38 yıl sonra gelen şampiyonluk anlatılmaz sadece yaşanır. Akyazı’da muhteşem taraftar atmosferinde yapılan görsel şovlar sanki Brezilya’da her sene yapılan Rio Karnavalı gibi...

Stadı dolduran 40 bin seyircinin muhteşem tezahüratları önünde Trabzonspor, oyuna hızlı ve kararlı başladı. Henüz 3.dakika dolmadan Cornelius ile golü de buldu. Ancak rakibinin üzerine gitmesi ve gol sayısını arttırması gerekirken Bordo-Mavili takımda bir duraksama başladı. Bordo-Mavililer ilk yarının bitimine kadar topu Antalya’ya bırakıp savunmaya çekildikten sonra bir süre kalesinde zaman zaman da tehlike yaşadı. Ama ilk yarı Trabzonspor’un üstünlüğü ile soyunma odasına gidildi.

İkinci yarıda Antalya, şampiyonun kalesini yoklamaya başladı. 51.dakikada hemen akabinde Ndao ile golü buldu. 1-1’den sonra demoralize olan ve telaşlı bir görüntü ortaya koyan Trabzonspor’da bu kez Siopis ceza sahası içinde rakibine çelme takınca hakem Karaoğlan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Uğurcan rakibinin penaltı atışını kurtararak takımını ateşledi. Bordo-Mavili oyuncular birden silkelenip kendilerine geldi. Abdullah hoca hemen hamlesini yaptı.

Orta sahada kötü olan Siopis’i oyundan alıp yerine Bakasetes’ı koydu. Nitekim arzulanan galibiyet  golü 61.dakika da Dorukhan’la geldi. Bu gol Trabzonspor’da biraz olsun toparlanma sağladı. Topu kalesinden uzak tutmak için önde baskıya devam eden Trabzonspor rakibine pozisyon vererek kalesinde ikinci golü gördü. Bordo-Mavililer evinde oynamasına rağmen sezonun en kötü futbolunu bana göre oynadı. Ama tribünleri dolduran taraftarlar görevini layıkı ile yaptı. Dile kolay 38 haftalık maratonun bitimine 3 hafta kala kırıcı, yorucu bir maratonu şampiyon olarak tamamladı Bordo-Mavililer son haftalarda aşırı yoğun maç trafiği ve kadro erozyonuna rağmen bocalasa da mutlu sona ulaşmayı başardı. Ligin en çok gol atan, en iyi futbol oynayan, en uzun liderlik koltuğunda oturan takımıydı Trabzonspor..

Başta Trabzonspor’da eski ve mevcut yöneticiler sonra Abdullah Avcı ve oyuncu grubu olmak üzere taraflı-tarafsız herkes Trabzonspor’un şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyor. Alkışlar şampiyon Trabzonspor için diyeceğim sırada maç bitmeden sahaya giren taraftarlar bir çuval inciri berbat etti. Bir yıl boyunca verilen emeklere yazık oldu. Maçın hakemi  Karaoğlan, Trabzonsporlu oyuncular sahada olmasına rağmen Antalyalı oyuncular soyunma odasına gitmesiyle sahaya dönmeleri bir oldu. Maç kaldığı dakikadan itibaren oynandı. Bu yaşanan olaydan Trabzonspor’a ceza gelir mi büyük ihtimalle gelecek. Ama yine de değer. Muhteşem sevinç muhteşem görüntü. Sen çok yaşa Trabzonspor…