Harbi çok garip bir milletiz!
Çorum’da bir genç kızın, gece vakti mezarlıkta ağlarken görülmesinin ardından mezarlığa olan insan akınını, günlerdir mezarlığın içinde ve dışında pusuda bekleşenleri, kızın derdini öğrenmek için mezarlığa mektup bırakanları, hele hele gündüz vakti kızcağızın gittiği mezar başında poz poz ama ciddi ciddi selfie çektirenleri görünce “acil yardım almamız” gerektiğini düşündüm bir kez daha!
Hayır yani size ne!
Ne meraklısınız insanların hayatlarına burnunuzu sokmaya!
 
Neden bahsettiğimi bilmeyenler için yazayım…
Geçtiğimiz hafta birileri, Çorum’da 1982 yılında ölen Fatma Ç. ‘ye ait mezara 5 gün boyunca bir kızın gittiğini görüyor. Üstüne üstlük kızımız mezarda yüksek sesle ağlayıp, konuşunca olay fantastik bir boyuta dönüştürülerek tüm şehre yayılıyor… Günlerdir mezarlığı didik didik arayanlar mı ararsınız, kamera kayıtlarını tarayanlar mı?
Vay efendim, kızımız neden gece vakti gitmişmiş? Vay efendim derdi neymiş? Mezarda yatanla bağlantısı neymiş? Kim miş? İn miymiş? Yoksa cin miymiş? Miş… Mış… Ve tonla şehir efsanesi…
 
Maalesef insanlar o kadar çok başkalarının hayatını didiklemeye, gereksiz boş şeylerle beynini yormaya alışmış bir pozisyonda ki, artık şuurlarını yitirmiş bir şekilde tüm yaşamlara burunlarını sokmayı kendilerinde bir hak olarak görüyorlar.
 
En tekin, huzur ve kafa dinleyici yerler  “mezarlıklar” diye düşünürdüm… Ne yazık ki meraklı dedikoducular oraları da keşfetmiş durumda.
 
Hani mezarda bile rahat yok derler ya…
 
Harbi garipiz!
Büyük işletme sahipleri patronlarının ve burjuvanın önde gelenlerinin sosyal medyadan
 “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı “ için kutlama mesajları atmalarına tepki gösteren arkadaşıma dedim ki ;
 
Biz şömineli, elektrikli ısıtıcılı şaşalı villasında üşüyen İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo için üzülüp, kederlenip, anlattıklarına içimiz acıyarak onu alkışlayan bir milletiz. Varsın burjuva da bizim İşçi Bayramımızı kutlayarak iki mesajcık atıversin… 
 
Tamtakır hazinesine kaynak arayan Fransa Kralı 15. Lui’ye bir dostu:
“Majesteleri, akıl vergisi almaya ne dersiniz? Kimse aptallığı kabul etmeyeceğine göre, hazine dolar taşar.” der.
Kral;
“Dehşet bir fikir. Bu buluşunuza karşılık sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum.”
 
Akıllı insanlara denk gelmeniz ümidiyle,  İyi Pazarlar diliyorum.