Trabzonspor’a Abdullah Avcı geldiğinden bugüne kadar geçen periyotta en kötü dönemini yaşadı. Son 5 haftayı da beraberlikle tamamladı.

Tabi ki bu kötü sonuçların belli nedenleri var. Mesala Ekuban ve Nwakaeme’nin önemli sakatlıkları oldu. Bu önemli oyuncularımızın bazı maçlarda olmayışları Trabzonspor’un da oyun anlayışını tamamen bozmakta idi. Çünkü onların yerini kulübedeki oyuncularımız maalesef dolduramıyor ve hal böyle olunca da kötü sonuçlar kaçınılmaz oluyor.

Trabzonspor hafta arası maçını Galatasaray ile deplasmanda oynadı. Bizde moraller bozuktu. Rakipte ise Göztepe galibiyetinden sonra moraller üst düzeyde idi.

Ama üst düzey moral sahaya yansımadı maalesef. Trabzonspor derbiye tam kadro çıktı ve etkili idi. Ekuban ve Hugo’nun dönüşleri takım içindeki havayı değiştirmişti.

Aslında Trabzonspor için bu maçın başka bir önemi vardı. O da ilk yarıdaki 2-0’ın rövanşını almaktı. Ama maalesef son dakikadaki gol bu rövanşı almaya engel oldu.

İki büyük takımın da maça açık futbolu tercih ederek başlamaları kazanmak için sahaya çıktıkların göstergesi idi.

Ancak bunu en fazla isteyen taraf Trabzon oldu. Çünkü daha çok gol atmayı düşünerek başladılar diyebilirim. Daha 4.dakikada Bakasetas’ın şutunu Muslera zor da olsa çelerek gole izin vermedi.

25.dakikada Trabzonspor iki net pozisyona girdi. Djaniny’nin kafa ile Bakasetas’ın önüne indirdiği mükemmel pasla bu oyuncumuzun nefis vurdu yine Muslera kornerle önledi.

Kornerden gelen atışta topa önce Ekuban vurdu, sonrasında ise Nwakaeme’nin vuruşunda top direkten döndü.

İlk yarıda Trabzonspor’un iki gol pozisyonu vardı. Buna karşın Galaasaray’ın hiç gol pozisyonu yoktu.

Bu az pozisyonlu futbol derbiye yakışan oyun değildi. İkinci yarıda Trabzonspor’da değişiklik olmazken Galatasaray’da Feghouli’nin yerine Halil girdi. Onun yanında Galatasaray 53.dakikada zorunlu değişikliğe gitti. Fernandes’in sakatlanması ile onun yerine Emre Akbaba’ya görev verildi.

İkinci yarının başında gol girişimini yapan taraf Trabzonspor’du. Nwakaeme’nin sert şutu Muslera’nın üzerine gidince o da bu topu rahatlıkla bloke etti.

60.dakikada Galatasaray biraz olsun dengeyi kurdu. Trabzonspor oyundan düşünce rakipte bizim sahamızda oynamaya başladı. 76.dakikada Nwakaeme’nin ortasında Luyindame kafa ile kesti bu top Edgar’ın önüne düştü o da topu önüne indirdi ve sert vurdu. Muslera sadece seyretmekle kaldı. Topu ağlardan alarak arkadaşlarına başlama vuruşu yapın dedi.

Golden sonra Galatasaray şuursuzca saldırmaya başladı. Sadece 80.dakikada Emre ile tehlikeli şut attılar.

Bizde maç bitti diye bekliyorduk ki Edgar ve Hugo’nun hatalı faul yapmaları maalesef iyi bir serbest vuruş organizasyonu ile gelişen pozisyonda Emre Akbaba, Uğurcan’dan dönen topu ağlara yolladı ve skoru eşitledi.

Aslında Trabzonspor’un çok üstün oynadığı maçı maalesef yanlış değişiklikler yüzünden berabereklikle tamamladık.

Son 5 haftaya beraberlikle bitirerek adeta beraberlikler takımı olduk.