İki tane 1967 tarihinde kurulmuş ekibin maçı.

Bu ekiplerden birisi bu yıl Süper Lige çıkmasına rağmen 12 maçta 21 puan toplayarak kendisini 6’ncı sıraya taşımayı bilmiş Hatayspor, diğeri Türk futbolunda devrim yaratmış, şampiyonluklara ambargo koymuş, adını 100 yıllık kulüplerin yanına şanla şerefle yazdırmış Trabzonspor. İşte bugün Trabzonspor adını Türk futbol tarihine altın harflerle kazıyan o büyük spor adamlarından biri ile daha vedalaştık.

Özkan Sümer hoca bir süredir mücadele ettiği kanser musibetine mağlup oldu ve hayata veda etti.

Futbolcu olarak, teknik direktör olarak, Başkan olarak Trabzonspor’a her mevkide hizmet etmiş gerçek bir efsane. Sadece o da değil, Altyapı hocalığı ve futbolcu izleme gibi birçok konuda yönetimlere destek olmuş, Genç futbolcuların önünü açmış, onlara yarışma imkanı tanımış, komple bir spor adamı.

Dozer Cemil gibi, Kadir Özcan gibi, o da bu fani hayattan ebedi hayata göçtü gitti. Arkasında Şampiyonluğa oynayan bir takım, Anadolu’nun ağabeyi olarak anılan bir marka, Futbol oynarken kirli yollara başvuranların korkulu rüyası bir ekol bıraktı.

Bana göre böyle büyük bir spor adamının vefat ettiği gün maç oynanmamalı, gazetelerin spor sayfaları simsiyah olmalı ama hem kovid sebebiyle sıkışan takvim, hem de bu coğrafyada Trabzon insanına verilen değer buna muktedir değil ne yazık ki. Ben de hayatını Trabzonspor’a adamış bir Futbol adamına en iyi vedanın Trabzonspor’un galibiyet olduğunun bilincinde biri olarak üzerime düşeni yaptım ve geçtim televizyonun karşısına…

Abdullah hoca kazanan takım bozulmaz düsturundan hareketle geçen hafta kazanan takımı bozmamış. İlk yarı boyunca 11 oyuncu topun arkasında olmaya özen gösterdiğini belirtelim. Ev sahibi Hatayspor ise; oyun planını önde presle, Trabzonspor stoperlerini ve kalecisini rahatsız etmek, oyun kurmasına mani olmak üzerine kurmuş olacak ki bu anlamda ciddi efor sarfettiler. İlk yarı pozisyon olarak kısır ama mücadele olarak üst seviye bir ilk yarıya sahne oldu diyebiliriz.

İkinci yarı da ilk yarıdan farklı başlamadı. Yine yüksek bir enerji ile önde baskıyla, gol arayarak oyuna başladılar. Bir, iki, üç ha golü yedik ha yiyeceğiz derken Hatayspor adaklarını ayaklarında eriten Vitor Hugo ve Edgar lee ikilisinden Vitor Hugo bu sefer kornerden gelen topta bir de süper gol atarak Trabzonspor adına maçın adamı oldu diyebiliriz. Golden sonra da oyun disiplininden taviz vermeyen Trabzonspor bir pozisyon hariç rakibi kalesinden uzak tutmayı becerdi.

Dar oyuncu havuzuna rağmen 3 gün arayla oynanan iki maçtan 6 puan çıkarmak, 4 galibiyet, 2 Beraberlik ile namağlup serisini sürdürmek Abdullah hocanın karnesine kalın harflerle yazılması gerektiğini düşünüyorum.

O zaman Özkan hocama selam kazanmaya devam!...