Sevgili Okurları; Ardından ise Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı. İçerisinde birçok proje ve düzenleme olan Ulaşım Master Planı şehrin ulaşımının yeniden dizayn edilmesinde izlenecek yol haritası olacak.

RAYLI SİSTEM GÜZERGAHLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğüne sunulacak olan plan oradan da onay aldıktan sonra Ulaşım Master Planı nihai haline gelmiş olacak. Haziran ayında sürecin tamamlanması bekleniyor. Yine bu kapsamda Maraş Caddesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılırken hafif raylı sisteminde güzergahları belirlendi. Herkesin beklentisi ise bu planın bir an önce hayata geçmesi.

FATURALAR CEP YAKIYOR

Değerli Okurlar; Fatura isyanı dinmiyor. Uygulanan zamlarla birlikte sırtına ağır yük binen vatandaşlar feryat ediyor. Asgari ücretli vatandaşın ödemesi mümkün olmayan zamların geri çekilmesi bekleniyor. Açıklanan yeni paketlerde ise vatandaş aradığı rahatlamayı bulamadı. Bu konu zamlar düşürülmeden kapanacağa benzemiyor. Çünkü vatandaşın bu faturaları ödemeye gücü yok.

Siyasetle de üstü örtülecek bir durum değil. 1 kilo salatalığın 35 lira olduğu, faturaların ev kiralarını geçtiği bir yerde asgari ücretli vatandaşın geçinmesi mümkün değildir. İnsan odaklı,m refahı artıracak çalışmalar kısa sürede hazırlanıp vatandaşa sunulmalı. Üretim ve istihdam modeline acil geçilmeli.

TRABZONSPOR,  HEZİMETE UĞRATTI

Sevgili Okurlar; Türk futbolunda İstanbul’un saltanatına son veren, tarihi kupalar ve başarılarla dolu şanlı Trabzonspor bu yılda yeni bir tarih yazıyor. Hem de dillere destan bir tarih. İstanbul’un şımartılmış çocuklarına tam 69 puan fark atarak. Öyle bir hezimet ki bu sadece rakiplerin teknik direktörlerini değil yorumcularının da bırakmasına vesile olan bir hezimet. Trabzonspor tam anlamıyla budur. Fırtına bu yıl hem TFF’yi hem de onun kolladığı takımlarını hüsrana uğrattı.

HINCAL SEN GİT GS’I KONUŞ!

Trabzonspor’un bu başarısı İstanbul medyasının o kadar zoruna gitti ki; ayağa kalkıp stüdyoya gidecek hali kalmayan Hıncal Uluç’a Trabzonspor’a hakaret etmesi için evinde, uzandığı kanepede mikrofon uzatılıyor. Trabzonspor’un attığı farkın sadece rakiplerinin kötü olmasına bağlayan Uluç, fırtınanın gelecek vaat eden geçlerine hakaret etmeden de geçemiyor. Trabzon’u temsil eden kişilere hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Haddini bil Uluç. yayın da Arkanda öten kuşlar bile senden daha mantıklı şeyler söylüyor. Hayır duası almak yaşlarda günaha girme. Trabzonspor hepinizden büyüktür. Er ya da geç bunu öğrenip kabul etmeyi öğreneceksiniz.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim