Geçen hafta 4 büyüklerin 3’ü kaybederken, tek galibiyet alan takım ise Beşiktaş’tı. Ancak bizi şampiyonluk yarışında sadece Fenerbahçe zorlayacak diye düşünüyorum.

Ama onlar da Avrupa’daki maçları nedeniyle yorgun düşüyor ve Avrupa dönüşü lig maçlarında hep kötü sonuçlar alıyorlar. Bu da bize büyük avantaj sağlıyor.

Bu sezonun en kritik haftası, 17’nci  hafta maçları. Biz Hatay’la oynadık. Galatasaray, Başakşehir’le, Fenerbahçe’de Beşiktaş’la kozlarını paylaşacak.

Bu kritik haftayı kazanarak geçiren takım haliyle iyi de bir avantaj yakalamış olacak.

Geçen haftayı çok kötü futbol oynayarak yenilmemiz herhalde teknik heyeti ve oyuncularımızı biraz olsun kendine getirmiş diye düşünüyorum. Aslında bu tip yenilgiler muhakkak ki olacaktır.

 Bunlara fazla takılmayıp biz önümüze bakmalıyız.

Ligin en zorlu ve önemli haftasındaki ilk maçı Trabzonspor oynadı.  Nwakaeme ve Ömür’ün olmayışları ister istemez bizim hücum gücümüzü zayıflatmış olduğu gibi rakiplerin de defansta alacağı önlemlerle onları biraz olsun rahatlatıyor.

Tabi ki bu da bizim için önemli bir dezavantaj oluyor. Abdullah Avcı’nın bu iki önemli yıldız oyuncusunun olmayışından sağ bek Peres’i sağ kanatta ise Dorukhan’ı alarak bu önemli maça başladı. Maç başlar başlamaz da Trabzonspor, oyunu rakip Hatayspor yarı alanına yıktı.

Maç adeta 21 kişi rakip sahada oynanmaya başladı. İlk gol pozisyonunda da ilk golü kaçıran taraf Trabzonspor’du.

20’nci dakikada Hamşik kendine yakışmayan bir plase vuruşla maalesef topu Munir’in ellerine teslim etti. Ne var ki 4 dakika sonra aynı noktadan aynı yerden pozisyon bulan Djaniny nefis bir plase ile kaleci Munir’i avlayarak takımını öne geçirdi.

38’inci dakikada Denswil sağ kanattan iyi bir top kesti, sağ ayağını çok maçlarda kullanamayan Cornelius, sağ ayağının içiyle nefis bir vuruş yaparak arkadaşlarını rahatlatan ikinci golü atmış oldu.

 İlk yarı boyunca Trabzonspor, üç gol pozisyonunun ikisini gole çevirmeyi başardı.

Rakip Hatayspor ise ilk 45 dakikayı sıfır pozisyonla tamamladı. Ancak ilk yarının tam tersi ikinci yarıya pozisyonla başlayan taraf ise Hatayspor’du.

 46 ve 47’nci dakikada iki net pozisyona girdiler. Oyunun da hakimiyeti ikinci yarının başlarında onlardaydı. Trabzonspor bir türlü istenilen oyunu ortaya koyamıyordu.

Ancak 74’üncü dakikada yüzde yüz bir pozisyon bulduk. Siopis’i boşta duran arkadaşı Ömür’e topu verseydi kesin golü atmıştık. Fakat o egoistçe davranarak topu kaleye vurdu ve top da Munir’de kaldı. Daha sonra 88’inci dakikada Koita ile kaçırdık ve maç da ilk yarı da atılan gollerle sonuçlandı. Trabzonspor, ilk yarı çok iyi oynadı ve skora da gitmeyi başardı.

 Fakat ikinci yarı çok kötü bir performans sergiledi.

Adeta tiyatrolarda ki gibi iki perdeli bir maç oldu.

 Bu zorlu haftanın ilk karlı takımı Trabzonspor’du. Çok zor geçecek diye beklediğimiz Hatayspor maçı bizim için çok kolay geçti ve ilk yarıda ki oyunla hak ettiğimiz üç puanı da almış olduk.