Koronavirüs süreci çok zor geçti. Her aile bir kayıp verdi. Bizler de yeğenimizin, yürüyerek getirdiğimiz hastaneden cenazesini aldık. İkinci yeğenimde ise hem Celal Tekinbaş hocam hem de Tevfik Özlü hocam ve ekipleri yoğun bakımdan servise oradan da eve çıkardılar. Allah razı olsun.

Şehirde de çok sayıda dostumuzu kaybettik. Allah rahmet etsin.

Kovid-19 travma yaşattı.

İşte Mustafa Akçay hocamız. Kocaeli’nde ölümden dönmüştü.

Geldi kulübede oksijen tüpü ile birlikte takımını şampiyon yaptı.

Fakat dinlenmedi, ciğerler S.O.S vermeye başladı.

Mustafa hocam şimdi yoğun bakımda.

Entübe.

Entübe zor ama entübeden çıkanlar yok mu var

Mustafa hoca da çıkacaktır diye düşünüyorum.

Bütün hekimler hareket halinde.

Hocam her şeye isyan ettin. Başarılarının altında bu vardı.

Ama bu hastalık öyle ki ona isyan etmeyecektin hocam.

Allah seni sevdiklerine bağışlasın.

Trabzonspor’un dediği gibi haydi hocam.

Pes etmek yok.

SOSYAL MEDYANIN KİRİ!

Sevgili Okurlar,

Avrupa Şampiyonasına giderken kasıp kavuran da bu milli takım, finallerde tek bir gol atabilen ve 3 maçta da yenilen bu milli takım.

Neden, niçin?

1-Milli takım pandemiden çok etkilendi iyi hazırlanamadı, nefesi yetmedi.

2-Fransa'da bile 10 bin Türk’ün önünde oynadık ve şehitler için oynadılar.

3-Kadro genişliği Şenol hocanın kafasını karıştırdı.

4-Bu takımı önde tutan rakibi bozan, bulduğunda atan tek oyuncusu Cenk Tosun'du. O olmayınca ne hucüm kaldı, ne gol pozisyonu.

Rakiplerimizde de kaleci şansı vardı. Son İsviçre maçında Mert Müldür iki bazuka çıkardı kaleci inanılmaz aldı, bir de Kaan Ayhan vurdu yine kaleci kurtardı. 3 net pozisyonu rakip kaleci çıkardı.

Şimdi yaygın medya ve sosyal medya Şenol hocanın ve Uğurcan’ın kellesini istiyor. TFF yönetimi dik durmalı ve Şenol hoca ile Dünya Kupası’na da başlamalı.

Kuşkusuz Şenol hocanın bu şampiyonadan çıkardığı dersler vardır.

Onlarla birlikte yoluna devam edecek ve yeniden Milli takımın ve kendisinin karizmasını düzeltecektir.

Biz ona inandığımız gibi Türk milleti de inanıyor ve güveniyor.

‘AĞAOĞLU RİSK ALDI’

Trabzon’un en deneyimli spor yazarlarından birisi de Ergun Ata’dır. Ata 1980’li yıllarda Karadeniz Gazetesi’nde başladığı yazarlığı ciddi bir transfer ücreti ile Kuzey Haber’e transfer olarak sürdürmüş ve 1990’da da Milliyet Gazetesi’nin Trabzon şefi olmuştur. Fanatik Gazetesi’nin Trabzonpor yazarlığını da yapan Ata’ya tranferi sordular. Ata da cevapladı: ‘Trabzonspor 30 yaş üzeri 4 oyuncuyla risk aldı ve 200 milyon TL gibi bir ödeme yaptı ve yapacak. Eğer Trabzonspor şampiyon olamaz ise bu oyuncuların paralarını karşılamakta zorlanır. Bu bir risktir ve bu riski Ahmet Ağaoğlu almıştır.’

FENER İÇTEN YIKILACAK

1985 yılında şöyle bir spor manşeti atmıştım: ‘Trabzonspor Osmanlılar gibi içten çökertilmiştir.’

Sevgili arşivci Mustafa Demir, Kuzey Haber’in 1986 arşivini buldu getirdi ve o sayfa da önüme çıktı.

Aziz Yıldırım basın toplantısı yaptığında da aklıma o manşet geldi.

Fenerbahçe Cumhuriyeti gibi haksız bir ünvanı almaya çalışan Fenerbahçe’yi eski Başkanı salladı.

Şike sürecinden sıyıran Fener’i Aziz Yıldırım içten çökertecektir.

‘Evet şike yaptık ve Ali Koç da ortağımdı derse’ de şaşırmam!

HACI BABA…

İdmanocağı’nın efsane isimlerindendir Hacı Kakışım. Allah uzun ömürler versin, birçok zorluğa karşı durdu. İdmanocağı’nda 1980-1986 yıllarında hem Yıldız hem de Genç takımda bizi çalıştırdı. Önemli başarılara imza attı. Rahmetli Turgut hocamla birlikte adeta tarih yazdılar. İdmanocağı Kulübü’nün Başkanı Serdar Arz ve arkadaşlarının başlattığı alkışı hak eden çalışma ile birlikte idmanocağı şapkasına ve kaşkoluna kavuştu. Mutlu oldu. Ve kendisini sağlıklı görmekten bizlerde mutlu olduk. Sen çok yaşa Hacı abi.

KARAGÜCÜ’NÜN VEFASI

Gençler birbirini sevmiş. Trabzon ile Osmaniye Kadirli arasına da Kocaman bir gönül köprüsü kurmuşlar. İşte o gönül köprüsünü sağlamlaştırmak için önce Kadirli’de sonra da Tabzon’da Kerim Metehan ile Melisa’nın düğün ve nikahlarını yaptık. Allah Mesut etsin Kadirli’deki düğüne 2.Ordu Karagücü’nde birlikte vatan görevi yaptığımız Adana futbol camiasının sevilen ismi Gazi Yalçın ile Güreş Federasyonu’nun eski Asbaşkanı Mehmet Sırkıntı katıldılar. Karagücü’nün kocaman çiçeğini Kadirli’nin park ormanına çıkardılar. Adanalı Mehmert Sırkıntı ve Gazi ile Kadirli’de güzel sohbet yaptık. Karagücü anılarını yaşadık. Kaptan Hasan Aslandağ ile tüm Karagücülü arkadaşların kulaklarını çınlattık. Ne diyelim Karagücü demek vefa demektir. Allah herkese nasip etsin.

HAFTANIN FOTOĞRAFI

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Bu fotoğrafı Mutlu Gürler gönderdi. Volkan abi, Rahmetli CHP Parti Meclisi Üyesi Yavuz Karan ve arkadaşları sohbetteler.