İnsanı yaşama bağlayan umuttur. Çünkü umut motivasyonu arttıran, insanın hayata bağlanmasını sağladığı gibi, yaşamdan zevk almasını da sağlar. Umut sözleri, mutluluk kaynağı olarak, belki de insanın iç dünyasını ferahlatacak en büyük duygu olacaktır.Soluklandığımız her an umut var demektir. Bu nedenle çok kere istek ve arzularımızın gerçekleşmediğinin farkında olsak da umudu tüketmek, yaşama nokta koymak anlamına gelir.

Yeni yılda mevcut yaşantımızı değiştirebilecek olağan üstü olaylar gerçekleşmeyeceğine göre neden yeni yılı yine de heyecan ve umutla bekledik, sevindik, nice hayaller kurduk? Bunları göz göre göre yaşamın çöplüğüne atıp umudumuzu yok sayacak değiliz. Umut dolu sözler, bir insanın hayattan vazgeçmesini engelleyen, etkileyici sözlerdir.Soluk aldığımız her anda pozitif bir enerji oluşturacak umuda dört elle sarılmalıyız.

Softa ve yobazların feveranlarına rağmen yine de yeni yıla umut dolu girmeliyiz. Bu bireysel bir beklenti değil, hepimizin ortak bakış acısı olmalı. Altmışlı yıllarda yılbaşını televizyonlarda seyredebilmek için komşunun köydeki tek televizyonun etrafını pıtrak gibi nasılda doldurduğumuzun nostaljisini yeniden yaşıyor gibiyim. Dönemin popüler ses sanatçıları sırayla siyah-beyaz ekranlarda periyodik geçit yaptıklarında yüreklerimiz kıpır kıpır olurdu. Bir soluk nefesimizin kısıldığı tombala çekmek ise, başka bir aleme umut yüklü, büyülü ve eğlenceli bir yolculuk gibiydi.

Günümüzün hızlı gelişen iletişim araçları, bu bağlamda cep telefonları ve bilgisayarlar, eski televizyon nostaljisini alıp götürmekle kalmadı, aynı zamanda geçmişimizin de bir parçasını alıp götürdü. Sonraki yıllarda da değişmez bir yazgı olarak gittikçe kaybettik durduk. Önce nostaljiye dönüşüp, sonrasında eğlence dünyamızın tümörleşmiş bir yarası haline gelen bu olumsuz havayı yaşantımızdan kovacak olan umut güneşidir.

Umut olmadan yaşam olmaz. Umutsuzluk verici sözler yerine, umut veren mesajları paylaşmak, bir insan için yapılabilecek en güzel hediyedir. Atalar “İyi diyelim, iyi olalım” diye boşuna demediler. Bu inançla tüm okuyucularımızın yeni yılını tebrik ediyor, yeni yılın huzur ve güzellikle başlayıp, devam etmesini diliyorum. Nice güzel yıllara!