Sevgili Okurlar; Yerelde sağlanan başarı genele hatta dünyaya yayılır. Bu anlamda Trabzon eğitime büyük önem veriyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon’u ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Trabzon’un eğitimdeki eksikleri tamamlayacak yol haritasını açıkladı. Trabzon’a ayrılan 200 milyon liralık yatırıma 350 milyon lira daha ekleyerek kentin eğitim ihtiyaçlarının kısa süre içerisinde tamamlanmasını istedi. Okulların doğalgazından, derslik sayılarına kadar. 

Yeni yapılacak Anaokulu, ilk ve ortaokul, lise ve  özel eğitim kurumlarıyla Trabzon yakın zamanda eğitim üssü olacak. Bakan Çukurçayır halkının beklediği müjdeyi de duyurdu. Anadolu Lisesi en kısa zamanda Çukurçayır’a kazandırılacak. Yapılacak yatırımlarla şehirde eğitimin kalitesi artacak,  çocuklarımız çok daha nitelikli ortamlarda eğitim alacaklar. Emeği geçen herkese teşekkürler.

TURİZM PATLAMASINAHAZIR OLALIM

Değerli Okurlar; Turizm sezonu öncesi şehirde çalışmalar başladı. Trabzon’da tarihi ve turistik yerlerin hepsi yaz sezonuna hazır hale getiriliyor. Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, kruvaziyer turizmi sezonunun bu yıl Mayıs-Ekim ayları arasında gerçekleşeceğini söyledi. Tam 21 kruvaziyer gemisi Trabzon’a demir atacak. Gemiyle gelecek turistler buradan Sümela’ya Ayasofya’ya şehir merkezine akın edecek. Kruvaziyer turizmini çok iyi değerlendirmeliyiz. Ayrıca Körfez ülkeleri de Suudi Arabistan’da dahil bu yıl Trabzon’a yönelecek. Pandemiyle birlikte büyük stres yaşayan turistler Karadeniz’in yeşil doğası, kültürel yemekleri, tarihi yapıları ve deniziyle moral bulacak.  

MARAŞ HAMLESİ TARİHE GEÇTİ

Sevgili Okurlar; Trabzon’un merkezi caddelerinden Kahramanmaraş Caddesi, trafiğe kapatıldı. Daha önceden hazırlanan güzergahlar ve yapılan planlama devreye sokuldu. Tabi her şey planlandığı gibi gitmedi. Dolmuş esnafı bekleme noktalarına fazla araçla gidince yoğunluk oldu. Şoför esnafı yolu kapatarak bu durumu protesto etse de kurulan düzene ayak uydurmaya başladı. Yavaş yavaş sistem daha da iyi oturacak meydan bölgesindeki trafik işler bir vaziyete girecek. Diğer taraftan ise Maraş caddesindeki düzenleme çalışmalarına başladı. Altyapısı yeniden oluşturulan cadde şehir meydanına ferahlık kazandıracak, yayaların daha keyifli bir şekilde gezintisini saplayacak. Yaz sezonunun bitmesiyle birliktede binaların dış cepheleri güzelleştirilecek. Maraş Caddesi çok daha modern bir görünüme kavuşacak. Başkan Murat Zorluoğlu, bu hamlesiyle birlikte şehrin tarihine geçmiş oldu.

ÇAYA SAHİP ÇIKALIM

Değerli okurlar; Artan gübre fiyatlarının çay üreticisini zora soktu. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral çayda oluşan sorunları gündeme aldı. Dönüm başına verilen 8 liralık çay desteğinin hiçbir anlamı olmadığını belirterek, Çay Kanunu ve çayda taban fiyat belirlenmesini istediler. Bölgemizin em önemli gelir kaynaklarından biri olan çaya daha fazla sahip çıkmalıyız.

TRABZONSPOR’U KİMSE DURDURAMAZ

Sevgili Okurlar; Trabzonspor, şampiyonluk hedefine dolu dizgin devam ediyor. Göztepe maçı öncesi hakemlerin görevden alınmasını Trabzonspor’un başarısına kastedenler, yaptıkları algı operasyonlarıyla kaldılar. Ali Koç’un, “Trabzonspor ligin en iyi futbol oynayan takımı. Hakemlerle değil haklarıyla liderler” sözleri futbol kamuoyundaki Trabzon’a yönelik hazırlanmaya çalışan kaos ortamını sildi süpürdü. 3 büyüklerin maşası olan yorumcuları adeta susturdu. Evet, Trabzonspor bileğinin hakkıyla, emeğiyle, oyun gücüyle, hem hakemleri hem de rakipleri eze eze şampiyonluğa yürüyor. Rekorlarla dolu bir şampiyonluğa giderken Teknik Direktör Abdulah Avcı, emeğe ve oyuna saygı gösteren herkese teşekkür etti. 

Trabzonspor, saha içinde ve dışında tarih yazmaya devam ediyor. Her galibiyet bizim şampiyonluk coşkumuzu bir hafta daha öne çekiyor. Rüya gibi bir sezon yaşanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim