Murat Zorluoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildikten sonra Merkez ve ilçelerin su sorunu ile öncelikli ve yakından ilgilendi. Önemli projelere imza attı.

Araklı-Sürmene yayla suyu projesi tıkandığında ve yavaşladığında Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve TİSKİ devreye girdi. Bu projenin bir küçüğünü sayın Zorluoğlu ile birlikte Yomra’da hizmete sokmuştuk. Şimdi Şalpazarı dahil bir çok ilçede sağlıklı su alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Cuma günü Basın Daire Başkanı sevgili Metin Şahin aradı. Araklı-Sürmene suyunun açılış törenine davet etti. Şahin’in misafirperverliği, Kemal Bektaş’ın keyifli meslek anıları ile uzun bir yol katettik ve Araklı’nın zirvesine Yeşilyurt’a çıktık.

İki vadi arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilkbank’tan da destek alarak yaptığı muhteşem HES, Depolama ve Arıtma tesisleri karşımıza çıktı.

Güneş tepeden vuruyor ve yakıyor. Başkan açılışa Meclis Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile birlikte geldi. İl başkanı Sezgin Mumcu, KTÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile Araklı kaymakamı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile törene geçildi. Elbette ki, Yeşilyurt Belediye eski Başkanı sevgili Hamit Baycan hepimizi özlemişti sarıldı.

Konuşmalar başlamadan Başkan Sayın Murat Zorluoğlu elinde bir bardak su ile döndü ve ‘Yusuf başkan tadına bakar mısın’ dedi.

Suyu aldım ve yudumladım. Buzdolabından çıkmış gibi idi, Şifa suyu. Ph’ı ölçülmedi ama ölçülse eminim ki çok yüksek çıkacaktı.

Başkan Zorluoğlu bu suyun tüm evlerde tüketileceğini söylerken özel sektörün su pazarına darbe vuracağını da espirili bir dille söyledi!

Sevgili Okurlar,

Araklı ve Sürmene Belediye Başkanları verdikleri mücadeleyi, Sayın Zorluoğlu’ndan aldıkları desteği anlatırken duygulandılar. Ardından ise il başkanı sayın Mumcu konuştu, ‘Ak parti iktidarlarının proje ve hizmet ürettiğini söylerken Zorluoğlu’nun projelerini tek, tek hayat geçirdiğini vurguladı. 

Dönüş yolunda minibüsteyiz. Başkan  Zorluoğlu, ‘Trabzon belediyecilik tarihinde aynı anda bu kadar proje başlatan ve onları bitme noktasına getiren  başkan dönem var mıdır bilmiyorum’ dedi. Gerçekten de onlarca proje fiyat artışlarına rağmen süratle yürüyor.

Zorluoğlu, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük ve törene gelen Genel Müdür yardımcısı değerli bürokratımız Volkan Bektaş’a da teşekkür etti.

Muhammet Balta, İl Genel Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Başkanlığı, İl Başkanlığı, Bakan yardımcılığı ve arkasından ise Milletvekilliği yapıyor.

Konuşmasında  NAFA teşkilatından girdi, Köy hizmetlerinden devam etti ve önemli tespitler yaptı:

‘Önceden muhtarlar köy hizmetlerine gider ve oradan 200 metre boru isterdi. O boru ile köyün suyunu tamir ederdi ve sonra yine arıza yapardı. Biz hizmeti toplulaştırdık. Ak parti iktidarı sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu millete hizmetkar oldu’ dedi ve Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu’na çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da Trabzon’a destekleri için teşekkür etti.

Araklı ve Sürmene’yi besleyecek olan su ve arıtma havuzları ile ilgili yüklenici firmayı da tebrik edelim. Temiz bir iş çıkardı.

Şimdi tesisin bir benzeri de Arsin ilçesi Santa suyu için yapılıyor ve 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla birlikte gelecek yıl bu zamanlar açılışa hazır olacak.

Açılışta Mehteran muhteşem bir konser verdi. CHP İlçe Başkanı Mecit Solmaz’ı, AK Parti grup başkanı Nadir’i, İYİ Parti grup başkanı Aslan Güner’i de gördüm. Onlarda nezaket gösterdi törene katıldılar.

Tek kelime ile muhteşem bir hizmet.

Murat Zorluoğlu bir yılın sonunda gazeteyi ziyaret ettiğinde 2022 yılını köylere hizmet yılı olarak açıklamıştı. Başkan Araklı’dan koşar adım Pelitli’deki asflatlamaya gelmesi de bu hedefin göstergesi idi.

Ve Recep Çebi, TOKİ evlerini yaptı, Sanayi sitesini kurdu. Turup’u imara açtırmadı. Araklı’nın su sorunu konuştuğumuzda Yeşilyurt suyunu söyledi o da Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ tarafından tamamlandı.

Ne mutlu Araklı’ya.