Belediyeler ve AK Parti teşkilatları rutin olarak cep telefonlarına mesaj göndererek vatandaşları Meydan Parkı’na davet ederken Gümrükçüoğlu ise sesli mesajla vatandaşları buluşmaya davet etti.
 
Ama bu davet diğerlerinden bir hayli farklıydı. Başkan Gümrükçüoğlu davetinde “ Yargılanan bir vatandaşı için Türkiye Cumhuriyeti Devletini  tehdit eden Amerika ve yandaşlarına Aziz Türk Milletin cevabını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’un Meydan Parkı’ndaki belediye binasından verecektir. İstiklali tam Trabzonlu hemşerilerimizi Amerika’ya bu tarihi cevabı Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberce vermek için  12 Ağustos Pazar günü Saat 17:30’da Meydan Parkı’na saygılarımla davet ediyorum” dedi.  Gümrükçüoğlu’nun bu hamlesinin teşkilat mensupları ile vatandaşların bu önemli buluşmaya katılımı önemli ölçüde etkilediği belirtildi.
 
Ortahisar’dan Kombine Desteği
 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzonspor'a kombine desteğine öncülük etti.
 
Ortahisar Belediyesi'nden Bordo – Mavili kulübün kombine kampanyasına dev destek. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediye bünyesinde çalışan 1061 personele 2018 – 2019 sezonunda Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bir koltuk hediye etti.
 
Trabzonspor ile görüşen Başkan Av. Ahmet Metin Genç, 1061 kombine bileti alarak belediye bünyesinde çalışan personeline hediye etti. Bugüne kadar Trabzonspor’a hep destek olduklarını belirten Başkan Genç, bundan sonra da hem maddi hem de manevi olarak desteklerinin süreceğini belirtti.
 
Fındık İhracatçısı TMO’ya Mektup Yazdı
 
Karadenizliler bugünlerde sel felaketiyle zor durumda. Üstelik bölgenin en önemli ürünü fındığın hasat günleri bugünler. Üreticinin de ihracatçının gözü merakla Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıklayacağı fiyattaydı.
 
Üretici 15-20 TL arasında fiyat bekliyor. Ancak iki hafta geçti hala ses yok. Piyasa oluşamıyor. Gecikmenin tabii ki çeşitli faturaları var.  İstanbul Fındık ve Mamul İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, her gecikmenin dünya piyasalarında kontrat kaybı anlamına geldiğini söylüyor.
 
Gören, birkaç sene öncesinde Türkiye’nin yüzde 80 olan pazar payının yüzde 60’lara gerilediğini ekliyor ve yeni ülkelerin pazara girdiğini hatırlatıyor. Daha fazla kayıp olmaması için de TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu’na bir mektup yazmış Gören. Mektupta yer alan görüşler şöyle:
 
Üretici ürününü pazara indirmeye başlıyor fiyat soruyor. Yurtdışı alıcılar alım için fiyat soruyorlar, bizler fiyatların otorite tarafından açıklanacağını ve beklendiğimizi söylüyoruz. Piyasalara mal akışı başlayacak. Dolayısı ile alıcıların taleplerini karşılamak için fiyatı açıklamanızın, dünya fındık ticaretinde daha fazla pay alabileceğimize etki edeceği kanaatindeyiz.
 
 Her açıklanan fiyat bizim için geçerlidir. Bizlerin beklediği, belirsiz ortamın bir an önce kalkması, alışverişe başlamamız.’
 
Şehide Vefa

Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanlığı şehadetinin 1. sene-i devriyesinde Eren Bülbül'ü kabri başında yad etti. 

11 Ağustos 2017 tarihinde hain terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün kabrini ziyaret eden Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Bostan, " Yüreği bedeninden büyük vatan evladımız Eren Bülbül geçtiğimiz sene 11 Ağustos gününde iman dolu yüreğiyle vatanseverliğin ve inanmışlığın dersini tüm dünyaya göstermiştir.

Şehadetin yıl dönümünde kabri başında Eren'imizi ve bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler Ülkü Ocakları olarak doğudan batıya, kuzeyden güneye vatan için şehadet şerbetini içen hiç bir şehidimizi unutmayacağız " dedi. Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül ile de sohbet eden Bostan, acılarını paylaşarak her daim yanlarında olduklarını belirtti.

 ‘Güvenimiz tam’

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, “ MÜSİAD olarak son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaide ile açıklanmayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyoruz. Çıktığımız uzun yolda, milli ekonomi modelimizi hedef alan tüm saldırılara karşı, sonucu ne olursa olsun, Sayın Devlet Başkanımızın ve ekonomi yönetimimizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ederiz.

Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz . Zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen halkımız, alt edilemeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterecektir. Bu hususta devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır. Türkiye’nin en geniş tabanlı sermaye kuruluşu olan MÜSİAD, bu mücadelede üzerine düşen her ne varsa yapmaya hazırdır. Cenab-ı Allah doğruların yanındadır .”

İsmi Ölümsüzleşti

Trabzonspor Kulübü, Medical Park Stadyumu'ndaki kale arkası tribününe 2018-2019 sezonu için "Şehit Eren Bülbül Tribünü" adını verdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, genç yaşında gösterdiği büyük cesaret ve yüreklilikle vatan toprağını korurken şehit düşen Eren Bülbül'ün isminin ölümsüzleşmesi adına, Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda bulunan kale arkası tribününe 2018-2019 sezonu için "Şehit Eren Bülbül Tribünü" adının verildiği belirtildi.
 
Örnek Çalışma
Doğu Karadeniz Bölgesindeki Kamu hastanelerinde kemoterapi ünitelerinin tavan, duvar ve kapılarının özellikle THY pilotları tarafından çekilen gökyüzü ve manzara fotoğrafları ile düzenleniyor. Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği tarafından hazırlanan 100.960,00 bütçeli Projenin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması sonucu yapılan uygulamalar. Trabzon’da Kaşüstü Onkoloji, Giresun, Ordu, Samsun’da ise araştırma hastanelerinde yapılacak. Görüntü Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi onkoloji hastanesinden…
 
Editör: TE Bilisim