Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın yenildiği haftada Çaykur Rizespor’u mağlup eden Trabzonspor bu takımlar ile arasındaki puan farkını açınca, Bordo-Mavililerin şampiyonluğunu neredeyse dünyanın sonu! olarak  gören anlayışın temsilcileri de hemen ahkam kesmeye başladı:

Neymiş; Trabzonspor Beşiktaş’ı da yenerse artık şampiyonmuş..

Nasıl şampiyonmuş ya..

38 maçlık maratonun daha 11 maçı geride kalmış.

Henüz oynanmamış 27 maç ve ortada 81 puan var.

Akılları sıra önüne geleni deviren Trabzonspor’u havaya sokup gevşetecekler.

Rehavete sürükleyecekler.

Bırakın bu ayakları..

Bunları kimse yemiyor.

Üstelik hamsinin bu kadar bol olduğu günlerde..

***

Doğrudur, Trabzonspor bu gidişini sürdürürse o sene bu sene olacak,  sadece Trabzon değil tüm Anadolu Bordo-Mavililerin şampiyonluğuyla coşacak.

Lakin siz bakmayın birilerin erken yumurtlamasına..

Henüz ortada fol yok yumurta yok.

Ama umut çok..

İyi oynamış, kötü oynamış demeden bütün maçlarını kazanan Trabzonspor,ara dönemde yapacağı birkaç takviyeyle inşallah ipi göğüsleyecek.

Lakin bunun için hiç şampiyonluk lafı etmeden her maça final havasıyla çıkacak, ‘en önemli maç oynayacağım ilk maçtır’ diyerek kazanmanın yollarını arayacak.

‘Su uyur düşman uyumaz’ sözünü de aklından hiç çıkarmayacak.

Köprünün altından akacak  suları bulandırmak isteyenlerin tezgahına gelmeyecek..

Gidişat çok iyidir, sonu da çok büyük bir olasılıkla mutlu bitecektir.

Hele de milli aradan sonra stadyumlara tam kapasite seyirci alınacak olması taraftar desteğinin en çok katkı yaptığı takımlardan birisi olan Trabzonspor’a artı bir doping olacaktır.

Yani, her ne kadar  henüz gelen bir şey yoksa da, yola çıkmıştır..

Bekliyoruz..

KALECİ FATİH

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında gerçekleştirilen Trabzonspor Divan Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan başkan Ali Sürmen,’ 1966’da kurulan Kırmızı-Beyaz formalı ilk Trabzonspor’un kalecisi Fatih aramızda kendisini kürsüye davet ediyorum’ deyince 12 yaşlarında bir çocukken seyrettiğim ‘Kaleci Fatih’i görmek için ayağa kalktım ve de sözlerini can kulağıyla dinledim.

Hatırladığım kadarıyla Samsunlu olan Fatih Bey Trabzonspor’da oynarken bir yandan da burada o zaman 2 yıllık olan Eğitim Enstitüsünü bitirmişti.

29 Ekim gibi anlamlı bir günde gerçekleştirilen kongre için yönetimi kutlayan Fatih Bey kısa konuşmasında şunları vurguladı:

‘ Cumhuriyetimizi kuran büyük Atatürk nasıl ki bunu Türk milletine emanet edip koruyup kollamasını istemişse, her Trabzonlunun da her şartta Trabzonspor’u koruyup kollamak gibi bir görevi, hatta  mecburiyeti vardır’

Haksız mı?

Ağzına sağlık Abi..

Allah ömrünü uzun etsin..

NE ALTIN NE DÖVİZ;

Trabzonspor

Önceki gün otobüste bir arkadaşıma rastladım, hayıflanıyor.

‘Keşke Trabzonspor hissesi alsaydım’ diyor

‘Hayırdır ne oldu?’ dedim anlattı:

‘Ya sezon başında 4 binden Galatasaray hissesi aldım 3,5’a düştü zarar ettim keşke Trabzonspor hissesi alsaydım”

Bu işlerden hiç anlamam ama sordum; O ne oldu?

1800 idi 6700 oldu.

‘Yok ya’ dedim, demek 10 bin liralık alsaydın paran 35 bin olmuşt’.

‘Hiç sorma’ dedi, ‘Ne döviz ne altın en çok Trabzonspor kazandırdı’

‘Ee Trabzonspor bu’ dedim;

 ‘Demek sadece sahada kazandırmıyor..’

‘TRİNG GALATA, ÇEK BİR SALATA’

İdmanocağı’nın da katılmasıyla 1967 yılında Bordo-Mavili formayla yeniden kurulan Trabzonspor’un Galata ile oynadığı ilk maça ‘Görürsün sen şimdi Galata’ diyerek gitmiştik. Çünkü o Galata bir yıl önce o zaman ismi Şehir Stadı  olan Avni Aker’de Kırmızı-Beyazlı Trabzonspor’la oynadığı maçı 1-0 kazanmıştı.

Ve de rahmetli Cevat Ocak arkadaşımızın kitabında yazdığına göre bu sonuç üzerinde İdmanocağı  taraftarları  İdmangüçlü arkadaşlarını‘Tring Galata, çek bir salata’ sözleriyle kızdırırdı.

Ama şimdi iş başkaydı ve Trabzonspor fark atacaktı!.

Maç başladı Galata santrayı bile geçmiyor.

Nasıl olduysa bir korner kazandılar, bütün oyuncular yine kendi sahasında biri geldi topu çabuk çabuk auta atıp hemen o da geriye koştu.

Trabzonspor’un bütün çabası sonuç vermedi ve maç 0-0 sonuçlandı.

Bu fotoğrafa  bakar mısınız, kimler yok ki..

Ayaktakiler, Şevki, Ahmet Suat Özyazıcı, Başçavuş (Yankafa) Selahittin ,Coşkun Şahinkaya (Kabak Coşkun)  Özkan Sümer, Necmi Perekli Oturanlar: Argun, Haydar Hoca,  Titrek Mehmet, Atay Aktuğ, Necati  

HEKİMOĞLU’NDA HESAPLAR SİLBAŞTAN!

TFF 2.Lig Beyaz grupta mücadele ettiği geride kalan sezonda 71 puan toplamasına karşın sezonu yenilgisiz bitiren Manisa’nın ardından 2.olan ve Play-Off maçlarında 1.Lig hedefini  gerçekleştiremeyen Hekimoğlu Trabzon,  bu sezon büyük mali imkanlara sahip şehir takımlarının çoğunlukta olduğu  kırmızı grupta sezona deneyimli oyuncuları elden çıkarıp  gençlerden oluşan bir kadroyla girerek  önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir takımın iskeletini oluşturmak için yola çıkmıştı.

1.LİG TRABZONSPOR İÇİN BULUNMAZ NİMETTİR

Takımın başına da deneyimli teknik adam Bahaddin Güneş’i getiren Kırmızı-Lacivertliler ligin geride kalan 10 maçında beklenenin çok üstünde bir başarı ortaya koyarak 6 galibiyet ve 4 beraberlikle elde ettiği 22 puanla yenilgisiz olarak liderlik koltuğuna oturdu. Yani, kendilerine duyulan güvenin karşılığını fazlasıyla veren Hekimoğlu’nun gençleri bu gidişle gelecek sezon düşünülen 1.Lig hedefi için hesapları yeniden gözden geçirtecek gibi.

Trabzon’dan bir takımın 1.lig’de olması Trabzonspor açısından çok ama çok büyük bir avantajdır. Bordo-Mavili forma için düşünülen yeni oyuncular için staj ve olgunlaşma imkanıdır. Hekimoğlu Trabzon bu gidişini sürdürürse Trabzonspor kesinlikle bu takıma el atmalı ara transfer döneminde yeni oyuncular vererek 1.Lig’e yükselmesi için katkıda bulunmalıdır.