Sevgili okurlar; Üretim ve sanayi alanlarına uzak kalan bölgemizde fiyatlar aracı ve nakliye masraflarıyla daha da artıyor. Deniz taşımacılığının en ucuz olduğu dünyada bu avantajı tam anlamıyla kullanamıyoruz. Üreticiden markete gelene kadar tarım ürünlerinde yaşanan fiyat değişimi, gıda enflasyonunun önemli gerekçelerinden biri olarak gösteriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların dert yandığı konuyu çözeceklerine dair dün önemli mesajlar verdi. Erdoğan, hayat pahalılığını önlemek için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederken, sorunu çözeceklerini belirtti. Başlıca ihtiyaç olan elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve gıda fiyatlarına acil müdahale edilmeli. Cebindeki tüm parasını harcayan vatandaşı rahatlatacak adımlar acil atılmalı.

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Değerli Okurlar; Koronavirüs salgını hızını düşürmese de etkisini yavaş yavaş kaybediyor. Özellikle aşılı olan vatandaşların büyük bir bölümü virüsü normal grip gibi ayakta atlatıyor. Doktorlar herkesi aşı olmaya çağırırken diğer taraftan tedbiri elden bırakmama uyarısında bulunuyor. Günde hala 200’ü aşkın ölümlere neden olan koronavirüsü sakın hafife almayalım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’da bu illet hastalığa yakalandı. Hafif bir şekilde hastalığı geçiren Erdoğan ve eşine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dün tüm muhalefette örnek bir tutum sergiledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP’li başkanlar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Siyasetin çok sert geçtiği son dönemde korona ortamı biraz yumuşattı. Her şeyin başı sağlık. Sağlığımıza çok dikkat edelim.

ÜRETİCİYE DESTEK ŞART

Sevgili Okurlar; Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı, ülkemizin ihracatına büyük katkı sağlayan çay ve fındık gündemdeki yerini koruyor. Özellikle her şeyin fiyatının katlandığı son dönemde fındık ve çaya gelen destekler çok az bulundu. Gübre, bakım ve işçilik maliyetlerinin aşırı derecede pahalanması üreticiyi kara kara düşündürüyor. Satıştan beklendiği rakamı bulamayan çay ve fındık üreticisi, ürüne harcadığı masrafı azaltmak için yetkililere sesleniyor. Buradan bir kez daha üreticimizin sesi olalım. Üretici ürünü kaliteli bir şekilde işleyip pazara çıkarmak için yaptığı tüm harcamalara zam gelirken desteklemeler neden yerinde sayıyor. Mazotundan gübresine kadar 3 -4 kat artan maliyetleri üretici karşılayamıyor, destek şart.

OMUZ OMUZA ŞAMPİYONLUĞA

Değerli Okurlar; Trabzonspor’un şampiyonluk yürüyüşü tüm hızıyla devam ediyor. Bordo-Mavili takıma karşı tüm camiaların varını yoğunu ortaya koyması aldığımız her galibiyetin değerini 2 kat daha arttırıyor. Bu ligde istisnalar hariç sadece Trabzonspor ve bu takıma gönül veren insanlar rakiplerine saygı duyuyor ve düşman gözüyle bakmıyor. Trabzonspor, sadece kendi takımı için hesap yapıp, kimseye bulaşmadan hakkıyla şampiyonluğa yürümeye çalışıyor. Ligde sadece bu takıma bilenip büyük mücadele veren takımlar daha sonraki maçlarda tel tel dökülüp küme potasında dolaşıyor. Bu kurtlar sofrasından çıkarak şampiyonluğa koşan Trabzonspor’umuza her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız. Tarihinde yurt içinde ve yurt dışında destanlar yazan, Dünyada adından söz ettiren, hiçbir lobisi olmayan, geldiği yere tırnaklarıyla kazıya kazıya gelen bu camianın en büyük kozu Bordo-Mavili yüreklerdir. Şampiyonluk için hep destek tam destek

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim