O kadar çok anısı vardır ki bu köprünün.
Bu köprü iki kenti birbirinden ayırmaz iki kenti birbirine kavuşturur.
O köprüyü Mesut Yılmaz, Murat Karayalçın ve Tayyip Erdoğan sevenleri ile kimbilir kaç kez arşınladılar.
O köprü yüzlerce siyasetçiye çiçeklerin verildiği bir kavuşma noktası oldu.
O köprünün geçmişinde hüzün de vardır,

O köprü 1985 yılında içinde Akkaya ve Karabina ailelerinin genç çocuklarının bulunduğu otomobilin bulanmış suyuna uçtuğu ve Trabzonlu 5 gence mezar olan yerdir
O köprü yeni bir buluşmaya tanıklık etmeli.
Trabzon’un yerel yöneticileri, Trabzon’un STK’ları ve basını.
Yine benzer şekilde Rize’nin yöneticileri, STK’ları ve basını.
Orada buluşup önemli bir adım atmalı.
Trabzon Rize’nin düşmesinden dolayı üzgün ve bunu orada seslendirmeli
Rize’nin Başkanları ise maçtan sonra alel acele ettikleri sözlerle ilgili özür dilemeli, düzeltme yapmalı.
Boykot değil bize sevgi gerek.
Hemen şimdi.
 
Danışmanlar Takipte
 
Bir tarafta Trabzonspor gibi çok sevdikleri kulüp. Diğer tarafta ise üzülmesini asla istemedikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Rizespor’un küme düşmesinden sonra en zor durumda kalan da Trabzonlu iki Bakan olmuştur. Onlar bugüne kadar haklı olarak yorum yapmadılar. Ama Danışmanları, Trabzon’u ve Rize’yi gün, gün takip ediyor ve bir an önce gerilimin düşmesini istiyorlar.
 
Yusuf Erdoğan Kaprisi!
 
Yusuf Erdoğan’ın memleketi neresi derseniz çoğu kişiden ‘Trabzonlu’ cevabını alırsınız. Onun Ispartalı olduğunu çok kişi bilmez. Babası Astsubay olarak Trabzon Araklı’da görev yaptı. O Araklıspor’da parladı. 1461 Trabzon derken Trabzonspor’a geldi. Trabzonspor’da çok güzel işler de çıkardı.
Ligin ikinci yarısının ortalarında Akyazı’da oynanan bir maçta karşı karşıya birkaç pozisyonu gol yapamadı.
Sonra da silindi!

Peki neden? İddia şu, Yusuf Erdoğan nişanlısı ile izin almadan ABD’ye gitmiş. Bu iddianın doğru olmadığı otaya çıktı. O zaman Ersun hocanın kaprisi diyelim. Kendisi hata yapacak sorumlu değil kendisi gezecek hesap vermeyeek. Yusuf Erdoğan gibi bir yetenek ise bir kusurla silinecek.
 
Ya onlar!
 
Arda milli takım kariyerini primleri sorgulamakla sekteye uğratmıştı. Zira bu tavrı hem Başkan Yıldırım Demirören’i hem de Futbol Direktörü Fatih Terim’i üzmüştü.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bazı isimler Arda’nın yeniden milli takıma dönmesi için girişim yapınca Terim geri adım atmak zorunda kaldı.
Ancak son süreçte uçakta Bilal Meşe’ye yönelik küfür ve hakaretleri bardağı taşırdı. Demirören ve Terim dönemindeki milli takım kariyerini de sonlandırmış oldu.
Arda gazeteciye saldırdı cezasını çekti. Ya Rize’de gazetecileri dövenler? Onların barıştırılma sahnesi hala kimsenin içine sinmedi.
 
Be şehrin suyundan mı!
 
‘Trabzonspor’a 2012-13 sezonunda Porto’dan tranfser edilen ancak bekleneni veremediği için sözleşmesi karşılıklı olarak fesih edilen Janko, bu sezon da Çek’lerin ünlü kulübü Sparta Prag’a transfer oldu. Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra ilk olarak Sydney’e transfer olan, oradan da bonservissiz Basel’e imza atan Janko, şimdi de Çek’lerin ünlü kulübü Sparta Prag’a imza attı. Janko, Basel’de İsviçre Süper Liginde oynadığı 24 karşılaşmada 13 gol atarken 1’de asist yaptı.’
Haber bu.
Tomas Jun’lar, Lange’ler ve Janko’lar. Geldiler paraları aldılar gol atamadan gittiler. Bu şehrin suyundan mı ne gelen başarılı olamıyor.
 
Bir yıl sonra!
 
Trabzonspor’un kaderidir. Talip olduğu oyuncuları ancak 3-5 yıl sonra alır. Şükür ki N’Diaye böyle olmadı. Arada bir yıllık mesafe var. NDiaye geçen yıl Avrupa’da büyük efor harcadı. Ligin ilk yarısında da kısmen bişeyler yaptı. Trabzonspor’a ne vereceği bilinmez ama takımın iskeletinden birisi olacaktır. Hayırlı olsun diyelim.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Mustafa Reşit Akçay. Yavuz Selim sahasında Necmiati forması ile seroamonide
2-2003-2004 sezonu: Kaptan Macit, Metin, Mehmet Kahriman, Selahattin, Muzaffer Bilazer, Lee, Marco, Gökdeniz, Yavuz, Ali Şen Kandil.