Sevgili okurlar seksenli yıllarda Sayın Günaydın yönetiminde genel sekreterdim.
O dönemde maç anında teknik adamın yanında yedek kulübesine genellikle yöneticilerden genel kaptan otururdu.
 
Onun olmadığında özellikle dış sahada diğer yöneticilerden her hangi birisi de oturabiliyordu.
O dönem yöneticilerden biri olarak birçok kez hocanın yanında ben de oturanlardan biri idim.
Bunu yazmakta amacım gerek kulübede gerekse devre arası soyunma odasında neler konuşulduğuna tanık olanlarından biri olduğumu belirtmektir.
 
Herkesin rahatlıkla tahmin edebileceği gibi hoca ilk devre oynanan futbola göre önce kendi takımının aksayan yanlarına dikkat çekerken, rakibin de etkili ve de zayıf noktalarının üzerinde alınacak önlemleri anlatır.
 
Gerekiyor ise bireysel anlamda görevlendirmeler yapar.
Çok ender olsa da bazen yukarda yazdıklarımı çok kısa geçerek futbolcularını ikinci devreye hazırlamak için bir konuşma yapar.
 
Çoğu kez o konuşma tüm taktiklerden daha etkili olarak sonuç verir.
Rize maçının birinci ve ikinci devresine baktığımızda devre arası bir şeyler olduğunu tahmin etmek zor değildir.
 
Akla ilk anda oyuna giren Nwakaeme gelse de beş golün atıldığı ikinci devreyi tek başına bununla izah etmek mümkün olurmu?
 
O zaman soyunma odasında yapılan ya da konuşulan diğer sihirli sözcükler her ne ise oyun şifresini çözen de odur diye düşünüyorum.
 
Zira takım ikinci yarıya bu maçı hep birlikte alacaklarını adeta bağırıyordu.
Eğer tahminlerimde yanılmıyorsam ki yanıldığımı sanmıyorum, şampiyon olmak istiyorsak devre arasında oluşan o her ne ise onu her maç mutlaka kullanmalıyız.
Aksi halde işimiz bir hayli zor olabilir.
 
Sonuç itibari ile ilk yarı bir hayli sıkıntı çeksek de farklı galibiyetle evlerimize dönmemiz harika oldu. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.
 
ÖZEL NOT: Sevgili okurlar 33 şehit verdiğimiz Suriye’de şehit anaları ve de aileleri aklıma gelince boğazımda bir şeyler düğümleniyor. Bu durumu yok sayıp futbol yazmak hiç de kolay olmuyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine güç kuvvet ihsan etmesini diliyorum. Umarım aklıselimin egemen olduğu bir anlayış hakim olur da yeni yeni şehitlerimiz olmaz.