Trabzonspor üst üste 4 önemli müsabakayı daha kazanınca şehirde hava değişti.

Kent dışında Trabzonsporla yaşayan, evlatlarını ve torunları da Trabzonsporlu yapmak isteyenler kendine geldi.

1970’li yıllar gibi, 1984, 1996, 2005, 2011 ve geçen yıl ki gibi umutlar yeşerdi ‘bu yıl olmazsa gelecek yıl şampiyonluk olur’ denmeye başlandı.

Trabzon’un iki dönem milletvekilliğini yapmış ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığından Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçiliği görevine seçilmiş hemşehrimiz Avukat Şeref Malkoç da yıllardır Trabzon dışında, Ankara’da.

1995 seçimlerinde gitti ve Başkent’te Trabzonspor’la sevindi ve Trabzonspor ile üzüldü.

En küçük oğlu Muhammet’i Trabzonspor yenildiğinde avuttu  ve yendiğinde de onunla kritik yaptı. Zaman zaman bizi de aradı ve maçlarla ilgili bilgi aldı, kritik yaptı. Biz eleştirdik o bizi sakinleştirdi.

‘Futbolda bunlar var’ dedi.

Hakkını teslim etti herkesin.

Sonra torunları oldu ve tıpkı Sadık Albayrak Üstadımız gibi o da torunlarını aldı her yaz Trabzon’a geldi. Büyük dedelerinin mezarına çıkardı fatiha okuttu ve TS Clup’lara giderek forma ile birlikte bere ve kaşkol aldı. Torunları da Trabzonsporlu oldu.

2. kez Başdenetçi seçilen Avukat Malkoç, eşi, oğlu, kızı ve torunları ile birlikte hafta sonu Trabzon’da idi. Çarşamba akşamı Erikbeli dağ evlerinde konakladı. Ardından ise Tabzonspor-Denzilispor maçını oğlu ve torunları ile tribünden izledi. Galibiyet öyle mutlu etti ki, keyiflar arttı, DSİ’de de iki akşam kaldı.

Cuma günü ise Trabzon’da ziyaretler yaptı. Meslektaşı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.

Güzel bir görüşme oldu.

Ahmet Metin Genç ziyaretinde Malkoç’a Trabzon ile ilgili mutlaka kitaplar verir.

Bu kez Ortahisar Belediyesi’nin destekleri ile üstad merhum Hüseyin Albayrak’ın Karadeniz’de milli mücadele basını kitabını takdim etti. Tarih konuşuldu, hizmetler konuşuldu, ikramlar yapıldı.

Malkoç ile Cumartesi sabahı Devlet Su İşlerinde sosyal mesafe kuralları içinde sabah kahvaltısı yaptık. Bu kez bir hukukçu olarak Yeni Anayasa çalışmalarını sorduk

Şunu ifade etti: ‘Türkiye olağanüstü süreçlerden geçti. 2015 yılından itibaren Devletin içine yuvalanmış iç ve dış mihrakları temizlenmeye çalışıldı ve Allaha şükür mesafe de alındı. Bu süreç içinde haklı olarak sıkı tedbirler alındı. Şimdi yapılacak olan yeni Anayasa ile birlikte özgürlükler genişletilebilir.’

Bir af gündem mi, sorusuna ise, ‘bir süre önce böyle bir çalışma yapıldı. Şu an böyle bir düzenleme gündemde olmadığını sanıyorum.’

Bunu söylerken şunu ima etti, Adli vakalarla ilgili bir infaz indirimi olmaz. Ama yeni yapılacak anayasa ile birlikte fikir suçları ile ilgili olarak bir düzenleme gelebilir.

Boğaziçi eylemlerine ne diyor?

Malkoç, ‘Artık 90’lardaki Türkiye yok. O günlerde dış destekli birçok olay faili meçhul kaldı. Boğaziçi olaylarının terörize edilmesine devlet  izin vermez. Böyle bir eylem asla özgürlük olamaz.’

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başdenetçisi halkın avukatı olan Malkoç ve arkadaşları görevlerini eksiksiz yapıyorlar. Zaman zaman bakanları, zaman zaman Belediye başkanlarını ve zaman zaman da genel müdürleri uyarıyorlar.

Haksızlık yok, keyfilik yok, mobbing yok diyorlar.

Pandemi sürecinde de Kamu Denetçilği Kurumu en fazla telefonu çalan ve mail alan kurum oldu. Malkoç ve arkadaşları bunları cevapladılar.

KDK’nin Takip ve Denetimleri devlet milleti için vardır ilkesini yaşatırken, Ülkemizin imajına da dışarda ciddi katkı sağladı.