Ardasına iyi bir rüzgar alarak siyaset dünyasına girmişti. Ancak çok sürmedi. Siyaset hata affetmez, Bir rüzgârla tepe, tavan yaparsınız ters bir rüzgârla da tabana, yere çıkılırsınız.

Aslında İYİ Parti’de çöküş süreci Genel Başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi terk ettiği 6’lı masaya tekrar geri dönmesiyle başladı.

Rest çekişi kendi iradesiyle ancak geri dönüşü yüzündeki ifadeye bakıldığında iradesi dışında gerçekleşince çözülmeler ve çöküş süreci de başlamış oldu.

Önce parti içerisinde yaşanan huzursuzluk ve tartışmalar genel başkan Akşener’e olan güven kaybından sonra istifalar peş peşe gelmiş ve süreç olağanüstü kongreye gitmişti.

İYİ Parti’de yaşanan erimeyi tek durduracak tek isim Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın olarak görülürken Meral Akşener’in Müsavat Dervişoğlu lehine çekilmesi ve tavır alarak seçilmesini sağlaması partideki erime sürecini daha da hızlandırdı.

Emanetçi gibi görülen yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, partisini kurtarmaya çalışırken, istifaları durduramaması ve önüne geçememesi eski Genel başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz görüşmeye çıkması çözüm ve çöküşün tuzu biberi oldu.

2023 yılında başlayan yaprak dökümü devam etti.

Yusuf Hallaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok, Yavuz Ağıralioğlu, Aytun Çıray, Ahat Andican, Adnan Beker, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Bahadır Erdem, Salim Ensarioğlu, Bilal Bilici, Ethem Baykal gibi partinin ağır isimlerinin istifalarından sonra yeni kopmaların yaşanacağı geri de geleceğe benziyor.

Son olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olan partinin ağır toplarından Koray Aydın’ın bundan sonraki süreçte ne yapacağı merak ediliyor.

Hareketi ne olacak

Çoğu partili onu izliyor, vereceği işareti bekliyor

Ankara kulislerinde sızan bilgilere göre Koray Aydın’ın da istifanın an meselesi olduğu ve kendisiyle birlikte büyük kopmaların yaşanacağı konuşuluyor.

Sadece Koray Aydın değil teşkilat başkanlığı döneminde kendisinin oluşturduğu il, ilçe teşkilatları ve başkanları ile milletvekili arkadaşlarıyla birlikte ayrılacakları ifade ediliyor.

Ne zaman

Bayramdan sonra

Belki de bu büyük kopmalar ve ayrılıklar da İYİ Parti’nin sonunu getirecek.

Siyasette karizması ve lider duruşuyla önemli kitlelere etki eden Koray Aydın ile birlikte Ünal Karaman, Ahmet Eşref Fakıbaba, Lütfullah Kayalar ve Nimet Özdemir gibi milletvekillerinin de istifa edeceği onları başka milletvekillerinin de takip edeceği konuşuluyor.  

44 milletvekiliyle TBMM’de temsil edilen İYİ Parti’nin 38 milletvekiline düşmesi grup dağılma noktasına kadar gerilemesi tedirginlik yaratırken bağımsız olarak kalan birçok milletvekilinin de AK Parti ve CHP’ye geçeceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener’in sürpriz görüşmenin altındaki gerçek de bu

Böyle yorumlanıyor.

Meral Akşener’in yeni anayasa konusunda iktidara destek vereceği hatta kendisinin de önemli bir göreve getirileceği yine sızan bilgiler arasında.

Bu bir bakanlık da olabilir, bir diplomatlık da olabilir.

Yani Akşener boşuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağına gitmemiştir.

Peki, bu süreçte İYİ Parti’nin durumu ne olur?

Son olağanüstü genel kurulda Koray Aydın şayet genel başkan seçilmiş olsaydı İYİ Parti düştüğü yerden kalkar, küllerinden yeniden doğardı.

Ancak bunu birileri istemedi ve o fırsat da kaçtı.

İYİ Parti’nin yeniden ayağa kalkmaması için Meral Akşener’in, Müsavat Dervişoğlu’na destek verip Cumhurbaşkanı Erdoğan’a koşmasının altındaki gerçek tam da bu.  

Önümüzdeki süreç çok şeye gebe.

Siyasette yeni dalgalanmaların yaşanacağı kesin.