Bugün, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günüydü. Kendi çapımızda kutladık. Ama inanın bu kadar sevildiğimizi düşünmemiştim. O kadar çok çiçek, mesaj ve telefon aldık ki işimizin hala ne kadar saygın bir meslek olduğunu gördüm.

İnanın çok mutlu oldum.

Vallahi bu kadarını da beklemiyordum.

Güne mesajlarla uyandık zaten.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tüm gazetecileri temsil eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek meslektaşlarımızın gününü kutladı. Çiçeğini takdim etti başarılar diledi. Yoğun trafiği nedeniyle de bizim günümüzü de telefonla kutladı. Trabzon basınını da konuştuk. Epey sohbet ettim, güzel de bir muhabbet oldu.  

Sağolsun.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bütün gazete ve internet bürolarını bizzat ziyaret ederek basın çalışanlarının gününü kutladı. Her kuruma önce çiçeğini gönderdi ardından tek tek dolaşarak hasbihal olmuş.

Başkan Ahmet Metin Genç 20 yıldır aynı hassasiyeti gösteriyor. Sadece gazeteciler gününde değil Ramazan ve Kurban Bayramlarında da çiçekleriyle ve çikolatalarıyla basın emekçilerinin yanında olur.

Sağolsun

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Hakim Fatih Aksoy, yoğun işlerinden fırsat bularak öğlen saatlerinde zahmet edip geldiler. Mutlu günümüze ortak oldu.

Sağolsun 

Trabzon eski Emniyet Müdürü şimdi ki Antalya Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Orhan Çevik hem mesajla kutladı bu özel günümüzü hem de telefonla arayarak başarılar diledi. Gerçekten hassasiyetine teşekkür ediyoruz. Trabzonlulara da selam ve sevgilerini de bizlerin aracılığıyla bir kez daha sundu.

Sağolsun.

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar Gazeteciler Günümüzü bizzat gazetemiz merkezine gelerek çalışma arkadaşlarımızı tek tek kutladı. Ayağına sağlık.

Sağolsun.

Her zaman her koşulda insanlara can veren, herkesin can dostu olan Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Dr. Dila Baran çiçekleriyle koşa koşa geldi. Çalışma arkadaşlarımın gününü kutladı. Zor şartlarda verdikleri hizmeti anlatırken de inanın çok etkilendim. Her günü bölgedeki 40 hastaneye kan taşıyorlar. Arvin’in Ardanuç ilçesinden Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine kadar. Kışın zor şartlarında ise aktarmalı kan ulaştırıyorlar. Bayburt’taki bir hastaya bazen Trabzon’dan bazen Erzurum’dan kan ulaştırıp hayat veriyorlar.

Sağolsun.

Ankara’daki lansman toplantısına katılan Kızılay Doğu Karadeniz Bölgesi Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmet Durmuş da hassasiyet göstererek günümüzü kutlaydı.

Sağolsun.

MHP Trabzon İl KAÇEK (Kadın, Aile, Çocuk, Engelli) Başkanı Gülen Demir çiçeğiyle geldi, mutlu günümüze ortak oldu.

Sağolsun.

Sosyal medya üzerinden o kadar mesaj gönderen olmuş ki inanın hepsini ismini telaffuz etmeye kalkışsak sayfalarda yer kalmaz. Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, okuyucularımız ve yakın dostlarımızın her mesajı bizlere bir ilham kaynağı olmuştur.

Sağolsunlar.

İnanın ekonomik sıkıntıların ve sosyal sorunların yaşandığı, savaşların sürdüğü, kısacası insanların mutsuz olduğu bir dönemde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü kutlaması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Demek ki işimizi doğru yapıyoruz ki insanların sevgisine mazhar olabiliyoruz.

Demek ki iz bıraktık ki hala seviliyoruz.

Eksik olmayın.

Gazeteciler olarak 2023 yılında çok şiddete maruz kaldık biz gazeteciler. Biraz buruk geçirdik elbette.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) raporuna göre dünya genelinde 2023 yılı içerisinde 68’i Gazze ve İsrail’deki çatışmalarda olmak üzere en az 94 gazetecinin öldürüldü.

Aynı yıl içerisinde Türkiye’de 43, İran’da 58 gazetecinin yolu hapishaneden geçti.

569 tutuklu gazeteciden 258’i Çin (Hong Kong dahil), Myanmar, Belarus ve Vietnam’da bulunuyor.

Böyle de bir durum var.

Bir tarafta mutluluk, diğer tarafta hüzün.