Trabzonspor’un ligin başlamasına 1 hafta kala en ciddi sınavını Süper Kupa maçında Sivasspor’a karşı verdi. Bu maçta iki takımında tam anlamıyla lige hazır olmadığı gerçekti.

 Ancak kalite farkı iyi olan Trabzonspor, bu maçı 4-0 gibi farklı bir skorla kazanarak hem kupayı hem moral açısından İstanbulspor maçından 3 puan almak için İstanbul’a gitti. Bu maçtan önce de dört gözle beklediğimiz, Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki rakibimizi Salı günü kura çekiminde öğrendik. Rakibimiz Danimarka’nın güçlü ekibi Kopenhag’tı. Ancak eski gücünden uzak olan Kopenhag’ın Trabzonspor’a karşı çok da şansı yok gibi. Yine de rakibimizi küçümsemeden büyük bir ciddiyetle maça çıkmamız lazım. Çünkü Danimarka’da ligler bizden 1 ay önce başladığından Kopenhag bizden daha hazır olarak bu maça çıkacaktır.

Bu da onların avantajlı olmaları demektir. Ne var ki Trabzonspor daha güçlü ve kaliteli olduğu için akılcıl bir oyunla turu geçip Şampiyonlar Ligi’ne gideriz diye düşünüyorum. Çünkü bu tur Trabzonspor’un geleceği için çok büyük önem taşımaktadır. Allah korusun eğer elenirsek bizim için çöküş devri başladı demektir. Evet, biz gelelim 2022-2023 futbol sezonunun açılış maçına. Rakibimiz lige yeni çıkan zayıf ekiplerden biri olan İstanbulspor’du. Maçtan önce iki takımın kadrolarına baktığımda şaşırmadım desem yalan olur. Çünkü İstanbulspor’un mütevazi kadrosunda sadece 3 yabancı ile oynaması tabi ki dikkat çekiciydi. Çünkü bütün takımlardaki oyuncu kurgusu bunun tam tersiydi hatta ellerinden gelse 11 yabancı ile oynamak için çaba gösterecekler diyebiliriz. İstanbulspor maçına Abdullah Avcı, kupa maçındaki 11 ile çıktı. Sadece sakat olan Hamşik’in yerine Siopis görev aldı. Maça her iki takım da çok durgun ve dikkatli başladı. İlk 10 dakika birbirlerini tartarak oynadılar. Ancak bu dakikadan sonra Trabzonspor gol aramaya başladı. 13’üncü dakikada ilk şutumuzu Trezeguet ile bulduk. Arkasından köşe vuruşu kullandık.

Bu duran topta Cornelius ile golü bulduk. Rakip defansın kafasından seken topa güzel bir kafa vuruşu yapan oyuncumuz skoru 1-0’a getiren sayıyı yaparak takımının da öne geçmesini sağlamış oldu. Golden sonra kapanmayı bırakan İstanbulspor, açık oyunu tercih edince maçta biraz daha zevkli hale gelmeye başladı. Dakikalarda 29’u gösterirken yine duran toptan gelen atışta Larsen’in kafa vuruşunu izledik. Top az farkla auta gitti. Koskoca ilk 45 dakikada İstanbulspor’un kalemize tek bir şutu bile yoktu. Ancak Trabzonspor’da çok istediğimiz düzeyde bir oyun ortaya koyamadı. Ve ilk yarıyı 1 golle önde kapatarak soyunma odasına avantajlı bir skorla gitmeyi başardı. İkinci yarı İstanbulspor’un kaleyi bulan ilk şutuyla başladı. İbrahim’in kafa vuruşu Uğurcan’ın ellerinde kaldı. 63’üncü dakikada bir başka İstanbulspor atağında yine İbrahim kafayı vurdu Uğurcan bu tehlikeli topu güzel bir refleksle takımını rahatlattı.

Dakikalar ilerledikçe İstanbulspor oynuyor Trabzonspor ise yürüyordu. Skor avantajından olacak ki Trabzonspor’da en ufak bir parıltı bile göremedik. Şunu da belirteyim İstanbulspor’un hocası 3 oyuncu değiştirdi ve oyun üstünlüğünü eline aldı. Ne var ki bizim sevgili hocamız bizim kötü oynadığımız maçta niye hiçbir oyuncu değiştirmiyor anlam veremedim. Sevgili hocam, bu Edin Visca ile sizin anlaşmanız mı var? Takımını 10 kişi oynatan bir oyuncuya nasıl tahammül ediyorsun seni anlamıyorum. 80’inci dakikadan sonra iki oyuncu değişikliği yaptın. Oyuna biraz olsun renk geldi. Son dakikalarda gol bile atarak senin forvette oynattığın yıldız Edin Visca’ndan daha parlak işler yaptılar. İstanbulspor gibi çok zayıf bir ekibe karşı 45 dakika ezik oynuyorsak işimiz çok zor. Trabzonspor geçen sezon ki kötü oyununa yine bıraktığı yerden devam ediyor. Yani eski has eski hamam misali…