Futbolda pragmatizm ile sadece günü kurtarırsınız. O kadar…

Abdullah Avcı Samsunspor galibiyetinin ardından oyunla ilgili gelen eleştirilere yönelik, “Ben tabelaya bakarım. Sıralamada üçüncüyüz” mealinden bir karşılık vermişti…
Takdir-i ilahi; Bordo-Mavili Takım, Samsunspor müsabakasından sonra Antalyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray’a kendi sahasında 5-1, son olarak da Ç.Rizespor’a 1-0 mağlup oldu.
Bu sonuçlar ister istemez Avcı’nın söylemini akıllar getirdi ve çoğunluk “hocam tabelaya bakalım mı?” moduna evrildi. 
Bakalım tecrübeli teknik adam bu krizi nasıl yönetecek? Asıl önemlisi yönetebilecek mi?
Mevcut yapıyla çok zor…
Zira Trabzonspor’un elinde iç dinamikleri sarsılmış bir kadro kaldı. Sorunlar içten içe takımı kemiriyor…
Bu durumun revize edilmesi her geçen gün daha da zorlaşıyor. Ekonomi temelli engellerin sağlıklı bir pansumana imkan vermeyeceği aşikar. Hele de bu dönemde…
Yönetenlerin her daim dillerine doladıkları ancak eylemleriyle örtüştüremedikleri “finansal sürdürülebilirlik” ilkesi artarak SOS veriyor…
*    *    *
Mesela oyuncu kadrosundaki dengesizlik… 
Ekip, birbirini tamamlayan, uyumlu yapıdan ziyade, bireysel yeterlilik veya yetersizliklere göre şekillenen bir görüntü sergiliyor. 
Motivasyon olgusu tamamen kaybedilmiş durumda… Gerek sonuçlar, gerek atmosfer oyuncuların aidiyet duygularını derinden sarsıyor.
Avcı’nın özellikle bu gelişinde sergilediği pragmatik yaklaşım takımın kalitesinin düşmesine neden oluyor. Maç başlarındaki organize - saldırgan görüntü, dakikalar ilerlediğinde hele de 60’dan sonraya vardığında büyük bir dağınıklığa ve yetersizliğe yol açıyor.
Rotasyon imkanının kısıtlılığı problemi daha da büyütüyor. Galatasaray’dan 5 yiyen kadronun aynıyla Rize’de sahaya sürülmesinin başka izahı olmasa gerek!
Kadronun birbirini tamamlayan, uyumlu bir yapıya kavuşturulması, motivasyonun yükseltilmesi, hedeflerin büyüklüğünün ve bunlara ulaşabilmek adına çok çalışılması gerektiğinin aşılanması şart.
Hepsinden önemlisi teknik heyetin stratejik yaklaşımını revize etmesi, oyun kalitesini yükseltecek formüller üretmesi çözümün vazgeçilmesi...
İyi güzel de nasıl olacak?
Trabzonspor’un içindeki yapı bu kırılganlığın üstesinden gelebilecek mi?
İşte orası zor görünüyor.
O zaman ne mi yapalım?
Gelin tabelaya bakalım…