BAKAN VE GENEL MÜDÜRLÜ İKİ GÜN
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Karayolları Genel Müdürü AbdulkadirUraloğlu ile yoğun bir danışman ve teknik kadroyla birlikte Trabzon veRize çıkarması yaptılar.
 
Önce gazeteci olarak yıllarımı verdiğim kendimden gördüğüm Rize’den başlamak istiyorum.
Rize son yıllarda çok güzel hizmetler aldı. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Rizeli siyasetçilerin bürokratların çok ciddi katkıları oldu.
Trabzonlu olup da bakanlık ve genel müdürlük yapan hem Cahit Turhan hem de Abdulkadir Uraloğlu Rize’deki yatırımlara hep pozitif baktılar, desteklediler ve sonuçlandırdılar.
Bunların kuşkusuz en başına Ovit Tünelini koyuyoruz. Rize’yi Güney’e açan Karadeniz Limanlarını Erzurum’a Kars’a, hatta İran ve Azerbaycan’a bağlayan çok önemli bir yoldur Ovit tüneli.
 
Ovit tünelini çok daha aktif hale getirmek için İyidere ile birlikte İkizdere arasında İkizdere ile Ovit arasındaki yolların iyileştirilmesi çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ile Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu hem buradaki çalışmaları yerinde inceledi müteahhit firmaya teşekkür etti, belli değişiklikler ilgili talimatlar verdi yine en kısa sürede tamamlanmaları için de ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler.
Rize için Salahra tüneli çok önemli.
Güney Çevre yolu olarak adlandırılan yolun aktif hale gelmesi için tamamlanmak üzere olan Salarha Tüneli’ni inceledi ve buradan da Türkiye’nin deniz üzerindeki ikinci havalimanı olacak Sarayköy’deki havalimanı inşaatına geçtiler.
 
Cahit Turhan Türkiye’de yapılamaz denilenleri yapan, Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Bolaman tünellerini açıp ardından da Türkiye’nin ulaşım altyapısını tamamlayan iki değerdir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ile Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu Rize’de Rizespor ile Beşiktaş maçını da tribünden takip ettiler.
Çaykur Rizespor’un çok kolay kazanacağı maçı Beşiktaş’a adeta hediye etti.
Rizespor’dan umutluyum iyi oynuyorlar çok pozisyon buluyorlar gelecek haftalar daha iyi olacak.
 
Bakan ve Genel Müdürümüzün dünkü programı ise Trabzon’du. Sabah saatlerinde Trabzon Maçka yol ve Türkiye’nin en uzun tüneli olacak Zigana Tüneli’ni inceleyerek çalışmaların saat gibi işlediğini not etti. Özellikle Cengiz Ailesi Türkiye’nin genelinde ve Karadeniz Bölgesi’nde yolların tamamlanması açılması ve bakımıyla alakalı olarak bakanlık ve karayolları yetkililerinin yüzünü ak etmiştir. O nedenle bu aileyi de zaman zaman eleştirenler olsa da buradan tebrik ediyorum.
 
Bakan Turhan, Trabzon denince en önemli ve piyasayı besleyen yatırım Kanuni Bulvarı’nınAkyazı’daki şantiyede kavşaklarıyla; tünelleriyle, üst geçitleriyle bu projeyi masaya yatırdılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu bu buluşmada hazırdı.
Bakan Turhan’ın buradaki açıklamalarından sonra parti il merkezini tüm ilçe başkanları ve bazı belediye başkanları Bakan Cahit Turhan’ın il merkezindeki toplantısına iştirak etti.
Önce il başkanı Haydar Revi’nin odasına çıkan bakanTurhan, burada yine basın mensuplarının sorularını cevapladı.
 
Turhan, özellikle Sahil yolundaki üst geçitlerle ilgili her türlü revizeye açık olduklarını söyledi. Ardından da Kanuni Bulvarı’nın can alıcı geçiş noktası Boztepe tünelleriyle alakalı da net bir bilgilendirme yaptı.
 
Bugün bakıldığında Boztepe sırtlarında açılan tünel sanki bozulan doğa gibi görüntüde mevcut olmasına rağmen tamamlandığında viyadüklerin çevresine yapılacak olan yeşillendirme yine o bölgedeki ağaçlandırmalarla birlikte göz zevkinin ve doğanın bozulmayacağını ifade etti.
 
Genel MüdürUraloğlu’na bir de talimat verdi.
Büktün yerel basına animasyon görüntülerini ulaştıralım dedi.
Görüntüler izlendiğinde gerçekten Boztepe’ninhasar almadığı ve zaman içinde kendini yeşilliklerle birlikte yenileyeceğini gördük.
 
Kuşkusuz yüzde 100 olmaz ama ABD’de, Japonya’da Kanada’da dünyanın en modern şehirlerinde bile vatandaşın rahatı için insan canı için apartmanların içinden yolların geçtiği kulelerin arasından tren yollarının ulaştırıldığı gerçeği varken biz artık statükoları yıkacağız.
Evet, çevre önemli ama hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değil.
Şununla tamamlamak istiyorum.
 
Trabzon’a gelen her bakan İl Başkanı Haydar Revi’ye ve yönetimine büyük ilgi gösteriyor. Bakan Turhan’la birlikte Revi’nin diyalogları da fevkalade iyi.
 
Hem Havalimanındaki karşımada hem de dün yakından takip ettiğim il ziyaretinde bunu gözlemledim.
Mutlu bir hafta diliyorum.