Trabzon’da çalışmalara başlamadan önce basınla buluştu. O anlattı basın dinledi basın anlattı o dinledi. Ve önemli bir açıklama yaptı, referandum için yerel basının reklam hakkını Genel merkezden alacağını söyledi. Bunu başarırsa yıldızı daha da parlar. 

Turgay Güngör’e, CHP’nin Anayasa mahkemesine başvurup vurmayacağını sorduk. Bu konuda henüz kararın verilmediğini, mahkemeye gidilmeyebileceğini de söyledi. Güngör’ün ekibi de kampanya için hazırlıklı. Ve kampanyanın CHP’nin kampanyası olmadığını, ülkenin geleceğini mesele edenlerin kampanyası olduğunu söyleyerek, hayır oyların bugün itibariyle evetlerden çok olduğunu ifade ettiler.

Koltuk Babasını Kaybetti

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve TRT’nin başarılı kameramanlarından Osman Koltuk’un babası yaşamını yitirdi. Merhumun cenazesi dün Yavuz Selim Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından kaldırıldı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli koltuk ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

Aydın’ın Çağrısı

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın, diğer genel başkan adaylarıyla kurmuş oldukları “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” platformunun büyük toplantısı için tüm Ülkücüleri Ankara’ya davet etti. 18 Şubat’ta Ankara Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda saat 13.00’te düzenlenecek olan toplantı için tüm Ülkücülere çağrıda bulunan Aydın “Bütün ülküdaşlarımızı Ankara’ya büyük bir kucaklaşmaya davet ediyorum. Ben de sıradan bir vatandaş ve kardeşiniz olarak bütün halis niyetimle sizlerin cesaret ve ferasetine sığınarak hayır demek için orada olacağım. Niyet hayır, akıbet hayır” dedi.

KTÜ’den Anlamlı Yarışma

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, kadınla ilgili konularda farkındalığı artırmak amacıyla kısa film ve fotoğraf yarışması düzenlenecek. "Kadın ve Mutluluk" konulu kısa film ve fotoğraf yarışmasına katılmak isteyenlerin, 27 Şubat'a kadar KTÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine çalışmalarını iletmeleri gerekiyor. Yarışmanın ödül töreni, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Bayraktar Çalışıyor

Trabzon’un Düzköy ilçesi Kaymakamı Oltan Bayraktar vekaleten yürüttüğü görevinin kısa zamanda en iyisini yapmaya uğraş veriyor. En çok meşgul olduğu alan da eğitim, bugünlerde uğraş alanı merkez minik kalpler anaokulu. Okulunun soğuk oluşu nedeniyle öğrencilerin üşütüğünü hatta bu nedenle devamsızlıkların olduğunu öğrenen Bayraktar Okulu ısıtmak için gerekli talimatları verirken konuyla bir zat kendisi ve görevlendirdiği koruması ilgileniyor.

Kar Geliyor

26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yoğun kar yağışı alan Trabzon için Meteoroloji tarafından yeniden kar uyarısı yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Meteorolojinin kar uyarısı doğrultusunda Belediyelerimiz hazırlıklarını tamamlamıştır” dedi. Meteorolojinin uyarısına göre yarın (11 Şubat Cumartesi) Sürmene ve bölgesinde kar yağışı beklenirken, 12 Şubat Pazar günü Araklı, Sürmene ve Of ilçeleri başta olmak üzere Trabzon’un doğu yakasında kar yağışı bekleniyor. 

Kar yağışının önümüzdeki haftanın ilk günlerinde Trabzon şehir merkezi Ortahisar ilçesinde de etkisini gösterebileceği tahmin ediliyor. Öte yandan Trabzon’un Şalpazarı, Tonya ve Çaykara gibi yüksek kotta bulunan ilçelerinde de tüm bu günlerde kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor.  Gümrükçüoğlu, “Vatandaşlarımızdan kar yağışı yaşanan bölgelerde özel araçlarını kullanmamalarını, kullanma durumunda olanların kar lastiği veya zincir olmadan trafiğe çıkmamalarını özellikle rica ediyoruz” dedi.

Canikli Kınadı

Başbakan Yardımcısı Canikli, “Giresunlu Muhafız Tabur Komutanı Milis Yarbay Gazi Osman Ağa milli mücadelemizin korkusuz bir kahramanıdır. Ülkenin bağımsızlığı ve işgalcilerden temizlenmesinde hayatını hiçe sayarak mücadele eden bir vatanseverdir bu gerçeklere rağmen Osman Ağa’ya yönelik hakaret, saldırı ve iftiraları kınıyorum” dedi.

İsmail Hoca Ağlattı 

Vakfıkebir Rıdvanlı Mahallesi’nden emekli öğretmen İsmail Birinci 65 yaşında yaşamını kaybetti. Vakfıkebir Halk Eğitim Müdür yardımcılığı ve çeşitli okullarda öğretmenlik yapan İsmail Birinci Vakfıkebir’de çok sevilen bir simaydı.  Yakalandığı amansız hastalıkla bir süredir mücadele eden İsmail Birinci hastalığının ilerlemesi sonucunda Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İsmail Birinci dün Rıdvanlı Mahallesi Raşi Camiinde Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Merhum İsmail Hoca’ya Yüce Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Varlık Fonu’na Rizeli Müdür

Çaykur’un da aralarında yer aldığı dev kuruluşların devredildiği Türkiye Varlık Fonu, Rizeli Mehmet Bostan’a emanet. Özelleştirme İdaresi Başkanı Mehmet Bostan, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı.
 
Editör: TE Bilisim