Trabzonspor’un2 Mart cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı seçimi için listelerini oluşturup çalışmalarını sürdüren Hayrettin Hacısalihoğlu, Mahmut Ören ve Emin Kahraman arkadaşlarımızdan biri muradına erecek.

Hepsine başarılar dileyip seçilecek olanı şimdiden kutlarken iki önerimizi de dile getirip kağıda  dökmeyi uygun gördük.

İlki şöyle; Madem ki Divan Kurulları da yönetimler gibi seçimle belirleniyor, onları da daha aktif hale getirmek gerekir.

 Şöyle ki, mevcut haliyle tavsiyeden öte bir işlevi olmayan Divan Kurulları da belli konularda yetkili kılınıp bir yaptırım gücüne kavuşturulabilir.

Ayrıca mevcut mevzuata göre divan üyeliği için gerekli olan 25 yıllık süre çok fazla. Bu sürenin 20 yıla indirilmesi hem daha çok kişiyle seçilecek olan Divan Kurullarını  daha güçlü kılar, hem de düz üyeleri daha dinamik hale getirir..


***

Stoper Mendy, herkesi gerdi!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı sürekli yapılan eleştirilere rağmen Mendy’yi stoperde oynatmayı ısrarla sürdürüyor.

‘Siz de ne anlarsınız’ dercesine..

Peki, bu Mendy stoperde oynar mı?

Oynar, hem de en kralını.

 Nitekim oynuyor da.

O zaman niye ben dahil birileri buna sürekli karşı çıkıyor?

Şundan;

 Eğer elinde Marek Hamsik, Bakasetas, formda bir Dorukhan hatta  Yusuf Yazıcı,  eski Abdulkadir Ömür ayarında  4- 5  oyuncun varsa hiç düşünmeden Mendy’i koy stopere, başka yere de  sakın kıpırdatma.

Lakin, mevcut orta sahanın yetersizliği aşikarken, bir de Mendy gibi hem rakiple boğuşarak buraya dinamizm getiren, hem de araya bırakacağı toplarla ve bizzat katılarak forvete de katkı verecek  bir oyuncuyu defansa çekince ne oluyor?

Orta sahayı kolayca ele geçiren rakipler gol atamasalar bile kalenin önünde cirit  atarak seni mahkum oynatıyor, taraftarın da   yüreğini  ağızlarına getiriyor.

’Ha yedik, ha yiyeceğiz’

Şimdi birileri çıkıp der ki ;‘Adana Demirspor maçında Trezeguet’nin golünün başlangıcında Mendy’nin  attığı direkt topu görmedin mi?

Gördük, gördük te.

Kaç tane?

Rakamla 1, yazıyla bir

Orta sahada oynasa bu kaç olur?

En az 3-5

Meselenin aslı budur.

Konu da Mendy değildir.

Elinde imansız peynir varsa,  kıymalı yemek hevesine kapılmayacaksın!..

Hem, çekirge her zaman istediğin gibi sıçramaz!..

************

Hizmette sınır yok!

Fenerbahçe’nin Dünya’yı güldüren penaltı golüyle Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ettiği maçta VAR  odasında icraat yapan zat-ı muhterem  bu sene Sarı-lacivertlilerin 5 maçında görev almış. bu maçlarda  Fenerbahçe lehine 3 penaltı verilmiş, toplamda 10 puana direkt katkı yapılmış..

Yani, bonservisine milyon Euro’lar verilen pek çok futbolcudan daha fazla yarar sağlamış FB’ye bu beyefendi.

VAR’cı değil bildiğin asist kralı.

O yapıyor ortayı , hakem de  çakıyor kafayı..

Sen istediğin kadar ye kafayı..

Hiç bişe değişmez..

Böyle gelmiş, böyle gidecek.

Aynen devam efendiler ,aynen devam....

Hizmette sakın etmeyin kusur.

Mevcudiyetinizin gerekçesi budur..

Marka değerini  çay markasına düşürdüğünüz Türk futbolu sizinle  gurur duyuyor!..

**

Yetersiz değil eksi bakiye!

Özellikle son dolmuş zamlarından sonra belediye otobüslerine artan rağbette sık yaşanan bir olay var. Para kalmadığından habersiz kartını uzatan vatandaş kırmızı uyarı ışığıyla birlikte mekanik bir ses duyuyor;  Yetersiz bakiye, yetersiz bakiye’ ’

Ne yapıyor o zaman?

Kart çektirecek birini arıyor  otobüste..

Uzun çabalardan sonra buldu diyelim, bu sefer o parayı uzatıyor, kart sahibi almak istemiyor bir sürü tantana.

Oysa ‘Yetersiz bakiye’ yerine ‘ Eksi bakiye’ sözüyle kartını doldurması için uyarılan vatandaşın bir defalık binmesine izin verilir, kartını yüklediğinde de bunun ücreti çekilir.

Aslında çekilmese de olur.

Madem ki  vatandaş   her ay bir su faturasında 10 ayrı vergi ödüyor,

‘Bu da bizden’ ikramı da olabilir!..