Babaları Antidemokratik uygulamalardan çok çekti. 12 Eylül de cezaevine girdi. Bunun içindir ki, öncelikli dertleri Türkiye ve bu ülkenin demokratikleşmesi ve daha da zenginleşmesi oldu.
Babaları Antidemokratik uygulamalardan çok çekti. Cezaevine girdi. Bunun içindir ki, öncelikli dertleri Türkiye ve bu ülkenin daha da demokratikleşmesi ve daha da zenginleşmesi oldu.
Dış güçlerin Türkiye’de etki ajanlarını kullandığı dönemde Berat ve Serhat Albayrak’ın babaları İstanbul’da çok sıkıntı çekti.
‘Sen Trabzon’dan gidip İstanbul’da  gerçekleri haykıramazsın’ dediler Sadık Albayrak ve arkadaşlarına..
O, bir yandan yazdı hayatını idame etti, bir yandan da  evlatlarını okuttu. Onların kalbine önce Allah sevgisi sonra ülke sevgisini de nakşetti.
‘Haksızlığa karşı dik durun, Trabzon’u, geçmişiniz unutmayın’ nasihatinde bulundu. Unutmadılar.
Berat Albayrak özel sektörde enerji üzerine ihtisaslaştı. Serhat Albayrak ise yöneticilik olarak Medya’da CEO oldu.
Babaları Sadık Albayrak’ın en fırtınalı yılları 1976-77-78-79 yılları idi.
Çocuklar büyüdükçe gözlerini babaları ile Avni Aker stadında açtılar. Sadık abi onlara ‘Trabzonspor aidetini’ de aşılamıştı.
Sonra Devlet adamı oldular. Bugün Berat Albayrak, Karadeniz’deki  petrolü bulan ekibi kuran isimdir. Bakan Fatih Dönmez onun müsteşarı idi. TPO Genel Müdürü hemşehrimiz Bilgin’i atayan da o. Yine Cumhurbaşkanımız Tayyip beyin talimatı ile Gemileri alan o.
Milli gemileri almak çok çok önemli. Çünkü eskiden kiralanan gemiler, bulamadık diyor çekip gidiyorlardı!
Türkiye önümüzdeki süreçte ki ekonomik dengeyi Fatih ve Yavuz gemilerinin yeni keşifleri ile kuracak.
Türkiye’nin zor yıllarında ihtilale sürüklendiği dönemlerde hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de üstad Sadık Albayrak çok çektiler. Çektikleri en önemli yerlerden birisi de medya alanında oldu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a muhtar bile olamaz manşeti atılmadı mı?
Atıldı.
Şimdi Serhat Albayrak  Tepe yöneticisi olarak Ahaber, ATV, Sabah ve diğer gazetelerin başında. CEO pozisyonunda.
Babasının 28 Şubat’tan da neler çektiğini biliyor.
O kurumları yönetiyor ve ekibiyle MİT krizinde, 17-25 olarak ekonomik darbe girişiminde, 15 Temmuz Fetö darbesinde  demokrasi nöbeti tutarken ülkesine çok ciddi katkı yapıyordu. Türkiye’de Fetö imamı Kozanlı Ömer’i ilk onlar deşifre ettiler.
Bir örnek daha, eğer Sabah Gazetesi, Abdurrahman Şimşek, Nazif Okumuş ve Ferhat Ünlü gibi  özel istihbarat ekibi ile Kaşıkçı cinayetini ortaya çıkarmasa, kitabını da yazmasa idiler Türkiye’nin hali ne olurdu?
Kaşıkçı Türkiye’de kayboldu! Kim kaybetti? Devlet deyip üzerimize bırakacaklardı!
Sabah Gazetesi, Ahaber, ATV ve elbette tüm basınımız cinayetin üzerine gitti ve gelen infaz timi, Kaşıkçı’yı yok eden Özel Adli Tıp ekibini deşifre ederek yüzyılın gazetecilik olayını yaptılar.
Bu habercilik ekiplerinin başında, Analizlerle birlikte yakın tarihe  de ışık tutan belgeseller var. Hepsinin başında mütevazi CEO Serhat Albayrak var.
Serhat Albayrak’ı İstanbul’da Beşiktaş Balmumcu’daki ofisinde ziyaret ettik.
Taşınıyorlar. İş bankasına ait binadan çıkıp, ofislerin, stüdyoların, Turkuvaz dağıtım ve baskıların yapıldığı tek merkezde toplanıyorlar. Serhat beyde bugünden itibaren artık yeni yerinde olacak.
Serhat Albayrak’ı ziyaret edip de Trabzonspor’u konuşmamak olur mu?
Olmaz, Kaçan şampiyonluğa o da üzülmüş. ‘2.’lik ve kupa da başarıdır’ ifadesini kullandı.
Bitirirken bir sözüm de Trabzonspor taraftarlarına olsun. Sabah, AVT ve Ahaber dünyaya yayın yapan bir medya kurumu. Bu kurumlardan sadece Trabzonspor’un haberlerini beklemek haksızlık olur.
Şu unutulmasın ki, oralarda Trabzonspor’a haksızlık olmadığı gibi Trabzonspor’a yapılacak olan haksızlıklara karşı da nöbet tutan yazarlar ve muhabirler vardır.
Sohbetin için, misafirperverliğin için teşekkürler Serhat Albayrak.