Giresun merkez Osmaniye Mahallesi, Orhan Yılmaz Caddesi üzerinde bulunan ve Giresun Belediyesi tarafından yapılan yol üzerindeki Atatürk Köşesi doğal sebeplerden dolayı bu hale geldi. Atatürk köşesinde bulunan fotoğraflar zamanla rengini değiştirirken, led ışıkları yerlerinden çıkıp aşağı sarktı. Ata'ya ait her bir fotoğrafın bulunduğu panonun çerçevesi bozuldu bazılarının yerinden çıktığı görüldü.  Yine aynı yerde bulunan belediye tarafından konulan duvardaki saksıları çaldılar.

ÇALMADIKLARINA ÇÖP DOLDURULDU

Çalmaya zaman bulamadıkları diğer saksılara da dalga geçercesine çöp doldurdular. İçindeki çiçekleri sökerek çalan ve kim yada kimler tarafından çalındığı belli olmayan saksılar yakın tarihte konulmuştu. Orhan Yılmaz Caddesi üzerinde bulunan duvara hem Giresun’un tarihi fotoğrafları hem de uzun saksı kutucuklar yerleştirilmişti.

ÇERÇEVELER VE LEDLERİN ONARIMI İSTENİYOR

Demir kollara asılı halde bulunan saksıların kimilerinden çiçekleri çalan hırsız yada hırsızlar, kalan saksılara da çöpleri doldurdular. Toplumun ortak değerlerine yapılan bu saldırının hoş olmadığına işaret eden mahalle sakinleri durumu kınadı.  Bu duvarda sadece Atatürk Köşesi değil, renkli çiçekli saksılar ve bulunduğu bölgeyi temsil eden Yeniyol Mahallesi'nin çok eski yıllara dayanan fotoğrafı bulunuyordu. Gazi Caddesi olarak da bilinen Yeniyol Mahallesi'nin fotoğrafı hala orijinalliğini korurken Atatürk fotoğraflarının tahrip olan çerçevelerinin de led ışıklarının yapılması istendi.

BELEDİYE İNÖNÜ CADDESİ'NE DE KÖŞE AÇTI

Bu arada Giresun Belediyesi Giresunspor'un eski sahasına giden İnönü Caddesi üzerinde de bir duvar üzerinde Atatürk Köşesi oluşturdu. Daha renkli bir şekilde oluşturulan Atatürk Köşesi  vatandaşların takdirini kazandı. Bunun için Giresun Belediyesi'ne teşekkür eden vatandaşlar Yeniyol bölgesinde tahrip olan köşenin de belediyenin dikkate almasını istedi.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim