Süper Lig’in 36’ncı haftasında Rizespor, İstanbul deplasmanında ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Yeşil-Mavililer, ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle bir deplasman maçından daha mağlubiyetle ayrıldı. Rizespor’un dış saha maçları şu ya da bu şekilde zevk veren maçı kazanmak için mücadele eden karşılaşmalardan çıktı tam bir korku filmi haline geldi. Ev sahibi takım maça daha etkili başladı.

Topa sahip olarak Rizespor yarı alanında oynadı. Rizespor ise topun arkasında kalarak savunma yaptı, savunma yaparken de rakibine pozisyon vermedi. Yeşil-Mavililer, oyunun ilk yarısında defansla orta saha arasında bağ kurmakta zorlanınca maç bir anda git gite döndü. Böyle olunca da Rizespor, hızlı çıkışlarla pozisyonlar buldu. 44’üncü dakikada ise Akintola’nın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Shelvey, sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. 1-0 öne geçtikten sonra Rizespor 2’nci golü bulmak için rakip kaleye hücum ettiğinde Pendiksporlu oyuncu Minchev’in boynuna sarılarak düşürüyor, pozisyonun devamında da pozisyon penaltıyla sonuçlanıyor. Ancak Pendikspor’da penaltıyı kaçırıyor.

Rizespor ilk yarıda iyi savunma yaptı. Aliqulov savunmada ne kadar önemli olduğu dün gece gösterdi. İlk topları hamlelerle uzaklaştırdı ve denge yaptı. İkinci yarıda ise roller değişti. Rizespor, ne savunma yapabildi ne de hücuma kalktığında yakalamış olduğu pozisyonları golle sonuçlandırabildi. Telaşlıydı, panik halinde topu güç bela rakip kaleye götürdüğünde ise sonuç alamadı.

Defansta da yapmış olduğu hatalarla 9 dakikada 2 golle mağlup duruma düştü. Bununla da Rizespor, bu sezonki deplasman başarısızlıklarına bir yenisini daha ekledi. Teknik direktör İlhan Palut, deplasmandaki bu başarısızlıklara çözüm bulmak için uğraşıyor, didiniyor ama sorunu çözemiyor. Sahadaki futbolcular deplasmandaki maçta bir türlü reaksiyon gösteremiyor. Sanki kafalarında ligi bitirmişler. Rizespor deplasmanda bir şekilde gol atıyor öne geçiyor ancak bunu korumayı başaramıyor. Bu da Rizespor’un en büyük sorunu olarak kayıtlara geçti. Bir takımın deplasmanda bu kadar başarısız olmasına anlam vermekte güçlük çekiyoruz.

Ligden düşecek olan Pendikspor’a bile mağlup olmanın izahı yoktur. Bu sezonda böyle geldi, böyle de bitecek. Rizespor önümüzdeki sezon planlamasını yapıyorken deplasmanda maç kazandıracak futbolcu transfer etmeli. Zeqiri, Minchev iç sahada bir şeyler yapıyorlar ama dış sahada hiçbir katkıları yok. Aynı şekilde Akintola. Bunlara ek olarak dünkü maçta oynayamayan Varesanovic’i de ekleyebiliriz. Bir tek Shelvey ve Olawoyin’in mücadelesi ile maç kazanamazsın.