Sevgili okurlar, şampiyon olduğumuz yıldan bu tarafa dördüncü hoca olan Fatih Tekke’de karar kılan yönetim onunla başarılı olacağına güvenerek yola devam ediyor.
Fatih Hoca’nın bu sezon ilk büyük imtihanı dört gün ara ile oynadığı Galatasaray maçlarında oldu. Galibiyet almak bir yana takımının hiç direnç gösteremeden yenilmesi hocanın karnesine zayıf bir not olarak geçti.
Oysa ligde iddialı olabilmek için bu takımları ya yenecek ya da berabere kalacaksın.
Fatih Hoca henüz takımın başına yeni geçti, zamana ihtiyacı var demek de çok doğru değil. Kuruluşunda hiç rolü olmayan hocanın eldeki kadroya elinin değdiği belli olacak bir oyun şekli maalesef kurulamadı.
Fatih Hoca’nın gelmesine neden olan kötü oyun anlayışında bir değişiklik olmaması üzüntü verici bir durumdur.
Salih’in kazanılmasının bir tercih değil zorunluluk olması da düşündürücüdür.
Boşa geçen bu sezonda U19 takımından iki ya da üç futbolcuyu takıma kazandırmak tek teselli olacaktır.
Altyapıdaki çocukları denemek için vakit kalmadığını düşünürsek yapılacak tercihlerde teknik adamların bilgi birikimi önem taşıyor.
Fatih Hoca da kısa yoldan başarılı olmayı tercih ederse gelinecek nokta şu anki gibi bir durum olur. Öyle olunca da kulübün bütçesi başta olmak üzere altyapıdaki çocukların gelecekleri karartılmış olur.
Sonuç olarak kaybedilen bu yıldan eğer ders alabilirsek daha az zararla yeni yıla başlayabiliriz.
Bunu başarabilmenin yolu da bilgi, birikim ve deneyimden geçer.
Bunun ön koşulu da yönetim başta olmak üzere teknik kadro ve takımın kulübün tarihini çok iyi bilmesi ve ona göre davranması gerekir.
İyi haftalar.