Emek, alınteri ve başarı olan özgeçmişe bir bakalım:

Abdulkadir Uraloğlu 1966 yılında o günlerde Akçabat’a bağlı Çayırbağı mahallesinde doğdu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1988 yılında mezun olan Uraloğlu, aynı yıl özel sektörde Saha Mühendisi olarak görev yaptı.

Karayolları Genel Müdürlüğündeki çalışma hayatına 1989 yılında Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi olarak başladı, 

1990-1998 yılları arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi, Kontrol Mühendisi ve Kontrol Şefliği görevlerinde bulunduktan sonra 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği görevine getirildi.

2003 yılında Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcısı olan Uraloğlu, 2005 yılında Kayseri 6. Bölge Müdürü, 2006 yılında da Samsun 7. Bölge Müdürü olarak atandı. Dağları delip o gün Türkiye’nin en büyük tüneli olan Bolaman nefise Alçelik  tünelini inşa etti.

2009 yılında kısa bir süre Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü olarak görevlendirilen Uraloğlu, tekrar Samsun'a dönerek, toplam 6,5 yıl Samsun'da Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü.

2012 yılında İzmir 2. Bölge Müdürlüğü görevine getirilen Uraloğlu, 23 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürü olarak atandı.

Uraloğlu, 2003 yılında başlatılan Acil Eylem Planı kapsamında yoğunluk kazanan Bölünmüş Yollar, Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı yollar, tek platformlu yolların iyileştirilmesi ve Yap-İşlet-Devret Otoyol projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağladı.

Ülkemizin karayolu ağına önemli kazanımlar sağlayacak yeni otoyol, bölünmüş yol, köprü, tünel projelerinin yapım, plan ve projelendirme çalışmalarını yürüttü. Uraloğlu aynı zamanda Karayolları Makine Parkının yenilenmesi, yerli ve milli araç kullanım oranının artırılması için araştırma geliştirme faaliyetlerine de özel önem verdi..

Sel faleketlerinde de vardı.

2018 Ünye, 2019 Araklı, 2021 Rize Artvin, 2021 Ayancık, 2021 Kastamonu sel felaketleri, 2021 Antalya-Muğla yangınları, 2020 Elazığ, 2020 İzmir ve 6 Şubat depremlerinde ulaşımın sağlanması, afetin olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılması için sahada bilfiil görev yaptı.

Yollar Türk Milli Komitesi(YTMK), Karayolları Vakfı(KAV) ve TT Mobil Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürüttü. Uraloğlu 2023 seçimlerini ardından da Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı olarak görevlendirildi.

Tepeden inme değil Sıfırdan zirveye derler ya öyle bir yol kat etmiş Uraloğlu.

Dün de Trabzon’a geldi.

Trabzon milletvekil değil ama bu kentin bakanı.

Trabzon’un önce trafikle ilgili  sorununu masaya yatırdı.

Hem raylı sistemi  hayata geçireceklerini söyledi hemde demiryolunun Trabzon’a geleceğini ifade etti.

Bir de önerisi vardı  O da toplu taşımanın daha da yaygınlaştırılması.
Bakan bey haklı, Trabzon’da her sabah aynı evden 3 araç çıktığı da oluyor.

Abdulkadir Uraloğlu Numune hastanesinin etrafında büyümüş.

Biraz Farozlu biraz Kurtuluş mahallesi biraz da Yenimahalleden

Dün Cuma namazını Trabzon’da kıldı, ardından Partiyi ziyaret etti ve sonra da KTÜ’de gençlerle buluştu.

Onlara cesaret verdi.

Zaten Uraloğlu’nun yaşam hikayesi başlı başına onlar için örnek.

Öncelikle Uraloğlu’nun dinledikten sonra hiçbir genç ve KTÜ’lü ‘ben olamam’

dememeli. 

Ancak bakana bakınca çok çalışmaları ve fark yaratmaları gerektiğini dei gördüler.