Bunu bazı spor yazarları yapıyorlar.
TAKA Gazetesi’ne bir dönem ciddi katkılar veren Rıdvan Dilmen de dahil.
Trabzonspor’un haklı davasında karşısında Fener varsa sahip çıkmıyorlar, çıkamıyorlar! Eğer haksızlık Avrupa’dan gelmiş ise Trabzonspor’un yanındalar, kalemleri sallıyorlar.
Aşağıda okuyacağınız değerlendirme Şansal Büyüka’nın değerlendirmesi:

‘Süper Lig'in kaldığı yerden başlamasına günler spor yazarı Şansal Büyüka takımları ve ligi değerlendirdi. Büyüka, Beşiktaş ve Fenerbahçe için “Ligi oynamayalım” deseniz, derhal “olur” derlerdi." ifadelerini kullanırken Trabzonspor açıklamaları dikkat çekti. Büyüka, "Süper Lig kesintiye uğrayana kadar son derece başarılı ve istikrarlı sonuçlar aldı. Çok uzun yıllar sonra şampiyonluğa ilk defa bu kadar yaklaştı. Tam istim üstündeyken ligin kesintiye uğraması Trabzonspor’un şanssızlığı oldu. Bu uzun arada iyi çalıştıklarını düşünüyorum. Ancak UEFA’nın Avrupa kupalarından 1 yıl men kararı, Trabzonspor için yapılabilecek en büyük kötülük oldu. Bir suikast, bir sabotaj gibi... UEFA’nın haklı olduğunu düşünsek bile, kararın tebliğ tarihi tam bir skandal... Bitime 8 hafta kala, üstelik dünya anormal şartlar yaşarken böyle bir karar alınıp tebliğ edilir mi? Hiç olmazsa sezon sonunu beklesenize... Trabzonsporlu futbolcuları bu saatten sonra lige nasıl motive edersiniz bilmiyorum. Bu işin kötü tarafı... İyi tarafı şu: Trabzonspor kalan 8 haftaya arka arkaya iki deplasman maçı ile başlayacak. İlki Göztepe... İzmir’de meşhur seyircisinden yoksun Göztepe ile oynamak büyük avantaj... Sonra Alanya... Aynı olmasa bile benzer durum orada da var. Trabzonspor’un deplasmandaki Galatasaray maçına gelirsek... Şampiyonluk için en azından kaybetmemesi gerekiyor."  
Benim de hoşuma gitti. Ancak, soralım şimdi, Trabzonspor’a 2010-2011 sezonunda suikast yapılmadı mı?
 
Hanginiz bunu söyleyebildiniz?
 
Türk futbolunun çok sorunu var ama en önemli sorunu da budur.
Haklının değil güçlünün adaletini savunan yorumcular ve yazarlar!

İKİ AKTÖR..
 

Vira Bismillah diyoruz. Süper Lig yaklaşık 3 ayın ardından başlıyor. İlk maç bize düştü. Trabzonspor zor bir deplasmanda İzmir’de Göztepe ile oynayacak.

Trabzonspor ve Göztepe açısından iki kritik nokta var. Trabzonspor’da Sosa oynayacak mı? Trabzonspor maçlarında devleşen Beto nasıl bir performans gösterecek. İki önemli nokta bu. Sosa varsa bu kez o kilidi açacağız.
 
TRABZONSPOR’UN GÜCÜ KARANLIĞI AYDINLATIR
 

Her ne olursa olsun, Trabzonspor’a yapılan UEFA tarafından büyük ayıptır. Ayıptır diyorum çünkü UEFA bu süreçte hiçbir kulübe yaptırım uygulamadığı gibi bekleyen dostlarına da bakmamıştır. Tüm federasyonlara parasal yardımlar yapmıştır. Ne olmuştur da, Trabzonspor’u dosyası oluşturulmuş ve ceza kesilmiştir. Bunun hesabını mutlaka soracağız. Platini gibi yapan cezasını bir gün çekecek! Ama yukarıdaki fotoğrafa bakınca diyorum ki, ‘Sakın ha’ kimse korkmasın. Trabzonspor’un bu kenetlenmesi varsa UEFA’da aşılır lig ve kupa şampiyonluğu da gelir.
 
AĞAOĞLU YOĞURT VE MISIR EKMEĞİ
 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu bu kez yaylaya çıktı. Serkan Asan ve Kerem Baykuş ile birlikte sofrayı kurdu. Mısır ekmeği ile yoğurda saldırdı. Beraberinde Özer Bayraktar ile birlikte Futbolcuları ziyaret eden Ağaoğlu büyük moral verdi. Trabzonspor’un gelecek 10 yılını kurtarcak olan bu gençleri motive eden Sayın Ağaoğlu’nu alkışlıyorum.
 
KOL KIRILIR BORDO-MAVİ SARAR
 

Trabzonspor taraftarları kadar kulübe bağlı olan taraftar var mıdır? Koronavirüsü sürecinde bile taraftarlıklarından vazgeçmediler. Maskeleri Bordo-Mavi taktılar. Kolları kırıldı gittiler Bordo-Mavi eşarp aldılar ve ellerini de bulunla birlikte omuzlarına bağladılar. Ne söyleyeyim. Size şampiyonluk yakışır.
 
İLHAN AĞABEYE SAYGI
 
Belediye Bando takımını kuran ve Atatürk alanında her Cuma akşamı bizlere ekibi ile İstiklal Marşı’nı dinleten İlhan Okay’ı kaybettik. Sevgili Oğlu Oğuz’la bu şehirde 35 yıldır arkadaşız. Babası da o da Trabzon beyefendisidir. Önce annesini, bir yıl sonra da babasını uğurladı. Allah rahmet etsin.
Oğuz, bazı düzeltmeler yaptı. O da şu, ‘Babam Tugay’dan (Askeriyeden) ayrıldıktan sonra Suat Oyman kendisini belediyeye davet etti. Bando takımını babama kurdurdu. Babam göreve Atay Aktuğ döneminde başladı dediniz. Babam birçok başkanla çalıştı.’
 
Sevgili İlhan ağabeyi iyi tanıyoruz. Dünyanın en güzel insanı. Evlatları da kendi gibi güzel ve onun kadarda yakışıklı. Bir kez daha başsağlığı diliyorum.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Trabzonspor’un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Ahmet Suat Özyazıcı, Turan Alp ve Erdal Atalay 1983-84 şampiyonluk maçından önce Avni Aker’de.
 
2-Trabzonspor gücünü birleştirdiğinde önünde kimse duramaz. Devlet eski Bakanı Faruk Özak ve tüm değerler bir aradalar.