Ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hayrat Belediyesi’ne hibe edilen Kompost makinesinin üniversitemize devri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

BEKTAŞOĞLU’NUN ANNE ACISI

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu annesini kaybetti. 83 Yaşında hayatını kaybeden Şadiye Bektaşoğlu, bir süredir tedavi görüyordu. Şadiye Bektaşoğlu’nun naaşı dün 14.00'da Akçaabat Mezarlık camiinde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verildi. Bektaşoğlu ailesine başsağlığı diliyoruz.

ÇEBİ’NİN YERİNE ŞAHİN

AK Parti İl Başkanlığına adaylığını açıklayan ve Genel Merkez tarafından AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak görevlendirilen Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi'nin yerine gelecek isim belli oldu.  Çebi'nin yerine AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Coşkun Şahin getirildi. 1975 Trabzon doğumlu olan Coşkun Şahin İşletmecilik yapıyor. Şahin evli ve 4 çocuk babası.

İŞ BANKASINA TRABZONLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI! 

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu'nun toplantısında, Bilgi Teknolojileri Müdürü Sabri Gökmenler ve Kurumsal Mimari Müdürü Sezgin Lüle'nin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na gerekli bildirimlerin yapılması ve izinlerin alınmasını takiben Bankanın Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmalarına karar verildi. 1976 yılında Trabzon’da doğan Sezgin Lüle, 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1998 yılında Organizasyon Müdürlüğü’nde Organizasyon ve Metot Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı, 1999 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Müfettiş Yardımcısı oldu. 2004 yılında University of Birminghan’da Uluslararası Bankacılık ve Finans konusunda yüksek lisans programını tamamladı. 2008-2011 yılları arasında Proje ve Değişim Yönetimi Başkanlığı’nda Müdür Yardımcısı ve Birim Müdürü olarak görev yaptı. Lüle, Nisan 2017’de Kurumsal Mimari Müdürü oldu.

GELENEK SÜRDÜ

Akçaabat Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Yasin-i Şerif ve Kur’an tilavetine bu hafta Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Altan Şahin, Akçaabat MHP İlçe Başkanı Adem Çelik, Çarşıbaşı MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara ve teşkilat mensupları katıldı.Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve mesafeye özen gösterildi ve program olabildiğine kısa tutuldu.Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Altan Şahin konuşmasında, pandemiden dolayı faaliyet anlamında tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini ancak pandemi yarın bitecekmiş gibi de teşkilatın zinde tutulması adına bir takım çalışmalardan da geri kalınmayacağını belirtti. Programın sonunda Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Taygun Kıvanç Kırımlı katılan herkese teşekkür etti.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPANACAK!

Trabzon’da devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları nedeniyle bazı yollar belirli tarihlerde trafiğe kapanacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihi altyapı hamlesi tüm hızıyla devam ediyor. 3 bölgede toplam 9 ekiple devam eden çalışmalarda 75 kilometrelik bir mesafe kat edildi.

Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda bu çalışmalar nedeniyle bazı yolların trafiğe kapanacağı bildirildi. TİSKİ’den yapılan duyuru şu şekilde: “Devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları nedeniyle; Yavuz Selim Bulvarı Hacı Kasım Mevkii Cami Sokak köprü geçişi 29 Ocak 2021 Cuma günü saat 21.00 ile 31 Ocak 2021 Pazar günü saat 21.00 arasında, Cumhuriyet Caddesi (Kahyaoğlu, Muhteşem, Soylu, Öğretmen Mektep, Ebedi, Küçük, Doğal Sokak ve sahil yolu caddesi) 29 Ocak 2021 Cuma saat 21:00 ile 28 Şubat 2021 Pazar günü saat 21:00 arasında, Uzun Sokak (Tabakhane Camii-Konak Cami arası) 30 Ocak 2021 Cumartesi günü saat 21:00’dan 14 Şubat 2021 Pazar günü saat 21:00’a kadar, Kahramanmaraş Caddesi (Postane yönü) 7 Şubat 2021 Pazar günü saat 21:00’a kadar trafiğe kapalı olacaktır.”

YOMRA’DAN ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Yomra Belediyesi, '4 mevsim Yomra' konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. Ulusal çapta gerçekleştirilen yarışmanın startı verildi. Fotoğrafçılar, 2021 yılı sonuna kadar Yomra ilçesi sınırları içinde çekecekleri fotoğrafları, Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu'nun resmi internet sitesi üzerinden sisteme yükleyecek. Yıl boyunca sisteme yüklenecek olan fotoğraflar, 22 Aralık 2021 tarihinde, seçici kurul tarafından değerlendirmeye tutulacak. 24 Aralık 2021'de yarışmanın sonuçları açıklanacak. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek. Yarışmada ayrıca mansiyon ve belediye özel ödülü ve sergilemeye layık görülen eserlere ödül verilecek.

TAZİYEYE GİTTİLER

Trabzon’un Tonya İlçesi Kalınçam Mahallesinde 2 Ocak tarihinde, sobadan çıkan kıvılcımların neden olduğu yangında 90 yaşındaki Hüseyin Yılmaz hayatını kaybetti. 
Acılı aileye bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden taziye ziyareti gerçekleşti. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın Müdahale Şube Müdürü Fatih Yardımcı ve Batı Bölgesi Grup Amiri Alaattin Sandıkçı ailenin acısını paylaştı.
Heyet ardından yangında vefat eden Hüseyin Yılmaz’ın kabrini ziyaret ederek dualar okudu. 


TÜRK TELEKOM AKÇAABAT’A GERİ DÖNDÜ

Akçaabat’ta hizmet verirken Söğütlü’ye taşınan Türk Telekom, Akçaabat merkeze geri döndü.

Akçaabat Postane yanında bulunan binada hizmet verirken, buradaki hizmetini sonlandırarak Söğütlü’ye taşınan ve vatandaşların tepkisine neden olan Türk Telekom tekrar eski yerine geri döndü.

Akçaabat PTT yanındaki binasında hizmet vermeye başlayan Akçaabat Türk Telekom Müdürlüğü, arıza, hat bakım, tesis, nakil, ödeme, internet ve telefon gibi birçok hizmeti artık Akçaabat merkezinde vermeye devam edecek. Türk Telekom Müdürlüğü’nün Akçaabat merkeze taşınması ise vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Editör: TE Bilisim