Akşam kuşağına bir miktar baktımda evli barklı kadınların nasıl kocaya kaçtıklarına şahitlik ettim.

Programda kocaya kaçan kadınları konuşturuyorlarda hemen hemen hepsi aynı şeyleri söylüyorlar. Kocasından ilgi görmemiş azarlanmış sövülmüş dayak atılmış.
Bir koca hanımını devamlı niye döver?! Haniya kadınları Allah'tan bir emanet olarak almadık mı?! Koca devamlı hanımını döverse oda sevgiyi başka erkeklerde aramakta. Bir iki güzel söze tav olup hop kocaya kaçmakta çareyi aramakta.
Peygamberimiz Veda hutbesinde kadınları Allah'tan bir emanet olarak aldığımızı söylemekte. Bundan dolayı hanımlarımıza güzel davranmamız tavsiye edilmiştir. Peygamberimiz annelerimizle evlilikleri bizler için örnek teşkil etmektedir. Peygamberimizin hayatında annelerimizi dövdüğü annelerimize hakaret ettiği annelerimize küfrettiği vaki değildir.
Erkeklerimiz Peygamberimizi örnek alıp hanımlarıyla güzel geçinmenin yolunu aramalıdır. Yok eğer böyle yapmadıklarında hanımları en uygun bir vakti arayıp kocaya kaçmaktalar.
Peygamberimiz ev işlerinde annelerimize yardımcı olduğu ve ev işlerinde kendi ihtiyacını gördüğünü hadis metinleri ifade etmektedir.
Peygamberimiz annelerimizle sevgi dairesinde bir yuva kurmuşlardır. Annelerimiz Peygamberimizi sevmişler Peygamberimizde annelerimizi sevmişlerdir.
Burada annelere bir görev düşmektedir. Yetiştirdikleri oğullarına evlendiklerinde hanımlarıyla nasıl geçinmeleri gerektiğini öğretmeleri oğullarının sorunsuz bir evlilik geçirmeleri için önemlidir.Böyle yapmadıklarından dolayı erkekler hanımlarına kötü davranmakta ve sonuç olarakta hanımlar bir müddet sonra kötü muamele gördüklerinden dolayı bir iki güzel söze tav olup başka erkeklere kaçmaktalar. Kaçtıkları erkeklerde büyük oranda evli olduklarına şahitlik etmekteyiz.
Bakınız boşanmalarda yüzde elliye yakını hanımların kötü muameleye maruz kalmalarından olduğunu TÜİK verilerinde ortaya çıkmış durumdadır. Ülkem geneli her sene yüz yetmiş beş bin civarında boşanma olmakta. Bu boşanmaların büyük oranda kocaların hanımlarına kötü muamele de bulunmalarından dolayı olduğu veriler de ortaya çıkmış durumdadır.
Bu evli kadınların kocaya kaçmalarında asıl zararı çocuklar görmektedir. Anneler kocaya kaçtıklarında çocuklarını geride sefil bir şekilde bırakmaktalar. Görüyorsunuz değil mi bir koca nelere sebebiyet vermektedir?!
Burada hep kocalar suçlu demeyeceğim. Tabi ki bu kocaya kaçmalarda hanımlarında bir suçu vardır. Durumu kocalarının bir yakınına söylemiş olsalardı belki de kocalar kendilerine bir çeki düzen verebilirlerdi. Böyle yapmayıp çareyi kocaya kaçmakta bulmaları basit bir çözüm yoludur derim. Hanımlar savaşmalı ve kocalarını düzeltmeye gayret etmeleri lazım gelmekteydi.
Bakınız programın birinde hanımı kocaya kaçmış kendiside evli bir bayanı kaçırmış erkek bakınız ne diyor;" Benim hanımımı kaçırdılar bende evli bir kadın kaçırdım." diyor. Vahşeti görüyorsunuz değil mi?! Erkekler evli kadın peşine düşmüşler. BUnun önüne geçebilmek için tek çare erkeklerimizin hanımlarına nasıl davranmaları lazım geldiğini öğretmekten geçmektedir.
Hanımlarımıza iyi davranmak zorundayız...