler mi?
Terör örgütlerine, silah desteğini sürdüren ABD değil mi?
Türkiye’yi bölmek için elinden geleni yapmıyorlar mı?
ABD, tutuştu. Zaman kazanmak için” koridor kuralım ”diyor.
Bu bir tuzaktır, Türkiye bu tuzağa düşmemeli..
Bu çerçevede bugün Trump’a söylenecek en önemli söz ise, ‘Sen Meksika’dan göçmen gelmemesi için tüm sınıra duvar yapacağım’ diyorsun. Üstelik bunun da parasını Meksika’dan istiyorsun. Bize ise sadece ‘göçmen’ değil, bombalar ve terörist geliyor. Sınırlarımız tartışılıyor.
Özetle.Bölüyorlar..Birbirlerine düşüyorlar. Barışa geldik diyerek, ülkeleri işgal ediyorlar. Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere Müslümanlarıkatlediyorlar. Yeraltı kaynaklarına el koyuyorlar. Türkiye’yi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar..
Zeytin Dalı  bunun içindir..
***
Gelelim, destan yazan ordumuza. KahramanMehmetçiğimize. Ordumuz kahraman gibi vuruşmak üzere Afrin’e girdi.Burseya Dağı’nın en yüksek tepesine Türk bayrağını dikiyor. Sivillere, Kadın ve çocuklara sahip çıkıyor. Barış-Huzur-Demokrasi, getiriyor.
Dikkatiniz çekti mi bilmiyorum ama son 15 yıldır TSK üzerinde yapılan operasyonlar ve küresel sermayenin bölgedeki projeleri paralel ilerliyor.
 Balyoz, Ergenekon..gibi operasyonlar, hatta 15 Temmuz gibi kalkışmalar incelendiğinde görülüyor ki; en çok yıpranan ve hedefteki kurum TSK , yani Türk Ordusudur.
Ne yazık ki yanlış politikalar ve stratejiler nedeniyle başına ‘çuval’ geçen de Türk Ordusudur. Bugün kafasına geçen ‘çuval’ıAfrin’de çıkarmanın çok daha ötesinde stratejik hamleler yaparak, Burseya Dağı’nın en yüksek tepesine Türk bayrağını dikiyor.
Ve biz buralarda rahat yaşayalım diye ölüme yürüyen Mehmetçik ve bu ordunun inancı ile yeniden ‘tek vücut’ olup 1920 ruhuna da bizi döndürmeyi yapabilen de aynı Türk Ordusu’dur. Elbette hiçbir oyuna ve etnik ayrıma düşmeden, kürdüyle, lazıya, çerkeziyle, alevisi, sunnisiile… Bizler de o ‘Ordu’nun, yapmadan yanındayız.
Allah yardımcıları olsun…