Sevgili Okurlar; Tüm yaptırımlara rağmen pes etmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkent Kiev’i ablukaya aldı. Putin’in hedefinde Ukrayna’nın savunma gücünü tamamen çökertmek var. Yaşanan savaşta Türkiye denge politikası izleyerek barıştan yana tavır alsa da ekonomik yönden etkilenmemesi mümkün değil. İşgal ve yaptırımlar Pandeminin ekonomik yükünü hisseden Türkiye için risk taşıyor.

STOKÇULARA AĞIR CEZA ŞART

Benzin ve motorine gelen zamlar gıda fiyatlarını da etkiledi. Karadeniz’den Rusya’ya yapılan ihracatta yüzde 34 düşüş yaşandı. Rusya, Türkiye’nin en fazla yaş meyve ve sebze ihracatı yaptığı ülke. Her iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe, ürünleri taşıyacak gemiler Türkiye'ye gelemedi. Türkiye’de yağ fiyatları artarken stokçuların malları gizlemesiyle adeta izdiham yaşandı. Büyük marketler ellerindeki ürünlerin çoğunu stok yaptı kalanını ise yüzde yüz zamla vatandaşa sattı. Bu marketler zincirini devlet hizaya getirmesi şart.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN MASKE ŞART

Değerli Okurlar; Koronavirüs’e karşı en önemli savunma yöntemi olan maske kullanımında tedbirler gevşetildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açık havalarda maske takılmasının zorunlu olmadığını açıkladı. Kapalı ve kalabalık ortamlar için zorunluluk devam ediyor.

Trabzon’da ise bu kararın ardından vatandaşların en önemli korunma yöntemi maskeden vazgeçmedikleri görüldü. Sağlıklı bir yaşam için kalabalık  ortamlarda maske kullanımı şart. Pandemi’den önce çok sık hastalanan vatandaşlar pandemide aldıkları tedbirlerle daha az hastalandıklarını ifade ediyor. Vatandaşlar bu dönemde sağlıklı yaşamak için adeta uygulamalı ve zorunlu ders gördü. Bu dersler ömür boyu unutulmayacak gibi görünüyor. Maske ile ayrılmamız çok zor.

BÖYLE ŞAMPİYON GÖRÜLMEDİ

Sevgili okurlar: Süper Ligin açık ara lideri Trabzonspor, tüm camiayla birlikte tarihi bir sezonu ilmek ilmek işliyor. Trabzonspor’u sadece futbol yorumcuları değil tüm kulüp başkanları ve en yakın rakipleri bile şampiyon olarak görüyor. Önceki akşam Galatasaray’ı rahat yenen lig ikincisi Konyaspor’un Teknik Direktörü İlhan Palut maçın ardından yaptığı açıklamada, en büyük hedeflerinin ligi ikinci bitirmek olduğunu söyledi. Ligin bitimine aylar kala söylenen bu sözler Trabzonspor’un ligdeki başarısının göstergesidir. Medyanın söylediğinin en az 50 katı daha, Fırtına övülmeyi hak ediyor. Bu sezon öyle bir sezonki kulüp başkanından malzemesine kadar her isim hafızalarda kazınacak. Trabzonspor’un ilk on birini yıllar sonra herkes ezbere söyleyecek. Bu yılı Trabzonspor taraftarları hiç unutmayacak.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim