Trabzonspor Teknik Direktörlüğüne Abdullah Avcı geldiğinde teredütler vardı. Yeni bir Ersun Yanal vakası yaşanır mı diye.

Şunun için, konuşma stili ve felsefik yapısı ile benzetilirdi.

Fakat tanıdık gördük ki son derece mütevazi ve bizden biri.

Zaten Rizeli.

Avcı ile Trabzonspor’un kan uyuşumu gerçekleşti.

Bunda hem Trabzonspor taraftarlarının hem de Abdullah Avcı’nın katkısı büyük.

Avcı, Ahmet Suat ve merhum Özkan Sümer üzerinden camiaya önemli meisajlar verdi. Hem TSYD ve hem de Gazeteciler Cemiyeti ile düzeyli ve sıcak ilişkiler kurdu.

Tesisler-idman ve ev demedi!

Trabzon’da acısı olanın yanında yer aldı.

Sevinçlere ortaktı.

Şimdi 24 puanla liderlik koltuğunda.

Önceki akşam da Gazeteciler Cemiyeti’nin gecesinde yaptığı konuşmasında da bunu gösterdi. Aslan Kar liderlik alkışını da salondan aldı.

Abdullah Avcı ile ilgili çok yazı yazdım.

1986-1990 yılları arasında Rizespor’un santraforu idi. Çok yetenekli bir golcü değildi ama gücü ve kuvveti ile birkaç yıl Rizespor’u taşıdı.

Ki, sağdan Turgut Kural soldan ise Metin Bak’ın ortaları ile iyi goller attı.

Şimdi bir yanında Metin bir yanında Turgut var.

Avcı’nın yaptığı vefadır.

Vefalı olmak ayrıcalıktır. 

Bugünkü başarıda bunların etkisi de büyüktür.

RİZE-TRABZON DOST KALMALI

Eğri oturup doğru konuşalım, Trabzonspor ile birlikte Rizespor arasında yaşanan sıkıntıların birkaç başlığı vardır. Açmayalım, bütün bunlar oldu geçti. İnanın Trabzonspor ve Rizespor taraftarlarının ya da kent insanlarının birçoğu bunları unuttu. Ancak unutmak istemeyen unutturmayanlar var. Onlar ne Rizespor, ne de Trabzonsporludur. Bu akşam iki takımdan kim kazanırsa kazansın dostluk bozulmamalı. Sosyal medya provokasyonlarına prim verilmesin.

SENSİZ GEÇEN O AKŞAM

Güzel insanlar grubunu kuran ve bu aşamaya getiren isimdi Cevat Ocak. Organizasyon deyince onun işi idi. Hatta yaşamını son anına kadar bu organizasyonları yaptı. Ve o aramızdan ayrıldıktan sonra arkadaş grubu ‘Toplanalım’sözünü edemedi. Taki önceki akşama kadar. Grubun sözcüsü İbrahim İskender ile Aziz Bahadır, Ali Haydar Gedikli, Efkan Sayitoğlu, Özkan Öztürk, Dr. Seyit Hisoğlu ile birlikte Kaşüstü’nde Cheff Ulubatlı’da buluştuk. Başkan Sami’miz yoktu. Yazmak gerekir ki, Trabzon’da son dönemde çok önemli mekanlar açıldı ve hepsinin de işi güzel. Sohbette iyi idi. Sevgili kızlarını nişanlayan Sebahattin Alemdar, Ali Haydar Gedikli ile İbrahim İskender’i tebrik ettik. Darısı rahmetli Cevatımız ve diğer arkadaşlarımınız evlatlarına dedik. Pandemi yeniden tırmanışta ya Efkan Sayitoğlu yemedi bizi yedirdi, maskesini de çok kısa süreli çıkardı. Etrafını korumuş oldu. Ekranda Beşiktaş-Galatasaray maçı da vardı. Trabzonspor bir hafta sonra Beşiktaş ile oynayacak. Beşiktaş Galatasaray’a göre kadro anlamında ve oyun anlamında bir tık daha yukarıda. Ancak son dakikalarda Halil Dervişoğlu atsa maç en azından berabere bitecek. Bunun üzerine penaltı da kaçınca Beşitaş 2-1 kazandı ve 20 puana geldi. Güzel insanlar whatsapp grubuna her Trabzonspor maçından önce herkes skorunu yazsın diyen Cevat Ocak’ı sevgiyle andık.

CEMİL KAKIŞIM VE SEBAT

Sürekli olarak dile getirmişimdir, Akçabat’ın bir tütünü vardı gitti, bir de Sebat’ı. Sebat’ı var eden ve belli bir yere getiren Süper Lige kadar çıkaranlar Kazım Kolot, Aslan Kalıntaş ve Selami Yardım’dır. Onlardan sonra düşüşe geçti. Sevgili Zeki Öztürk bir çuval para harcadı ama olmadı. Fedekarlıklar yaptı belki suistimal de edildi. Sebatspor şimdi BAL liginde bir taraftan Ünlü iş insanı Cemil Usta’nın başkanlığında yapılanıyor diğer taraftan da 3.Lige çıkmak için hazırlık yapıyor. Böylesine çok zor bir dönemde Cemil Usta’nın elini taşın altına sokması büyük bir fedakarlıktır. Kendisini tebrik ediyor ve ekibi ile birlikte bir Şampiyonluk bekliyoruz.

MERKEZ HAKEM KURULUNA DÜŞÜK PROFİL

TFF, Kulüpler Birliği ve Hakemler arasında bir taktik savaşı devam ediyor. TFF elindeki yetkileri devretmek istemiyor. Kulüpler Birliği ise futbolu biz yönetelim diyor. Ve Kulüpler Birliği’nin üzerini çizdiği iddia edilen hakemlerle ilgili bir geri adım atıldı. Biz kimsenin adını vermedik denildi. O nedenledir ki MHK başkanlığına Ferhat Gündoğdu getirildi. Kariyeri var. Ama internete girdiğinizde garip ilişkiler ağı da ortaya çıkıyor. Belki o davalarda beraat etmiştir. Özetle düşük profil ve geçici bir MHK Başkanı atandı.

BİRAZ DA NOSTALJİ/ SAİT HOCA VE ÖĞRENCİSİ

Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu Türkiye’nin en önemli İç Hastalıkları Uzmanıdır. Hacettepeli olmaktan hep gurur duydu. KTÜ Farabi Hastanesi’nde de 20 yıl süreyle görev yaptı. Önceki gün Trabzon’da idi. Trabzon’a gelmişken öğle yemeği ikram edeyim istedim. ‘Yemekler ağır’ deyince de Ömer Tosun’un ünlü aşçısı Zeki beyi(Kol) önerdim. Yıldız kuyumculuğa girdik ve masamız kuruldu. Medikal Park Yıldızlı’nın sahipleri İzzet Usta ile birlikte Ömer Tosun da geldi. Tanıştırdım. Medikal Park deyince de Ünlü doktor Mehmet Sarı’yı sordu ve anlattı: “Asistan alacağım. Mehmet’i Ali Baki bana önermiş, ille de al. Almamak için en zor soruları sordum. Öyle bir genç karşıma çıktı ki sorduklarımın fazlasını söyledi. Mehmet’i yanıma aldım. Kendisini çok geliştirdi. İnsanlığı da 10 numaradır.”

İzzet Usta hemen Mehmet Sarı’yı aradı ve 10 dakika sonra da Mehhet Sarı hocaların hocası Sait Kapıcıoğlu’nun yanına damladı. Saygı ve sevgi ile güzel bir farabi nostaljisi yaptık.

TEBRİKLER..TEBRİKLER

Basın dünyası çok farklıdır. O dünyada fedakarlık vardır, emek vardır, rekabet vardır. Başarı ödülü alan gençler öylesine mutlu olur ki. Hizmet ödülü alanlar hem gururludur hem de yaşlılar sınıfına doğru mu yaklaşıyoruz tereddütünde olurlar. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti güzel bir tören yaptı ve hem başarılı gazetecileri hem de hizmet ödülü alanları ödüllendirdi. Tüm meslektaşlarımı tebrik ediyor. Nice ödüller diliyorum. Ayrıca yıllarca başkan ve başkan yardımcılığı yapmama rağmen unuttuğumuz şehrimizin değeri Hasan Melek’i hatırladıkları için de Jüriyi özellikle tebrik ediyorum.