4 büyüklerin bu haftaki maçları kendi arasındaydı. Bu derbilerin ilki cumartesi günü Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynandı. Haftanın ikinci derbisi ise Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaydı. Hem Trabzonspor’un hem de Beşiktaş’ın saha sonuçları kötü olunca ister istemez yönetici teknik heyeti ve en önemli faktör olan taraftarları haliyle geriyordu.
 
Kötü gidişatın moralleri de etkilediği bu takımların müsabakalarına geçmeden kadro yapılarına bir göz atalım. Her iki takımda sakat ve cezalı oyuncular var. Ancak Beşiktaş’ın 18 kişilik kadrosunda bizim kulübemizden çok daha kaliteli her zaman ilk 11 de oynayacak kapasitede oldukları bir gerçek.
 
Trabzonspor’un kulübesindeki oyuncuların çoğu bizim takımda forma giyme şansı bulamayacak oyunculardan oluşuyor. Bakıyorum böyle önemli bir maçta bile Ünal hoca arayış içerisinde. Kamil Ahmet’i bile sağ kanatta oynatıyor. Çünkü yeni transferlerinden bu bölgede verim alamayınca hoca da ister istemez bu gibi arayışlar içerisine giriyor.
 
Böyle olumsuz şatlar altında Beşiktaş derbisine çıktık. Maça her iki takımda kontrollü başladı. Bu kontrollü oyundan dolayı da pozisyonlara girmede zorlandılar. İlk yarım saat içerisinde iki takım da orta alanda dalaşıp durdu. 31’inci dakikada kazandığımız serbest vuruşta golü bulduk. Sol çaprazdan sert bir orta yaptı bu top da Dorukhan’ın kafasından sekerek Bordo Mavililer öne geçti.
Golden sonra herkes Trabzonspor’un geri yasalanacağını bekliyordu. Ancak öyle olmadı 42’de bu kez sahanın iyilerinden Nwakaeme ile direğe takıldık. Ancak aynı dakika içerisinde topla buluşan Sosa çok sert vurarak Necip’in kafasından sıyırarak ikinci kez Beşiktaş ağlarına gitti.
 
Trabzonsporlular oyuncuları da bu gol bir hayli rahatlattı. İlk yarıda akıllarda kalan pozisyonlar sadece bunlardı. Koca Beşiktaş takımı ilk yarıda tek pozisyona bile girmeden devreyi bitirdiği için kusura bakmasınlar onlar için bir şey yazamıyorum.
 
İkinci yarıya Trabzonspor aynı 11’le çıktı. Beşiktaş’ta ise sadece tek değişiklik yaparak sahaya çıktı. İkinci yarıda ilk pozisyonla buluşan taraf yine Trabzonspor’du. 52’de Abdülkadir’le bu kez kaçırdık. Fakat gole doymuyor Trabzonspor… Bu kez de 64’te Sörloth’la skoru 3-0’a getirip oyuncularımızı daha da rahatlatan golü attı.
 
Ancak dakikalar 79’u göstererek Beşiktaş Güven’le gol buluyor ve fark 2’ye iniyor. 88’de gelişen Beşiktaş atağında topu tutan Uğurcan ani bir başlangıç yaparak Nwakaeme’yi gördü bu oyuncumuz da 60 metre sürdüğü topu 4’üncü kez Beşiktaş ağlarına göndererek tekrar farkı 3’e çıkarttı skoru da belirlemiş oldu.
 
İlk yarısı futbol adına sönük geçen maçın ikinci yarısı adeta heyecan kasırgası gibi geçti. Beşiktaş gol bulmak için baskı kurmaya çalıştı. Fakat Trabzonspor da 3-0’lık skorun arkasına sığınmadı ve yine gol bulmayı amaçlıyordu.
 
Anlayışları futbol olan bu iki takımın maçında ikinci yarıdaki futbol gerçekten de heyecan kasırgası gibi geçti. Trabzonspor haklı ve farklı bir galibiyet almayı da başardı. Bununla birlikte son haftalardaki kötü gidişata da dur demiş oldu.  Ayrıca hafta arası oynayacağımızı Avrupa kupası maçına da iyi bir moralle çıkmayı da hak etmiş oldular.
 
BAŞIMIZ SAĞ OLSUN
Trabzonspor’un izleme ekibinde görev yapan Suat Tekelioğlu’nun ani ölümü bizleri derinden üzdü Tüm Trabzonspor camiası ve Tekelioğlu ailesinin başı sağ olsun…