Trabzon’da 10 kişilik bir istihdam için gençler ve aileler birbirini kırıyorlar. Avrasya Üniversitesi mütevelli heyeti ile buluştuğumuz kantinde bile 15 kişi hizmet veriyordu. Avrasya Üniversitesi’nin istihdama katkısı da algılanmalıdır.

Defalarca yazdık. Tekrar etmekte fayda var, Avrasya kolay kurulmadı, evet Ömer Yıldız’ın kurduğu üniversitedir. Ama onun değildir.

Avrasya tüm Karadeniz’linin üniversitesidir.

FKB Yönetim Kurulu Başkanı iken Salih Erdem’in destekleri, arkasından FKB Genel Müdür vekili olarak Nihat Yılmaz’ın katkılarını Ömer Yıldız unutmaz.

Ömer Yıldız, o dönem kuruluşa destek veren, YÖK’te katkı sağlayan basında bu işi önde tutup olup destek verenleri onore etti.

Avrasya Üniversitesi ilk kampüsünü Pelitli’de kurduğunda bazı fakültelerle ilerledi.

Arkasından Yalıncak’ta Sağlık Bilimlerinin yer aldığı kampüsünü hayata geçirdi ki, orayı yeşertti.

Dün o kampüs içinde tadilat edilen binayı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Mütevelli heyeti üyeleri Dr.Hakan Usta, Hülya Ulusoy, Rektör Vekili Gülay Yeğinoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersan Bozutoğlu, Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri ve projenin mimarı ile gezdik.

Dışı ve içi ile muhteşem mimarı. Binanı girişi sergi salonu olarak dizayn edilmiş ve son derece çarpıcı malzeme kullanılmış.

Binanın içinde kullanılan taşıyıcı demir kolonlar ve bağlantılarının estetiği ancak bu kadar güzel olabilir.

Derslikleri, öğretim üyelerinin mekanları ile birlikte 5.kata kadar çıktığımızda karşımıza 120 öğrencinin aynı anda diş eğitimini uygulamalı alabileceği alanı ve teras katındaki muhteşem kütüphaneyi gezdik.

Sağlık bilimlerinde ders alan her öğrencinin kullanacağı ve şu an itibariyle sosyal mesafe düzenin göre ayarlanmış bir kütüphane. Aynı kütüphane’den tüm yerleşkelerde de var.

2022 yılında Avrasya üniversitesinin hedefi Yalıncak yerleşkesinde Eczacılık Fakültesi ile birlikte Diş Hekimliği fakültelerini hayata geçirmek ve gelecek yıl için bu iki bölüme öğrenci almak.

Diğer bölümler için Kaşüstü’nde hazırlık yapıldı.

Tüm Trabzon’un kullanacağı konferans salonu ise Pelitli’de yeri hazırlanıyor ve oraya kurulacak.

Dişçilik ve eczacılık fakülteleri için hazırlanan binayı gezmeden önce kahvaltı da idik.

Doğrudur, Ömer Yıldız, üniversiteyi kurmaya başladığı günden itibaren önüne engeller çıktı. Trabzon’da kim iş yapmaya çalışır da önüne bir engel çıkmadı!

Onun için polemikten uzak üstü kapalı cevaplar verdi ve doğrusunu da yaptı.

Trabzon’da birileri kavga etsin ve seyredelim diye bekleyen kalabalık bir grup olduğunu bilir misiniz?

Yomra yerleşkesi ile ilgili olarak da, ‘İş yargıda daha fazla detay vermeyeceğim sadece şunu söylemek isterim oranın kapısnda kilit var, öğrenci yok orada.’ dedi.

Yıldız, ön bahçesi bölünmüş ve Yomra Belediyesi tarafından inşaat yapıldığı için mühendislik fakültelerinin bulunduğu kampüsleri mezbahanenin yerinde yaptığı binalara taşıdı.

Avrasya Üniversitesi Ankara’nın doğusundaki tek özel üniversite. Ve önemli bir öğrenci sayısına ulaştı. Pandemiye rağmen yatırımlar devam etti.

Şimdi  siyasetçiler ve bürokratlar bu üniversite kimin diye bakmayacak.

Destek verecek.

Gelecek yıl eğitim öğretim yılı belki de pandemiden de kurtularak tamamen yüzyüze devam edecek.

Ve Avrasya Üniversitenin gezdiğimiz tesislerde hem dişçilik hem de eczacılık fakültelerini alması hakkıdır.

Kuşkusuz YÖK gelecek inceleyecek ve bir raporla birlikte bunu sağlayacak.

Bizim görevimiz gördüğümüz altyapının hazır olduğunu yazmak ve bunu kayıt altına alarak yetkililere ulaştırmaktır. Hayırlı uğurlu olsun diyelim.

Önümüzdeki yıllar içinde Hukuk ve Tıp Fakülteleri de geldiğinde, özel üniversiteler için Trabzon’dan göç tamamen duracaktır.