Trabzonspor’da Abdlkadir Parmak olayını artık fazla abartıp güncel konular hanesine koymak hem Trabzonspor’u yıpratır hem de oyuncuyu. Ben şahsen oyuncumuzun yaptığı davranışın çok yanlış olduğunu köşemde yazmıştım. Daha önceleri de bazı futbolcularımız oyundan çıkarken saha kenarına forma sermeleri, hocalarına el kol hareketleri yapmalarını hep gördük ve tanık olduk. Bu oyuncuları da yazılarımızda devamlı teknik ettim. Ama yabancı ve yerli ayrımı yapmadık hiçbir zaman.

Hepsine aynı mesafede davranmayı kendimize bir ilke olarak gördük. Ama şimdi duyuyorum ki bazı yöneticiler bu futbolcumuzu asalım keselim hesapları yapıyormuş. Daha önceki hatalı oyunculara nasıl davranmış iseniz bu çocuğa da aynı şekilde davranmalısınız. Kaldı ki basından okuduğum kadarıyla özür dileği de ifade ediliyor.

Müsade ederseniz kendimden örnek vereceğim. 1976-77 sezonu esfane kadro. Takım oynuyor. Hocamız Ahmet Suat Özyazıcı. Kalk ısın dedi. Uzun süre ısındım sonra da hocaya sordum ‘Hocam maç bitiyor oyuna girecek miyim?’ Bana ‘Geç kulübeye otur’ dedi. Geçtim oturdum. Profesyonellik budur. Bunu da Parmak’a bir kez daha hatırlatırım.

Şimdi ben yönetici kardeşlerime söylüyorum, sizler yöneten kişilersiniz bu krizi büyütmek kolaydır önemli olan krizi kolay yönden çözmektir. Bu da size düşer.

Bunları yazdıktan sonra gelelim 38.hafta maçımıza. İzmir’in güzide takımlarından biri olan Göztepe’ye konuk olduk. Trabzonspor geçen haftaya göre bu maça çok iyi ve arzulu oyun sergileyerek başladı. Maçın ilk dakikalarında rakibine top göstermeyen taraf Trabzonspor olsa da maçın ilk pozisyonuna giren taraf Göztepe idi. 6.dakikada duran toptan pozisyona girdiler ancak top direği sıyırarak dışarı gitti.

13.dakikada ilk şutumuzu Nwakaeme ile çektik. Bu futbolcunun sert şutunu İrfan Can yumruklayarak kornerle önledi. 15.dakikada Djaniny’nin bencilliği belki de bizi golden etti. Sağ taraftan çok güzel geldi. Boştaki Ekuban’a topu çıkartmayarak çaprazdan topu İrfan Can’ın ellerine teslim etti. Djaniny bu tür hareketleri aşağı yukarı her maçta yapıyor.

26.dakikada Nwakaeme rakiplerin arkasına iyi bir top atarak Ekuban’la İrfan Can’ı karşı karşıya bıraktı. Fakat İrfan Can Ekuban’ın vuruşunu  ayağı ile kornere çelmeyi başardı.

25.dakikadan sonra oyun tam anlamıyla tempo kazandı. Oyunda bu kez Göztepe üstünlüğünü gördük. 28.dakikada Halil’in ortasına Ndiaye yakın mesafeden kafayı vurdu fakat top az farkla auta gitti.

Bir dakikada sonra bu kez Jahoviç Uğurcan’la karşı karşıya kaldı plase vurdu ancak topu yandan dışarda. 45+1’de Diabete Jahovic’in önüne iyi bir top attı o da iki stoperin arasından sıyrılıp vurdu ve takımını öne geçiren sayıyı yaparak soyunma odasına büyük bir avantajla girdiler.

Pozisyonu bol ve futbolu iyi bir ilk yarı izledik.  Fakat golü bulan taraf maalesef Göztepe takımı oldu. İkinci yarıya da pozisyonla başlayan taraf yine Göztepe idi. Baskılı oynayan ve gol arayan ise Trabzonspor.

62.dakikada oyuncu değişikliğine giden Avcı defanstan Hugo’yu çıkarıp A.Kadir Ömür’ü oyuna aldı. 67.dakikada ani gelişen Göztepe atağında Diabete’yi düşüren Berat kırmız kartla oyun dışında kalınca Trabzonspor’da bu dakikadan sonra 10 kişi olarak mücadeleyi devam ettirdi.

10 kişi kalmasına rağmen Trabzonspor pes etmedi. 88.dakikada Ekuban’la golü bulduk ve 1 puanı kurtaran taraf olduk. 89.dakikada Djaniny kaptırdığı topla iyi gelen Göztepe direğe takıldı.  Dönen poziyonda Obinna’nın A.Kadir Ömür’e yaptığı harekete ikinci  sarıdan kırmızı çıkınca her iki takımda 10 kişi kaldı. Son dakikaları pozisyon ve tempo olarak izlenmeye değerdi. Şunu belirtmek isterim ki Trabzonspor’da duran top fobisi devam ediyor.

Göztepe’nin ön liberoları Soner ve Obinna bizim ön liberolarımız Berat ve Baker’dan en az üç gömlek daha faydalı oyuncular. Hele de Obinna bizim hücum oyuncularımızı tek başına durdunmayı başarmasıyla bana göre maçın da yıldızı idi.

Son dakikada olsa gelen bu gol bu kez bizim yüzümüz güldürdü.

En azından deplasman yenilmezliğimiz uzatmış olduk.