Trabzon her anlamda Türkiye’nin özeti bir şehir.

Trabzon ile benzer özelliklerini bulabileceğiniz şehir sayısı Türkiye’de 3’ü, 5’i geçmez.

Eğitim, Sağlık, Kültür, Spor, Ekonomi, alanlarında kendine has özelliklerimiz geleneklerimiz, değerlerimiz var.

Sağlık noktasında bazı tespit ve gözlemlerimiz oldu ki, bunları zaman, zaman dile getiriyoruz.

Muhteşem hekimlere sahibiz, ünvanlarında tecrübe adına her şey var.

Bugüne kadar milyonlarca insanımıza şifa oldular, olmaya devam ediyorlar.

İnsan psikolojisi hassaslaştıkça içe kapanır, daha duygusal olur, hekimlerimiz de stresli bir hayatın içerisindedir.

Sadece bir kişinin değil onlarca kişinin umudu olma durumundalar.

Hiçbir operasyonel müdahale veya tedavi tek başına tedavi değildir, arkasında ve ileri de hikayeler barındırır.

Hekimlerimiz zaman zaman ister insanımıza deyin ister şehire deyin küskünlük gösterebiliyorlar, haklılıkları vardır. İnsan idare etme, kriz yönetme de kendi içerisinde bir hekimlik ve yöneticilik sanatıdır.

Alınganlık sonrası yöneticilerle anlaşamamadan tutun bir çok sebeple hekimler ya özele yönelme ya da Trabzon’dan çıkış arıyorlar!

Bakışımız özele yönelme dahi olsa hekimlerimizi Trabzon’da tutma iradesini gösterebilmeliyiz.

Türkiye’ye malolmuş hepsi birbirinden değerli ve kıymetli hekimlere sahibiz.

KTÜ Tıp Fakültesi, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, Ahi Evren Göğüs Kalp Damar, Kemik Hastanesi, Haçkalıbaba, Medical Park, İmperial, 7M Hastanesi muhteşem kadrolara sahipler.

Hemotolojide Prof. Dr. Mehmet Sönmez Türkiye’de isim yapmış, etiketinde Hematoloji ABD Başkanlığı, Türkiye Hematoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği var. Yurtdışı tedavileri yapıyor.

Göğüste Merka isimler Prof. Dr. Tevfik Özlü, Prof. Dr. Yılmaz Bülbül, Beyin Cerrahisinde Prof. Dr. Kayhan Kuzeyli, Noroloji de Prof. Dr. Sibel Velioğlu, Kardiyoloji de Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Prof.Dr. Levent Korkmaz, Doç. Dr. Zeydin Acar. Cerrahi de Sefer Usta, Nefroloji Uzman Dr. Cevat Topal, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Recep Yıldırım, Kulak Burun Boğaz da Prof. Dr. Mehmet İmamoğlu, Genel Cerrahide Prof.Dr. Serdar Topaloğlu, Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz, Prof.Dr. Celal Tekinbaş, Prof. Dr. Feyyaz Özdemir, Prof. Dr. Eda Küçüktülü, Orp. Dr. Osman Bıçakçıoğlu, Orp. Dr. Ayhan Çağılcı, Uzman Doktor Osman Şadi Günaydın, Uzman Dr. Mehmet Aslan aranan ve güven duyulan isimler.

Bir çırpıda aklıma gelenler ve satırlara sığmayacak nice değerli hekimlerimiz KTÜ’de, Devlette ve Özelde. Hepsine selam olsun.

Onlarla ilgili iletişim forumlarına bakın övgüler yağıyor, dualar ediliyor.

Kısa bir iki satırla değineyim bakın neler yazılmış:

‘Ameliyat sonrası hastaya saksıda çiçeği seyreder gibi bakarsan başarılı olamayız demesiyle hiçbir gerçeği bizden gizlemedi. Allah iki cihanda da sizden razı olsun. Hastasına güven veren mükemmel güler yüzlü pozitif bir doktor. Hayatım boyunca yaşadığım en büyük şanstı onunla karşılaşmak. Harika bir hocamız yazmakla anlatılamaz tek kelimeyle mükemmel bir insan işinde görevinde saygılarımla sana minnettarız sayın hocam’

Trabzon’da şifa gören hastaların hikayeleri bir milli kütüphane kurar.

Trabzon artık hasta göçü veren bir şehir değil.

Ekonomisi çok iyi olan İstanbul Memorial, Liv Hospital, Acıbadem, Koç Hastanelerini tercih ediyorsa da orta gelir grupların da olanlar Trabzon’da kalıyor, tedavi oluyor.

Dün, çok yakın bir dostumuzun anjiosu için Ortahisar Belediye meclis üyesi Ömer Dayı ile Göğüs, Kalp ve Damar da Kardiyolog Levent Korkmaz’ın misafiri idik. Operasyona bir de Kardiyoloji Cerrahı Sefer Usta eklenince güvenimiz tavan yaptı. Tıkalı damar açıldı ve hastamızın da yüzü güldü.

Önce sağlık dedik ya.

İşte o sağlığın başı teşhiste, tedavide, ameliyatta eli sağlam hekimler ve sağlık çalışanları.

Şehrimizden kaçmasınlar.

Hekimlerimize daha bir kadirşinas davrandığımız bir Trabzon ümidiyle.