TAKA Gazetesi olarak Şahin ailesinin acısını paylaşıyor, İpek Cansel Şahin olmak üzere tüm aileye baş sağlığı diliyoruz. Osman amcamızın mekanı cennet olsun.

KOMŞU İLE SOHBET

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Gürcistan Başkonsolosu Nikolas Lazhivili’yi ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticaret hacminin artması konusunda işbirliği şart dediler.

YOMRA BELEDİYESİNDEN DEV HİZMET

Trabzon’un Yomra ilçe belediye başkanı Mustafa Bıyık, Yomra’da güzel bir hizmete daha imza attı. Vatandaşların en çok dert yandığı ücretli lavabo uygulaması karşısında ilçedeki merkez camii lavabosunu ücretsiz olarak vatandaşın hizmetine sundu.

Bıyık’ın bu hizmeti sosyal medyada da çok sayıda beğeni ve yorum aldı. Bıyık, “Sancak Mahallemizde bulunan Merkez Cami Tuvaletleri artık ücretsiz! Belediyemiz bünyesine alınan bay ve bayan WC'ler, bugünde itibaren vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecektir. Tuvaletlerin bakımı ve temizliği artık belediye personelimiz tarafından düzenli olarak yapılacak, böylece sizler daha rahat ve temiz bir ortamda ibadet edebileceksiniz” dedi.

VATANDAŞLARDAN İNDİRİM TEŞEKKÜRÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yine büyük takdir topladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve en çok vakit geçirdiği parkalarda çay fiyatı alınan kararla 3 liraya indirildi. Bu durum vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldı.

İbrahim Keskin'in Eski Öğrencileriyle Buluşması: Siyasette Yol Arkadaşları İbrahim Keskin'in Eski Öğrencileriyle Buluşması: Siyasette Yol Arkadaşları

Ahmet Meti̇n Genç-5

Parkları ziyaret eden, burada vakit geçiren vatandaşlar yapılan indirimden çok memnun olduklarını dile getirerek Başkan Genç’e teşekkür ettiler. Bizlere düşüncelerini ileten vatandaşlar, “Çay fiyatları her yerde genelde çok yüksek. Alınan bu indirim kararı çok yerinde. Başkanımıza uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyoruz” diyerek gazetemiz aracılığıyla memnuniyetlerini ifade ettiler. Vatandaş odaklı alınan bu kararlar şehrin genelinde devam etmeli. Başkan Genç’in aldığı bu karar örnek olmalı.

ÇAY ÜRETİCİSİ TEPKİLİ

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da yaklaşık 200 bin çay üreticisi var. ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne bağlı 47, özel firmalara ait 146 fabrika ile çay alım yerleri mevcut. Yaş çay sezonunda nakliye işleriyle sektöre bağlı diğer iş kollarında yaklaşık 40 bin kişi istihdam edilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak açıkladı. 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerin eline kilogram başına 19 lira geçeceğinin belirlenmesiyle birlikte ziraat odaları ve üreticileri memnun etmedi. Çay üreticileri bu sıkıntılı günlerde siyasetçilerin yanlarında olmamasına destek vermemelerine karşı oldukça tepkili.

YENİ BAŞKAN ÇAKIR OLDU

Artvin Ülkü Ocakları yeni başkanı Alparslan Çakır oldu. Artvin Ülkü Ocakları binasında yapılan törende, mevcut başkan Ogün Erdem, kendisinden önceki başkandan devraldığı Türk Bayrağına sarılı Kuran’ı Kerim’i Alparslan Çakır’a teslim ederek görevini devretti.

Görevi teslim alan Alparslan Çakır, da “Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, vatanına ve milletine bağlı gençler yetiştirme amacındayız. Bu kutlu göreve getirildiğim için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

SEKTÖR DEĞERLENDİRMESİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Trabzon şube otomotiv sektör temsilcisi Mehmet Arslan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde sektörle alakalı değerlendirmede bulundu. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren, Özel Ford Servisi olan Arslan, İstanbul’da Ford araçları ile ilgili fuara katıldı.

Automechanika Yedek Parça ve Servis Ekipmanları Fuarında Atılgan Şirketler Topluluğu yönetim kurulu başkanı Salih Atılgan ve MÜSİAD Genel Merkez Otomotiv Sektör Kurulu başkanı İsmail Altın ile durum değerlendirmesi yaptı.

BORCU BORÇLA KAPATIR HALE GELDİK!

Yüksek faizlere rağmen kredi ve kredi kartlarıyla geçinmeye çalışan vatandaşın borcu her geçen yıl katlanıyor. Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, yüzde 65 artarak 3.1 trilyon TL’ye ulaştı.

Bireysel kredilerin yüzde 99’u bankalar tarafından kullandırılırken, bireysel kredilerin yüzde 46’sını kredi kartları, yüzde 29’unu ihtiyaç kredileri, yüzde 15’ini konut kredileri, yüzde 3’ünü taşıt kredileri ve yüzde 7’sini kredili mevduat hesabı oluşturdu. Takipteki krediler hariç, bireysel kredi kullanan kişi sayısı ise son bir yılda yaklaşık 2 milyon kişi artarak 40.3 milyon kişi olurken, ortalama kredi bakiyesi ise 76.8 bin TL düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 10 Mayıs haftasına ait son verilerine göre bankalarca verilen bireysel krediler ile kredi kartı borçları toplamı 3 trilyon 64 milyar TL oldu.

Editör: Birol Sancak