Sevgili Okurlar;Kısmi kapanma yaşadığımız Ramazan ayında çok saha ağır tedbirler ve tam kapanma tartışılıyor. Vaka sayıları artmaya devam ederse Ramazan Bayramını kapsayacak şekilde toplam 9 gün tam kapanma sürecine girebiliriz. Ülkemizin tamamına yakını yüksek riskli bölge olarak haritada gözüküyor. Bu haritayı normale döndürmek seferberlik işidir. Toplum olarak bu bilince sahip olursan bu hastalığı hep birlikte yenebiliriz.

TRABZON ESNAFINA DESTEK ŞART

Değerli Okurlar; Trabzon’da günlük vaka sayıları 450-500 arası seyrediyor. Servislerde yatan hasta sayısında artış var. Yüksek riskli olan ilimizde salgınla mücadele yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehrimizde bir yandan da ekonomik olarak düzlüğe çıkmanın planları yapılıyor. Trabzonlu yetkililer yerli malına dikkat çekiyor. Tüketicilerden şehirdeki esnaftan alışveriş yapmaları isteniyor. Geçtiğimiz hafta içersinde sokağa inerek esnafın nabzını tuttuk. Hepsi perişan durumda. Sadece dükkanlarını açmak onları kısa sürede kurtaracak gibi değil. Devletin desteklerine çok ihtiyaçları var. Ekonomideki durağan sirkülasyonu yeniden canlandırmak için küçük esnafa daha çok teşvik sağlamalıyız.

YAVRUOĞLU’NU ÖZLEMLE ANIYORUZ

Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta Gazetemizin eski Yazıişleri Müdürü duayen karikatürist Harun Yavruoğlu’nun vefatının yıldönümüydü. Usta sanatçıyı mezarı başında andık. Akçaabat ilçesi Doğanköy mahallesindeki mezarındaki anma törenine Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’te iştirak ederek, ‘Ailesi evlatları Harun abi ile ne kadar gurur duysa azdır” ifadelerini kullandı. Yine Başkan Genç’in katılımıyla Yavruoğlu’nun adı Karşıyaka mahallesindeki evinin altındaki sokağa verildi. Şehrin sanatına, kültürüne ve birçok noktasına katkı sağlayan Harun Yavruoğlu’nu saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Mekanı cennet olsun.

TFF’YE KAYYUM ATANMALI

Değerli Okurlar;Trabzonspor’da işler tam anlamıyla yolunda gitmiyor. Son haftalarda beraberliğe abone olan Bordo-Mavili takım hakemlerin elinden kurtulamıyor. Türkiye Futbol Federasyonu, hakemleri ve tüm kurullarıyla işlerine geldikleri gibi davranmaya devam ediyorlar. Sanki İstanbul takımlara katkı sağlamak için kurulan ve Trabzonspor’u aşağı çekmek için uğraşan TFF ve işbirlikçileri bu haftada görevini yerine getirdi. Hiçbir takıma uygulayamamakları kuralları ve oyunları Trabzon’a çok rahat bir şekilde gösteriyorlar. Bu TFF’nin suyu çoktan kaynadı, başkan derhal istifa etmeli. İnşaatçı, ihaleci değil futbolun ruhunu yaşayan ve bilen, hak ve hukuktan anlayan vicdan sahibi insanlar başa getirilmeli.

TAKA GAZETESİ TAKİPTEDİR

Bizler TAKA Gazetesi çalışanları olarak bunun mücadelesini kurulduğumuz günden itibaren veriyoruz. 2005’leri, 2011’leri, 2020 yıllarını ve Trabzonspor’a yapılanları yaşadık. Ama nedense kin ve nefret bitmiyor. Trabzon kentinin üzerine Trabzonspor üzerinden oynamaya devam edenlere fırsat vermeyeceğiz.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim