Fenerbahçe   maçından önce yazdığımız ‘Erken başladılar’  başlıklı yazımızda  özetle şunları söylemiştik;  Trabzon’da oynanacak her  Fenerbahçe  maçından önce biz hep sahaya baktık .Ancak her maçtan sonra da rakibin asıl kozunun saha dışı olaylar olduğunu acı tecrübelerle anladık.

Ta 96 da Aygün’ün kafasına  yine kendi futbolcuları Tarık’la kül tablası vurdurup  ortalığı yangın yerine çevirerek TV ana haber bültenini yarıda kestirip Reha Muhtar’a ‘Ölü var mı ölü’ dedirtecek,

dağlarda  teröristlerle çarpışan  kahraman komandolarımızı Trabzon’a getirtip Avni  Aker’in etrafına dizdirtecek kadar da hünerliler.

Şimdi yine bir Fenerbahçe maçı var ve işe de hakemi etki altına alıp taraftarı galeyana getirtecek demeçlerle başladılar.

Özellikle maratona alınan taraftarlara sesleniyorum..
Pro

Çok dikkatli olacaksınız, mezgit balığı gibi boş kancaya takılmayacaksınız.

Tezahürat serbest, sahaya yabancı madde atmak, ya da atlamak yasak..

Trabzonspor sahada atarken şamarı,

Sen de atlamaya kalkana bas şamarı..

Dedik te ne oldu?

Ayvaz kasap aynı hesap..

Yine bile bile geldik oyuna..
Faraklı

10-15 sorumsuzun yüzünden döndük kurbanlık koyuna..

Elimiz kolumuz öyle bağlandı ki;

Ne  oynayamayacak kadar sakat olduğu halde  özel bir görevle!  Trabzon’a getirilip  yedek kulubesinde  saha  kenarına konumlandırılan Mert Hakan’ın taraftarı germek için harcadığı özel çabadan bahsedebiliyoruz, ne de  ‘galibiyete seviniyoruz’ ayağıyla  tribünlere  el kol hareketi yapan kışkırtıcılardan..

Yediği yumruktan sonra hala kendisine gelemeyen hakem Meler’in gözünün önündeki  faulü es geçip  yedirdiği 3. golden …

Onuachu’nun kolundaki kırığa sebep olan tekmeyi  40  defa yavaşlat, oynata rağmen görmediği halde   ödül olarak bu maça verilen VAR’cı dan,

Fener maçlarının müdavimi  ha  var ha yok AVAR’dan ,
Vah Ismail Vaaaah

böylesine kritik bir maçta becerip  emniyet  tedbiri aldıramayan temsilciden,

‘Madem sahaya atladılar ölmeliler’ der gibi 15 yaşındaki çocukları tekmeyle ,yumrukla hastanelik eden futbolculardan bahsedemiyoruz..

Sahaya cesur bir kararla  Enis-Pepe  ikisiyle çift forvet çıkmasına rağmen   ilk yarıda santrayı bile geçemeyip  geri geri  oynayarak taraftarını çıldırtan  Trabzonspor’da  Abdullah Hoca’nın  onca eleştiriye rağmen ısrarla stoperde oynattığı  Mendy’yi  asıl orada oynamayı gereken maçta alarak  yerine Denswil’le uyumsuz  Fernandez ‘i koyup  yenilen  komedi iki golü de   sorgulayamıyoruz..

‘Yapılanlar elbette çok yanlış ama , bizimkiler hiç olmazsa polis arabalarını yakmadılar’  bile diyemiyoruz!..
Yumruk

 Daha da kötüsü, çoğu  birilerinin tavassutuyla TV ekranlarında   yer bulmuş yandan çarklılar  bir yandan Fenerbahçe aleyhine olacak görüntüleri makaslayarak olayları  gösterirken, bir yandan da  doğrucu Davut edasıyla ahkam kesiyorlar da, yutkunmak zorunda kalıyoruz..

Ama bu yaşta şunu da öğreniyoruz İsmail Kartal Hoca’dan..

Kola isabet eden çakmağın acısı, başa konulan buz torbasıyla geçer!

Bre mile kafalılar gördünüz mü yaptığınızı?

Öyle bir bağladınız ki elimizi kolumuzu..

Neredeyse eve giderken bulamayacağız yolumuzu..

ŞAŞIRAN ŞEŞEN!
Şeşen

2010-11’de TV ‘ye çıkıp  ‘Şike şike’ şampiyon olduk’ diyen bir sanatçı sandığımız şarkıcıya 2021-22’de  yazdığımız yazıda bir gönderme yapıp şunları  demiştik;  Gördün mü efendi,  bak Trabzonspor’da  şampiyon oluyor, ama  o dediğinin noktasızından !. 

Şimdi de modası çoktan  geçmiş  eski  bir şarkıcı bakın  FB maçından sonra attığı tweette Trabzon, ve Trabzonlular için ne diyor;

Burhan Şeşen

@burhansesen

Trabzon'un bu fanatizmi nasıl çözülecek? Zor bence..

Hayatı sadece futbol olan bir şehir . Bu kadar sanattan, dostluktan, insanlıktan uzak bir şehir.

Üzücü ya.  Fb nin galibiyetine sevinemiyorum bile..

Ki en yakın arkadaşım Trabzon 'lu.

‘Sanattan, dostluktan, insanlıktan uzak bir şehir’ ha…

Sen de yaz bunu bir tarafa şaşıran Şeşen;