GÜNCELLEME BEKLİYORLAR

Dsi 22. Bölge Müdürlüğü Trabzon’dan Osman Mert, “Bizim Mart ayında toplu iş sözleşmesi başladığı için bugünkü memur ve bazı işçi sendikalarının aldığı enflasyon zammını alamadık. Memur yüzde 50 zam aldı işçi yüzde 32 aldı, biz DSİ, Karayolları, Özel idareler (vs) hiç enflasyon zammı almadık.

Toplu iş sözleşmesi Mart ayında başladığı için temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 18 kaybımız var. Bu kaybın giderilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey'in bu kaybımizin giderilmesi için bütün sendikaların toplu iş sözleşmelerini Ocak ayında başlaması için güncelleme yapmasını istiyoruz.”

İKİZDERE MHP DE BAŞKANLIK EL DEĞİŞTİRDİ

MHP İkizdere İlçe Başkanlığında görev değişimi yapıldı. İl Genel Meclisi adaylığı için İlçe Başkanlığından istifa eden Abdulrezzak Uzun’un yerine İlçe Başkanlığına Murat Selçuk İspir atandı.

Murat Selçuk İspir Kimdir? Murat Selçuk İspir 15 Ocak 1988 tarihinde Rize'nin İkizdere ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğretimini Rize’de tamamlayan İspir, Rize Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümünden mezun olmuştur. İspir, ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İşletme bölümü mezunudur. Ovit Tüneli İşletme Şefliği'nde elektrik teknikeri olarak çalışan İspir, 2019 yılından beri Milliyetçi Hareket Partisi İkizdere İlçe Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.

BURHAN BAŞKANLA AKŞAM SOHBETİ

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz ile TAKA Gazetesi Muhabiri Bahattin Baştürk, Giresun’un Tirebolu ilçe belediye başkanı Burhan Takır’a misafir oldu. Muhabirimiz Bahattin Baştürk’ün ilçedeki EDS’lerle ilgili yaptığı haberlerden dolayı birkaç kez telefonda görüştüğü Burhan Takır’la ilçede bir araya geldiler. Takır, 5 senede ilçede önemli çalışmalara imza atıp, halk tarafından da sevilen bir isim olarak ön plana çıktı. Takır’ın tek mustarip olduğu konu ise herkes gibi EDS’ler. Kendinden önceki belediye başkanının imzaladığı sözleşmeler nedeni ile EDS’lerin kapanamadığını dile getiren Takır, sözleşme tarihini bitiminde kameraları devre dışı bırakacağını söyledi.

TİREBOLU GÖZLEMİ

Tirebolu’ya gitmişken sokakta biraz da seçimlerle alakalı nabız yoklaması yaptık. Tirebolu halkı genel olarak Burhan Takır’ın çalışmalarından memnunlar ve kendisini seviyorlar. AK Parti kanadında ise, aday adayı olan 9 isim var. Sokağın ve halkın talebi Yaşar Dikmen’den yana. Dikmen’i belediye başkan adayı olarak görmek istiyorlar. Tirebolu halkı, geçmiş dönemde bir dönem belediye başkanlığı yaparak seçimi kaybeden Abdullah Karabıçak’ın yeniden aday adayı olmasına anlam veremeyerek, ‘Denenmişi denemek olmaz. Ayrıca ilçemizde EDS kameralarını devreye alan bir ismi yeniden aday olarak görmek istemiyoruz. Bu isme kesinlikle karşıyız’ diyorlar.

HAYAT ÖĞRETİYOR

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçe belediye başkanı Mümin Nuhoğlu, Pazar gününü de ilçe sokaklarında hemşehrileri ile bir araya gelerek, onlara vakit ayırarak geçiriyor. İlçede bir gözlemleme de yaptık. Halk, Mümin başkanın ilçeye hizmetlerinden memnun ve yeniden devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildiriyorlar. Nuhoğlu, ‘Hayat her gün bir şeyler öğretiyor’ dedi. Nuhoğlu’ndan bu sözü biraz açmasını istedik. ‘Birazcık bekleyin, sizler de öğreneceksiniz. Hayat’ diye cevap verdi.

ÇEBİ HEMŞEHRİLERİNDEN DESTEK BEKLİYOR

Trabzon’un Araklı ilçesi sakinlerinden Emre Çebi, Arakl’lıhemşehrilerinden destek bekliyor. Destek dediysek, Çebi hiçbir yere aday değil. Sadece ilçenin çöp olmaması için hemşehrilerinin yanında olmasını istiyor.

Çebi, bir süre önce de Maraş Caddesinde eline aldığı ‘Araklı çöp olmasın’ yazılı pankartla Trabzon Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek, tepki göstermişti. Çebi, Taşönü Mahallesindeki arazilerinin çöplüğe devredildiğini ifade ederek, ‘Araklı bizi hiç umursamadı. Yalnız bıraktı, terk etti. İlçemizin çöp olmaması için verdiğim mücadeleden asla pişman değilim. İlçe halkımız benim haklı mücadelemi sahiplenmedi. Mücadelemize destek olan arkadaşlarımıza ve bize inanan herkese teşekkür ederim” dedi.

ARSLAN’DAN ULUSLARARASI BAŞARI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji uzmanı Opr. Dr. Bilal Arslan, RoyalCollege of Edinburgh’un ( Scotland -United Kingdom) tüm yeterlilik sınavlarını başarı ile tamamlayarak dünyanın en eski ve prestijli cerrahi kolejine(kuruluş 1505) kabul edildi. Hastane Başhekimi Dr. Hasan Rıza Aydın, Arslan’ı makamında kabul ederek, tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Editör: Doğukan ÖZKURT