UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme turunda Molde’yi eleyerek lige dönenen Bordo-Mavililer ilk maçını deplasmanda Malatyaspor ile oynadı. Malatyaspor-Trabzonspor maçının ilk yarısında toplam beş gol dışında çok fazla bir şey yok. Sezonun ilk maçı, bir de Malatya sıcağı olunca hakikaten zordur.

Mücadele etmek. Sahaya çıkan 11'lerde Trabzonspor’da  takımından geçen yıla göre hemen hemen tamamı var. Bordo-Mavililer ilk dakikanın hemen başında Bakasetas’la golü bulunca çok daha rahat oynamaya başladı. Ev sahibi ekip rakibinin üzerine gelmeye çalışsa da yaptığı hatalarda peş peşe kalesinde golleri gördü. Perdeyi Bakasetas açtı. Devamını Nwakaeme, Gervinho ve Hamşik getirdi. İlk yarıda Trabzonspor daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Molde maçında yapılan hatalar pek fazla yapılmadı. Teknik Direktör Abdullah hoca demek ki dersine iyi çalışıp oyuncularının Malatyaspor maçı öncesi dikkatini çekti.

Uğurcan’ın yediği golde yüzde yüz hatası var. Vurun abalıya misali bu sene de hedef tahtasında demek ki Uğurcan olacak. Geçen sene Serkan ile Abdulkadir Parmak vardı. Bu sene kaptan hedefe konuldu. Tamam Uğurcan gibi bir kaleci bu topu çıkarması lazımdı. Ama Uğurcan’a sıra gelene kadar defansın sol ve sağ tarafında oynayan İsmail Köybaşı nerede? Hangar gibi sol tarafı boş bırakan İsmail Köybaşı’nın tarafından Malatyalı oyuncu ortayı yapıyor sağ arka direkte Peres’in yanından Malatyaspor’un golcüsü Adem topu  rahat bir şekilde  filelere yolluyor… Bu oyuncular hata yapınca niye sus pus olunuyor da takım kaptanı milli takım kalecisi olan Uğurcan’a niye bu kadar yükleniliyor? Tamam Uğurcan bırakıp gitsin. Sonra ahlanıp vahlanmaya başlarız!

Tekrar dönelim maça….

Malatyaspor çok kötü cılız bir takım bu oyunuyla kümenin büyük adaylarından biri.. Karşısında Türkiye şartlarına göre büyük takım. Dünkü maç 5-1 Trabzonspor kazansa da Fenerbahçe lehine bittiyse büyük takım farkı.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah hoca ikinci yarıda klasik değişiklerinden ikisini yaptı. Yeni transfer Cornelius’u oyuna aldı. Cornelius son dakikalarda öyle bir gol kaçırdı ki ben bile hayret ettim, iyi bir santrafor bu topu gol yapmalıydı. Yapamadı. Bir diğer değişiklik Yusuf Sarı son değişiklik ise Yunus Mallı acaba Abdullah hoca Yunus Mallı’da ne buldu? A. Kadir Parmak gibi bir oyuncu kulübede oturacak. Geldiğinden bu güne kadar Trabzonspor’a bir katkı vermeyen Yunus ile sahaya girecek. Yapma Abdullah hoca kır bu inadını. Bugün Malatya’yı deplasmanda 5-1 yendin. Yarın her şey ters teperse bunun altından sende kalkamazsın. Trabzonspor lige 3 puanla başladı. Güzel bir galibiyet. Perşembe günü İtalya’nın dünyaca ünlü takımı Roma ile oynayacağı maç öncesi büyük bir moral depolamış oldu. Tüm futbolcuları bu galibiyetten dolayı kutluyorum.